Idei practice pentru amenajarea biroului acasă: Cum creezi un spațiu perfect de lucru și cu stil

Amenajarea unui birou acasă și integrarea a tot ceea ce ține de jobul și activitățile tale profesionale în spațiul personal nu este un aspect nou, însă acest lucru a devenit foarte important în ultima perioadă. A avea un birou acasă înseamnă să deschizi porțile sanctuarului tău de relaxare și să primești agitația din orele de lucru, păstrând în același timp un echilibru. Dar cum să obții acel spațiu zen care să-ți ofere și condițiile propice de lucru?

Unul dintre aspectele important în amenajarea biroului este ca spațiul ales să te inspire și să-ți reflecte personalitatea, dar totodată să se integreze armonios cu designul întregii locuințe. Așadar, dacă ești în căutare de inspirație, ți-am pregătit o listă cu idei și recomandări care să te ajute în amenajarea cu stil a biroului de acasă.

Sumar


Alege camera potrivită pentru amenajarea biroului

Chiar dacă acasă nu ai o încăpere specială pentru birou, fiind parte integrantă a livingului, dormitorului sau chiar a balconului este esențial să alegi locul potrivit pentru acesta, în care să te poți bucura de lumină naturală și confort.

Dacă optezi pentru a poziționa biroul în living ori dormitor, alege piese potrivite cu designul din restul camerei. Orientează biroul spre fereastră pentru a beneficia de cât mai multă lumină și montează o etajeră și câteva obiecte de depozitare aranjate strategic. Astfel te poți bucura de un spațiu inspirat, în care să lucrezi cu cea mai mare plăcere.

Deși de cele mai multe ori a fost folosit drept spațiu de depozitare, balconul poate foarte ușor să devină unul din acele locuri în care să lucrezi cu mai mult spor și inspirație. Dacă alegi să-ți amenajezi biroul în balcon, așează piesele de mobilier necesare pe unul dintre pereții liberi sau chiar în fața geamurilor.

Dacă balconul este separat de spațiul încăperii, îi poți da o personalitate aparte combinând stilurile – cel dominant din restul casei cu un design nou – astfel încât să simți că ești într-un spațiu separat, însă nu în altă casă.

Delimitează zona de lucru: Alege un birou potrivit jobului tău

Fie că ai un job care îți permite să lucrezi din confortul propriei case, fie că ai nevoie doar ocazional de un spațiu în care să îți poți desfășura activitățile, biroul de acasă trebuie să îți ofere mereu condiții propice de lucru, dar și un strop de inspirație și relaxare.

Crearea spațiului de lucru potrivit nu ține doar alegerea celui mai bun mobilier, ci și de modul în care delimitezi zona biroului de restul încăperii și cum îl faci un loc în care mintea ta să intre în mood-ul de lucru. Poți opta pentru un tapet care să dea un aer office sau să învioreze atmosfera, un covor simplu și de efect sau o bibliotecă care să-ți ofere acces rapid la lucrurile de care ai nevoie.

Caută un birou care să se plieze pe specificul jobului tău și, desigur, să fie în armonie cu designul camerei în care l-ai amenajat. Dacă ai nevoie de mai multe monitoare și diverse electronice, optează pentru un birou mai mare, cu sertare și completează cu spații extra de depozitare sub forma unei biblioteci, a unui corp suprapozabil sau chiar câteva polițe independente.

În schimb, dacă ai nevoie doar de un laptop și cateva mici accesorii, nu încărca spațiul din cameră inutil. Alege un birou minimalist și câteva decorațiuni simple, care să fie deopotrivă practice și să-ți stimuleze creativitatea.

Găsește biroul potrivit pentru tine.

Birouri reglabile pentru mai multă flexibilitate și stare de bine

Pentru că acasă tinzi uneori să uiți de pauze, să te ridici de pe scaun și să faci puțină mișcare, un birou reglabil poate fi soluția ideală. Acesta îți dă șansa să variezi poziția de lucru, să îți folosești mușchii mai des, să ai o postură mai bună și chiar să privești lucrurile dintr-o altă perspectivă. Optează pentru un birou reglabil practic, elegant și eficient pe care să îl poți integra cu ușurință în spațiul de lucru.

