Idei de amenajare pentru o baie mică: Modele deosebite pentru designul unor băi moderne

Baia este încăperea în care îți petreci o bună parte a dimineții pregătindu-te pentru o nouă zi și, totodată, cea în care îți închei ziua cu o baie relaxantă. Așadar, amenajarea acesteia merită o atenție sporită, pentru a te asigura că vei avea parte de o experiență plăcută de fiecare dată.

Dacă într-o baie de dimensiuni generoase posibilitățile sunt nenumărate, atunci când vorbim de amenajarea unei băi mici, acestea se restrâng. Dar ținând cont de câteva idei și sfaturi practice poți amenaja un design deosebit pentru baia ta mică, potrivit pentru stilul și nevoile tale. O oază de relaxare de care să te bucuri din plin, fără a face compromisuri din punct de vedere al funcționalității. Iată cum!

Sumar


1. Alege mobilier cu picioare expuse pentru a crea iluzia de spațiu într-o baie mică

Atunci când ți-ai propus să amenajezi baia mică din apartament sunt câteva lucruri de care trebuie să ții cont. Pentru a economisi cât mai mult spațiu numărul pieselor de mobilier, cât și dimensiunea acestora, trebuie să fie pe măsură și să nu ocupe prea mult loc. Unul dintre trucurile cele mai eficiente este să optezi pentru piese de mobilier care să nu fie așezate direct pe podea, astfel se creează iluzia de spațiu mai mare.

2. Folosește spațiul pe verticală pentru mai multe oportunități de amenajare în băile mici

O altă soluție inedită pentru amenajarea unei băi mici de apartament este să folosești spațiul de depozitare pe verticală, dar fără a depăși adâncimea corpurilor de mobilier deja poziționate pe sol. Pune mobilierului pe un singur perete și, pe cât posibil, folosește corpuri compacte. Pentru un plus de funcționalitate, montează un dulap suspendat cu oglindă sau polițe ca să ai la îndemână obiectele de igienă personală sau prosoapele.

3. Optează pentru o mască de lavoar suspendată

O mască de lavoar bine aleasă are multiple funcții în baie îmbinând latura practică cu un design interior deosebit. O chiuvetă cu picior sau una prinsă în perete este recomandată dacă ai o baie mică, deoarece creează impresia unui spațiu mai mare și îți oferă posibilitatea de a adăuga diferite corpuri de depozitare dacă ai nevoie. Completează imaginea lavoarului cu o baterie elegantă, realizată dintr-un material rezistent la rugină, ușor de întreținut în timp.

4. Renunță la cadă în favoarea cabinei de duș

Pentru amenajarea unei băi mici, varianta ideală este o cabină de duș practică, dar și estetică. Principalul avantaj este, bineînțeles, cel legat de economisirea spațiului. Mai mult decât atât, un duș este mai ușor de curățat și întreținut. Ia în calcul și anumite dotări și caracteristici care sporesc confortul – funcția de hidromasaj, lumini ambientale sau chiar radio.

Cabina poate include și cădița de duș , care este fie adâncă și poate avea scaun, fie pătrată, dreptunghiulară sau semicirculară. Este recomandat să alegi în funcție de spațiul de care dispui, dar și de confortul pe care ți-l dorești.

Totuși, dacă nu ești dispus să renunți la băile lungi și vrei să amenajezi o baie mică și cadă poți alege o variantă pe colț sau una de dimensiuni mai mici cu un design ergonomic, economisind astfel spațiu prețios în încăpere.

5. Amenajarea baie mică: Îmbină culorile într-un mod inteligent

Pentru amenajarea băii , culorile potrivite sunt cele în tonuri calde, care inspiră curățenie, prospețime, dar și o atmosferă relaxantă. Soluția ideală pentru o baie mică este utilizarea, într-o proporție mai mare, a nuanțelor deschise, luminoase și a celor pastelate. Pentru gresie și faianță alege nuanțe precum alb, gri sau bej pentru a crea senzația unei încăperi mai mari. Dacă vrei să incluzi și culorile tari sau închise, este recomandat să le folosești doar pe suprafețe restrânse sau în partea de jos.

Pentru a însufleți decorul, nu ezita să apelezi și la câteva accesorii colorate. Prosoapele, covorașele de baie sau coșurile pentru rufe în nuanțe vii sunt soluția perfectă pentru a completa armonios paleta de culori din baia ta modernă. Atenție, totuși, să nu încarci vizual spațiul cu prea multe culori, pentru a nu crea o atmosferă sufocantă.

6. Folosește oglinzi mari

Oglinda are un rol important în amenajările interioare ale unei băi mici. Pe lângă funcționalitate, poate schimba cu totul designul încăperii și este o alegere ideală pentru a da impresia unui spațiu mai mare. În afara de oglinda de deasupra chiuvetei, poți monta încă una pe perete sau poți așeza oglinzi mai mici de machiaj pe polițe și rafturi.

7. Într-o o baie mică alege accesorii cu stil pentru o organizare eficientă

Amenajarea unei băi mici în apartament necesită puțin mai multă atenție la detalii. La fel ca în restul încăperilor din casa ta, accesoriile pentru baie au capacitatea de a crea un design inedit.

