După o zi încărcată la birou, tot ce-ți dorești este să ajungi acasă și să te lași pradă îmbrățișării patului din dormitor, nu-i așa?

Acel loc magic din casă unde îți încarci bateriile, lenevești, citești cărțile preferate, savurezi un pahar de vin roșu sau privești cerul de la fereastră.

Pentru ca timpul petrecut aici să fie cu adevărat plăcut, amenajează camera pe gustul tău, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional.

Iată 3 idei simple pentru amenajarea dormitorului de vis:

  1. Buna organizare a obiectelor din dormitor îți permite să găsești cu ușurință tot ce ai nevoie

Vrei să accesezi ușor corpurile de iluminat și spațiile de depozitare?

Înainte de orice, stabilește-ți prioritățile.

Chiar dacă nu beneficiezi de un spațiu generos pentru dormitor, poți profita și beneficia de fiecare metru pătrat apelând la trucuri de amenajare. De exemplu, poți opta pentru un pat dotat cu ladă pentru depozitarea așternuturilor sau cu noptiere incluse. Dressingul, indiferent de dimensiunea lui, e recomandat să aibă sertare adânci pentru stocarea lenjeriei intime, ciorapilor, cravatelor.

Mobexpert Blog. Idei dormitor

Când vorbim de organizarea dormitorului ne referim, bineînțeles, și la distribuirea mobilierului în cameră. Pe cât posibil, încearcă să menții o aliniere naturală e pieselor și decorațiunilor. Oglinda stă cel mai bine agățată de peretele din spatele patului, creând astfel efectul de spațiu extins. Evită plasarea acesteia în fața patului pentru că de cate ori vei ridica capul de pe perna vei da nas în nas cu reflexia ta, iar în momentele de buimăceală te poate lua prin surprindere, dându-ți senzația că se mai află cineva în cameră. Soluția la îndemână este poziționarea oglinzii în unul din colțurile camerei, pe una din laturile patului. Dulapul cu haine sau comodele te ajută la menținerea spațiului din dormitor aerisit dacă le plasezi în stânga sau dreapta patului, mai aproape de zona cu perne.

  1. Culoare pentru a transforma dormitorul într-un spațiu intim și personal

Îndrăznește să-ți amenajezi un dormitor colorat, dar ai grijă la combinația cromatică. Noi îți propunem materiale și culori nobile precum violet, ocru și auriu. Poți da start procesului de pigmentare a spațiului prin alegerea unui pat cu tapițerie din stofă ce imită textura catifelei, în nuanțe de mov sau bej auriu. În prima situație poți vopsi pereții într-o nuanță de ocru auriu, iar draperiile în același ton cromatic cu tapițeria patului. Vei obține un efect vizual spectaculos, calmant, intim și aristocrat.

Dacă vrei o schimbare dramatică, îți recomandăm să optezi pentru recrearea atmosferei de vacanță specifică hotelurilor și caselor de vară.

Ce e de făcut?

Nimic mai simplu: îmbracă dormitorul în alb. Câteva ghivece cu plante verzi se vor dovedi o adiție cu efect vizual calmant și odihnitor.

Mobexpert Blog. Idei dormitor
  1. Relaxare înainte de culcare pentru un somn liniștit

Pentru a te bucura de experiența completă oferită de cea mai intimă cameră a casei, amenajează aici un colț de relaxare, o zonă în care să te retragi atunci când nu vrei să te lași pradă îmbrățișării patului moale.

Un fotoliu cu perne voluminoase, un demifotoliu sau poate chiar un șezlong decorat cu un pled moale și dichisit, alături de o măsuță, pentru a păstra la îndemână lucrurile de care ai nevoie, sunt suficiente pentru a crea preambulul unei nopți de vis.

Mobexpert Blog. Idei dormitor

*Prețurile produselor prezentate în articol sunt valabile la data publicării acestuia.