5 ustensile care nu trebuie să lipsească din casa unui iubitor de ceai

Mobexpert Blog - 5 ustensile care nu trebuie să lipsească din casa unui iubitor de ceai

După o scurtă perioadă în care primăvara ne-a amăgit cu prezența sa efemeră, vremea de stat în casă, în pătură, cu o cană de ceai fierbinte alături s-a reinstalat rapid. Dacă în privința vremii nu putem face nimic, în materie de ceai, în schimb, avem tot arsenalul necesar pentru a ne asigura că acesta iese perfect.

Îți prezentăm în continuare cinci ustensile care vor contribui din plin la îmbunătățirea experienței preparării și servirii ceaiului.

Sumar


Fierbătorul

Un fierbător de calitate este ideal pentru a încălzi rapid și ușor apa, astfel încât timpul în care ceaiul este gata de a fi băut să fie cât mai scurt. Recomandarea noastră este să alegi un model cu o capacitate suficient de mare pentru a încălzi apa necesară pregătirii ceaiului pentru toți membri familiei.

De asemenea, un alt aspect care poate face diferența la nivelul calității băuturii obținute este temperatura la care ceaiul se lasă la infuzat, în funcție de tipul folosit. Astfel, un fierbător care îți oferă posibilitatea de a regla temperatura până la care este încălzită apa îți asigură întotdeauna cel mai bun rezultat.

Infuzorul

Infuzorul este un accesoriu care nu trebuie să lipsească din casa unui iubitor de ceai. Acesta permite eliberarea aromelor ceaiului, păstrând plantele în interiorul capsulei. Astfel, vei obține de fiecare dată o băutură limpede și aromată.

Poți alege, în funcție de preferințe, un model din inox sau unul din silicon, colorat într-o nuanță veselă, în antiteză cu vremea de afară.

Recipientul pentru depozitare

Dacă tot am vorbit despre arome, trebuie să menționăm că, pentru a putea fi eliberate în procesul de infuzie, acestea trebuie în primul rând păstrate corespunzător. În acest sens, ceaiul trebuie să fie depozitat într-un loc uscat, ferit de umiditate.

Recomandarea noastră este să folosești o cutie sau un recipient special create cu acest scop, pentru a te asigura că ceaiul tău se păstrează în condiții optime.

Ceainicul

Atunci când vrei să pregătești o cantitate mai mare de ceai pentru că ai musafiri (sau pur și simplu pentru că nu te mai saturi de gustul acestuia), un ceainic este cea mai practică și, totodată, cea mai elegantă opțiune de a îl servi.

Din porțelan sau ceramică, alb sau colorat, cu model sau uni – opțiunile sunt nenumărate. Trebuie doar să îl alegi pe cel care se potrivește cel mai bine cu stilul tău.

Cana

Pe lângă aroma deosebită, un rol important în cadrul ritualului de servire a ceaiului îl joacă și modul de prezentare. Poți opta pentru o cană cu finisaje prețioase sau pentru una cu un model ceva mai vesel, însă la fel de elegantă.

 Având în ”colecție” toate aceste ustensile, nu-ți rămâne decât să pregătești ceaiul tău preferat și să te bucuri de el în timp ce urmărești serialul preferat sau citești o carte bună.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)