Piesele cu aspect vintage îi conferă dormitorului tău farmec și caracter, decorându-l cu reminiscențe ale vremurilor trecute. Fiecare astfel de piesă are o poveste de spus, care îți permite să îți exprimi vizual personalitatea, într-un mod cât se poate de creativ.

Evidențiază-le cu ajutorul culorilor de fundal

Magia care învăluie piesele cu aspect vintage se poate pierde într-un decor prea aglomerat. Prin urmare, restul amenajării trebuie să le potențeze unicitatea. Din punct de vedere cromatic, piesele inspirate de trecut sunt cel mai bine evidențiate de culorile deschise și luminoase. Albul și culorile neutre ale pereților reprezintă fundalul perfect pentru a le completa vizual în mod armonios. De asemenea, nuanțele pale sunt o alegere potrivită. În special în cazul în care piesele au imprimeu.

Dacă îți dorești un dormitor cu totul special, poți opta pentru un tapet cu aspect vintage. Acesta poate fi aplicat chiar și numai pe un perete, reprezentând fundalul perfect pentru decorul tău.

Creează un punct focal

Alege o piesă pe care îți dorești să o evidențiezi și construiește în jurul ei un ansamblu organizat. Fie că optezi pentru o comodă pe care o alături unei oglinzi și mai multor accesorii sau creezi un ansamblu format doar din accesorii vintage, asigură-te că nu încarci spațiul. Alătură piesele astfel încât să realizezi un singur centru de interes, păstrând astfel un aspect aerisit al camerei.

Combină-le cu piese moderne

Te poți juca cu piesele de inspirație vintage în multiple moduri. Acestea pot fi alăturate cu succes pieselor de mobilier moderne, creând un decor creativ și foarte plăcut. Spațiul nu riscă să arate învechit, ci unic și cu stil. De exemplu, un pat cu un design simplu și modern poate fi combinat cu succes cu noptiere vintage și accesorizat astfel încât să spună o poveste creativă.

De asemenea, piesele cu aspect vintage pot fi folosite și în mod neconvențional, conferindu-i dormitorului tău o imagine unică și îndrăzneață.

Creează un ambient plăcut cu ajutorul luminilor

O amenajare specială poate fi desăvârșită de luminile potrivite. Luminile plăcute și calde potențează efectul fermecător al pieselor vintage, creând în dormitor o atmosferă plăcută și relaxată. Corpurile de iluminat de inspirație vintage reprezintă și accesorii unice pentru spațiul tău. Astfel, te poți bucura seară de seară de cărți bune, la lumina unei veioze care îți decorează dormitorul cu stil.

Fie că optezi pentru piese de mobilier sau mici accesorii cu aspect vintage, îi vei conferi dormitorului personalitate și îl vei transforma în micul tău colț de rai.