Pe lângă bateriile sofisticate pentru lavoar, cadă sau cabină de duș, care conferă un aer rafinat încăperii, poți alege un covor pufos și estetic sau unul practic din bambus. Nu uita nici de prosoape moi și colorate sau un suport minimalist pentru hârtia igienică.

Periuțele și pasta de dinți, săpunul, discurile demachiante sau orice alte produse cosmetice de care ai nevoie pot fi organizate cu ajutorul unor accesorii create special în acest scop. Pentru un plus de stil, poți opta pentru recipiente realizate din lemn în combinație cu ceramică sau, pentru un look cu totul inedit, beton.

8. Renunță la caloriferele clasice și montează radiatoare

În locul caloriferelor clasice, optează pentru radiatoare port prosop, practice și moderne care contribuie la amenajarea unui spațiu funcțional. Nu doar că te vei bucura de mai mult loc în baie, dar prosopele tale moi și pufoase se vor păstra calde în zilele friguroase.

9. Folosește cât mai multe surse de lumină

Corpurile de iluminat cu intensitate sporită permit punerea în evidență a spațiilor mici și măresc vizual spațiul. Pentru lumina de ambient, montează aplice de-a lungul tavanului sau plafoniere care să lumineze întreaga baie în nuanțe calde. Pentru zona funcțională din jurul oglinzii, ai nevoie de o lumină foarte bună, care să nu deformeze culorile. Optează pentru corpuri de iluminat verticale sau aplice LED montate pe dulapul cu oglindă.

10. Scapă de dezordine cu ajutorul spațiilor pentru depozitare

Păstrează baia mică ordonată și curată alegând spații de depozitare compartimentate eficient pentru toate obiectele de care ai nevoie. Montează etajere pe care să poți depozita la vedere prosoape și alte obiecte de care ai nevoie. Ia în calcul și spațiul de deasupra ușii unde poți monta o poliță pe care să depozitezi lucruri pe care nu le folosești în fiecare zi.

Pentru mai mult spațiu de depozitare, prinde cârlige pe ușă unde poți atârna apoi coșulețe cu mânere. Alege un coș de rufe din material rezistent, o piesă aspectuoasă și versatilă, ușor de integrat în amenajari dintre cele mai diverse.

11. Bucură-te de diverse stiluri și modele în amenajarea unei băi mici

Amenajarea unei băi de mici dimensiuni poate fi o provocare, însă nu te lăsa descurajat. Există soluții inedite și idei creative care te vor ajuta să organizezi spațiul într-un mod eficient și frumos și poți alege între diverse stiluri de design în funcție de preferințele tale.

Stilul modern se remarcă prin eleganță și minimalism punând accent pe utilitate, ceea ce îl face o alegere potrivită pentru o baie mică. Optează pentru un mobilier cu accente metalice, cu un design simplu care să creeze ideea unui spațiu aerisit.

Un alt stil de amenajare potrivit pentru o baie mică este și stilul minimalist care se ghidează după principiul „less is more” și care te ajută să creezi un design confortabil, aerisit și funcțional, în care accentul este pus pe calitate. Orientează-te și către stilul rustic și îmbină mobilierul și ornamentele din lemn cu decorurile din piatră și transformă baia într-o oază de liniște și frumusețe naturală.

12. Modele de băi mici: Alege mobilier fabricat în România pentru calitate superioară

Fie că te pregătești pentru o nouă zi sau te relaxezi la finalul acesteia, baia de acasă are un rol esențial în rutina și starea ta de bine. Ține cont de aceste sfaturi și idei de amenajare ingenioase și vei avea o baie mică deosebită, relaxantă și practică.

Dacă îți dorești să te bucuri de o baie modernă, definită de stil, alege piese de mobilier pe măsură, care se vor ridica la nivelul așteptărilor tale! Mai mult de două treimi din mobilierul Mobexpert este produs în propriile fabrici pentru a ne asigura că obținem calitatea și prețurile optime pentru tine.

În cazul în care nu ai un buget stabilit încă sau vrei să-ți faci o idee mai clară, citește ghidul nostru pentru a estima care ar fi costurile unui proiect de (re)amenajare și apoi vino in showroomurile noastre ori pe mobexpert.ro pentru a descoperi mobilierul și decorațiunile potrivite. În plus, am creat primul calculator de buget cu prețuri concrete care te va ajuta să-ți planifici mai bine resursele financiare și care îți oferă o listă de piese de mobilier recomandate care se pliază pe preferințele, nevoile și buzunarul tău.

calculator buget

De curând, am lansat serviciul de Design Interior Mobexpert pentru amenajarea locuinței tale. Acest serviciu constă într-o întâlnire cu un designer de interior al Mobexpert, care te va ajuta să-ți transformi ideile în planuri concrete de amenajare și îți va oferi cele mai bune soluții pentru mobilarea și decorarea casei. Așadar profită de consultanță gratuită și transformă baia mică din apartament într-o adevărată oază de confort și relaxare.

design interior

Și, pentru că ideile mărețe de amenajare pot lua naștere chiar și în spațiile mici, în colecția Mobexpert pentru Apartament găsești piese potrivite pentru spațiul de care dispui - practice și, mai ales, estetice. Descoperă reducerile de până la 20% la noua colecție de mobilier pentru apartament în perioada 30 mai - 10 iulie 2022, atât în magazinele Mobexpert, cât și online pe www.mobexpert.ro.

mobilier apartament

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)