3 sfaturi pentru o baie practică și estetică

Pentru ca spațiile din casa ta să îți ofere o stare de bine este important ca latura funcțională să o dubleze pe cea estetică – o încăpere care este amenajată în stil practic și care, pe deasupra, se remarcă prin decorul deosebit este un loc de care te poți bucura cu fiecare ocazie.

Astăzi vorbim despre baie. Amenajarea acestui spațiu din casa ta trebuie să îți satisfacă toate nevoile și să se preteze gusturilor tale. În consecință, poți alege elemente practice care au un aspect deosebit, fără a aglomera încăperea, păstrând o notă de stil și eleganță.

Mai jos, îți arătăm cum poți avea un aspect plăcut pentru baia ta, bucurându-te, totodată, de latura sa funcțională. La final, îți prezentăm 5 motive pentru care ai putea să iei în calcul includerea unui vas de toaletă suspendat pentru baia ta.

Sumar


Scapă de dezordine cu ajutorul spațiilor pentru depozitare

Suntem fanii spațiilor destinate depozitării – beneficiile acestora permit să te bucuri de o încăpere ordonată care are mereu un aspect plăcut. Piesele de mobilier cu mai multe sertare și rafturi te ajută să depozitezi lucrurile în mod cât mai organizat. În acest fel, nu vei avea o baie dezordonată, lucrurile fiind mereu la locul lor. Pentru că este o încăpere cu dimensiuni relativ reduse, cea mai bună soluție pentru depozitare în baie constă în alegerea pieselor de mobilier înalte, unde depozitarea poate fi făcută pe verticală.

Profită de tot spațiul pe care îl ai la dispoziție

De regulă, baia nu este o încăpere de dimensiuni prea generoase. Pentru că în interiorul băii există câteva piese fixe, precum cada sau cabina de duș, lavoarul și vasul de toaletă, amenajarea trebuie făcută în funcție de amplasarea acestora. Spațiul trebuie valorificat, ocupându-ne de decor într-un mod cât mai eficient. Pentru a te folosi de tot spațiul din baia ta, optează pentru piese de mobilier înalte care, așa cum am menționat anterior, îți permit să depozitezi cât mai multe lucruri. O altă soluție constă în piesele de mobilier suspendate, care nu încarcă deloc suprafața băii și îți permit să o folosești pe aceasta în întregime. La finalul articolului, găsești și 5 motive pentru care ar trebui să iei în considerare un vas de toaletă suspendat pentru baia ta, fiind un aliat în lupta cu dimensiunile reduse ale spațiului din baie. De asemenea, dacă nu poți să incluzi în baia ta o cadă de dimensiuni mai mari, ai de ales între o cabină de duș sau o cadă de colț.

Dacă te confrunți cu amenajarea unei băi de dimensiuni reduse, îți recomandăm să citești articolul nostru despre Cum să amenajezi cu stil o baie mică, în speranța că îți va fi de folos.

 

Oferă personalitate băii prin baterii și accesorii

Și în baie, la fel ca în toate celelalte încăperi din casa ta, accesoriile au capacitatea de a construi un decor în jurul pieselor de mobilier. În ciuda dimensiunilor nu foarte generoase, poți oferi băii tale un aspect inedit prin diverse accesorii și decorațiuni. În această categorie putem include și bateriile pentru baie , întrucât acestea au un design elegant și conferă un aer rafinat încăperii. Pe lângă bateriile sofisticate pentru lavoar, cadă sau cabină de duș, poți alege un covor pufos și estetic, prosoape moi și colorate sau un suport minimalist pentru hârtia igienică. Toate aceste mici detalii vor contribui la crearea unui spațiu perfect pentru tine, unde vei găsi întotdeauna o atmosferă plăcută și relaxantă.

5 Motive pentru care să alegi un vas de toaletă suspendat

1. Aduce un plus estetic întregii băi
Mici și versatile, vasele de toaletă suspendate sunt varianta optimă pentru un design modern al băii tale. Diferența dintre acestea și vasele de toaletă clasice o dă latura minimalistă, datorită faptului că mare parte dintre elemente lor nu sunt la vedere. Spre exemplu, rezervorul e încastrat în perete. Astfel, baia ta va părea mai spațioasă și mai aerisită.

2. Un plus de confort
Când alegi un vas de toaletă, un aspect important este înălțimea acestuia, ea variind de la adulți (potrivită între 38 și 41 de cm) la copii (necesar mai mică de 38 de cm). O funcție a vaselor suspendate este că pot fi montate la înălțimea pe care o dorești. Astfel, grija aceasta a dispărut.

3. Economisiți spațiu
Poți alege dintr-o gamă diversă de vase suspendate, toate având un mare avantaj: te vor ajuta să economisești mult spațiu. Minimalist prin design, cu rezervorul încastrat în perete și cu elemente ascunse, vasul va ocupa doar spațiul necesar unei șederi confortabile și utilitatea necesară.

4. Se curăță cu ușurință
Vasul are mai puține forme, astfel că va fi mai ușor de curățat. Modelele sunt diverse, așa că sfatul nostru este să optezi pentru varianta care îți este cea mai potrivită.

5. Diversitatea în modele
Fiindcă tot punctam mai sus diversitatea existentă, trebuie să subliniem faptul că modelele de vase suspendate sunt numeroase, pentru diferite tipuri de băi și de amenajări ale acestora. Gama bogată îți permite alegerea potrivită pentru nevoile și gusturile tale în materie de design interior.

Construiește în baia ta o amenajare deosebită cu ajutorul unor piese aspectuoase și practice.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)