Productivitatea pornește de la confort: Alege scaunul potrivit

Confortul și productivitatea sunt strâns legate de poziția în care stai la birou. Prin urmare, alegerea unui scaun potrivit este esențială pentru ca tu să lucrezi în cea mai bună stare, să ai o poziție corectă și să fii cât mai productiv.

Alege un scaun de birou confortabil, dar care să se potrivească din punct de vedere vizual cu atmosfera și decorul din restul încăperii. Optează pentru un scaun de birou ergonomic, care să se adapteze formei corpului tău pentru a-ți oferi susținerea optimă și a menține o poziție corectă. Spatele și gâtul o să-ți mulțumească pentru alegerea făcută.

Descoperă gama noastră variată de scaune pentru birou.

Mobilier multifuncțional pentru amenajarea unui birou mic

Când ai la dispoziție un spațiu mic pentru a-ți amenaja un birou, optează pentru piese care pun accent pe funcționalitate și spații de depozitare suspendate sau verticale. O alegere inspirată este un birou cu un design simplu, dar bine compartimentat sau unul cu blat mobil pe care îl poți muta cu ușurință acolo unde dorești.

O opțiune interesantă este alegerea unui birou încastrat, simplu și elegant, care îți permite să ascunzi toate documentele și obiectele de pe birou, atunci când vrei sa ai mai mult spațiu.

Un birou modern indiferent de stil: Amenajează în armonie cu restul încăperii

Partea cea mai bună la biroul de acasă este că îl poți amenaja exact așa cum îți place ție. Indiferent de stilul preferat, găsești piese de mobilier moderne care să-ți încânte ochiii și mintea.

Vrei un birou minimalist? Un astfel de design se remarcă prin simplitate, funcționalitate, culori neutre, punând accent pe utilitate. Tocmai de aceea este foarte potrivit pentru amenajarea unui spațiu mic în care trebuie să dai dovada de creativitate și eficiență.

Pentru un birou în stil rustic, alege mobilier care trimite la natură, folclor și evadare într-o cabană de munte prin prezența lemnului, a materialelor cu design tradițional și combinațiilor de culori – alb, maro, bej.

Dacă stilul clasic este cel care ți se potrivește, iar locuința ta se remarcă prin eleganță și confort, atunci optează pentru un birou clasic. Stilul clasic are un design care nu se demodează niciodată și se potrivește în orice interior, predomină culorile calde și materialele naturale, iar piesele de mobilier, cu linii simple, dar rafinate, și decorul se află în echilibru.

Dacă în schimb locuința ta e plină de obiecte vechi, atunci și biroul tău ar trebui sa aibă acest aer vintage. Stilul vintage se remarcă prin eleganță, frumusețe, rafinament și te trimite cu gândul la decoruri elegante, din altă epocă. Optează pentru mobilă din lemn cu aspect învechit, patinat în culori calde de maro, auriu, bej.

Un plus de lumină pentru mai multă productivitate

Corpurile de iluminat sunt esențiale atunci când lucrezi de acasă, mai ales dacă nu te bucuri de o încăpere foarte luminoasă sau încăperea nu-ți permite să-ți amenajezi biroul în apropierea unei surse de lumină naturală. Mai mult decât atât, te ajută să reduci oboseala ochilor atunci când petreci ore întregi muncind.

Alege corpuri de iluminat care să puncteze atât la nivelul funcționalității, cât și al aspectului, cum ar fi o lampă de birou pe care o poți regla după bunul plac în orice direcție sau o veioză luminoasă, care să aibă totodată rolul de accesoriu pentru birou.

Inspiră-te din selecția noastră de corpuri pentru iluminat.

Perdele și draperii în nuanțe deschise

Să-ți amenajezi biroul în apropierea unei ferestre este ideal, însă tot ai nevoie de intimitate și protecție în zilele însorite. O draperie sau o perdea deosebită vor aduce un plus și personalitate de stil zonei tale de lucru. Optează pentru modele simple sau în culori pale pentru a crea o atmosferă aerisită care nu-ți distrage atenția și lasă loc ideilor să curgă.

Descoperă gama noastră completă de perdele și draperii.

Păstrează spațiul cât mai organizat: Adaugă spații de depozitare

Pe lângă toate aspectele care țin de ergonomie, un rol foarte important în amenajarea biroului îl joacă aspectul camerei sau zonei de lucru. Pentru că, nu-i așa, productivitatea crește simțitor când lucrezi într-un ambient organizat, creat exact după gustul și tabieturile tale.

Corpurile de depozitare și organizatoarele sunt necesare pentru a-ți menține biroul ordonat. Alege piese de mobilier cu sertare sau rafturi cum ar fi o bibliotecă, etajere, casetiere sau accesorii de birou care-și vor dovedi utilitatea în spațiul de lucru de acasă.

Alege culori care îți sporesc creativitatea și îți dau energie

Culorile spațiului de lucru sunt importante atât din punct de vedere estetic, cât și mental, deoarece îți pot influența starea de spirit. Culorile neutre precum alb, gri, crem, negru sunt potrivite pentru birou pentru că nu distrag atenția și ajută la concentrare.

Dacă vrei să adaugi o notă din stilul personal și mai multă vitalitate, combină-le cu accente de culori vibrante precum verde, albastru, roșu sau galben – fiecare având un efect benefic asupra psihicului tău:

  • albastrul aduce o stare de liniste fizic si psihică, care te ajută să privești lucrurile cu mai mult calm și relaxare.
  • galbenul este o culoare veselă, care stimuleaza gandirea și aduce o nota de optimism
  • portocaliul te ajută să fii mai creativ
  • verdele reduce anxietatea și îți dă o stare de bine, totodată te ajută să-ți eliberezi mintea și să fii mai productiv.

Personalizează spațiul cu obiecte și decorațiuni care te inspiră

Înainte de toate, spațiul de lucru trebuie să fie funcțional și confortabil. Dar asta nu înseamnă anost. Biroul este o extensie a locuinței tale, iar acest lucru trebuie să se simtă și să se vadă prin felul în care alegi să îl amenajezi. Dă-i o notă de personalitate cu câteva obiecte și accesorii decorative.

Dacă iubești plantele, adaugă o notă de verde cu ajutorul unei plante și un ghiveci cu design deosebit care să învioreze spațiul. Pentru o atmosferă hygge, care să te facă să jonglezi cu ideile creative, optează pentru o lumânare parfumată și o pătură confortabilă. Vei fi mult mai productiv într-o cameră care îți aduce bucurie, inspirație și în care te simți în largul tău.

Nu în ultimul rând, adaugă un strop suplimentar de stil cu ajutorul unor decorațiuni inspirate, pe cât de aspectuoase, pe atât de practice. Exemplul perfect în acest sens: un set de suporturi pentru cărți sau un ceas cu un design modern și elegant care să te ajute atunci când vrei să ai în vedere un anumit timp pentru taskuri.

Descoperă gama noastră de decorațiuni și creează spațiul de lucru ideal pentru tine.

Un birou cu stil merită mobilă de calitate fabricată în România

Pentru ca biroul să încurajeze ideile bune și productivitatea este necesar să îți reflecte personalitatea și să îți asigure confortul pe întreaga durată a orelor de lucru. La Mobexpert, ținem cont de nevoile și preferințele tale, iar pentru a-ți putea oferi produse rezistente și de calitate, care țin totodată pasul cu tendințele în amenajări interioare, le facem chiar noi în fabricile proprii.

În cazul în care nu ai un buget stabilit încă, citește ghidul nostru pentru a estima care ar fi costurile unui proiect de (re)amenajare și apoi vino in showroomurile noastre ori pe mobexpert.ro pentru a descoperi cele mai frumoase piese de mobilier pentru biroul tău de acasă.

În plus, acum te bucuri de primul planificator de buget cu prețuri concrete, creat de Mobexpert, care te va ajuta să-ți planifici mai bine resursele financiare și îți oferă și o listă de piese de mobilier recomandate, care se pliază pe preferințele, nevoile și buzunarul tău.

calculator mobila

Dacă îți dorești ca biroul de acasă să îmbine deopotrivă estetcul și practicul, dar nu știi de unde să începi, serviciul de design interior Mobexpert este aici să te ajute. Programează o ședință online gratuită cu unul dintre consultanții noștri în design interior și descoperă modalități ingenioase de amenajare a unui birou stilat.

 

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)