Amenajarea unui spațiu de lucru productiv pentru copii

Pentru părinți crearea unui mediu care să contribuie la dezvoltarea copilului poate fi o adevărată provocare, necesitând o atenție sporită. În acest articol, îți prezentăm piesele de mobilier esențiale pentru a amenaja un loc perfect pentru studiu și alte activități recreative în confortul de acasă. Spațiul de lucru trebuie să fie organizat și luminos, iar în cameră atmosfera trebuie să fie plăcută și liniștită, pentru a asigura o bună desfășurare a activităților zilnice.

Sumar


Birou

Biroul reprezintă elementul central al spațiului de lucru, de aceea se recomandă ca acesta să fie spațios, pentru a-i pune la dispoziție suficient loc pentru scris, citit sau pentru computer. De asemenea, compartimentarea biroului cu uși sau sertare este foarte importantă în alegerea piesei de mobilier, deoarece ajută copilul să își depoziteze cărțile și caietele și să își organizeze minuțios ustensilele de scris, pentru a le avea la îndemână de fiecare dată. Un alt aspect care să îi crească funcționalitatea este să aibă opțiunea de a avea înălțimea ajustabilă, mărind perioada de utilizare a produsului atunci când copilul va crește. În ceea ce privește designul, poți opta pentru birouri clasice, în tonuri neutre sau cu tematici în funcție de pasiuni ori personaje animate preferate, contribuind la un decor personalizat.


Scaun

Păstrarea unei poziții corecte a corpului în orice situație reprezintă una dintre cele mai mari griji care trebuie să îi preocupe pe părinți, astfel că achiziționarea unui scaun de birou va fi un beneficiu atât pe moment, cât și pe termen lung. Ergonomia unui scaun este oferită de posibilitatea de a regla înălțimea acestuia, permițând să fie ajustat la nivelul dorit, cât și de baza mobilă cu rotile, pentru ca manevrarea acestuia să fie realizată cu ușurință, chiar de către copil. Cu tapițerie din stofă sau mesh, scaunul va asigura un plus de confort pe toată perioada șederii la birou. Pentru un decor jovial și estetic, alege scaune colorate sau cu imprimeuri vesele, care să reflecte personalitatea copilului tău.


Birouri și scaune Gaming

Ideale pentru cei care petrec multe ore în fața calculatorului sau pentru cei care sunt pasionați de jocuri, birourile și scaunele din această categorie au un design special creat pentru susținerea coloanei vertebrale și pentru a asigura o poziție mereu corectă. Funcționalitatea este garantată de tetiere, mecanisme de înclinare, brațe și spătar reglabile, oferind un spațiu optim pentru desfășurarea activității.

Piese destinate depozitării

Cei mici au, de multe ori, o nevoie mai mare de spațiu de depozitare decât adulții, deoarece în colecția lor se regăsește un număr impresionant de cărți, caiete, jucării, instrumente de scris și multe altele. Astfel, este esențial ca aceștia să le depoziteze în piesele de mobilier potrivite, pentru a menține un aspect ordonat și îngrijit al camerei. Pentru camerele de dimensiuni reduse, casetierele, etajerele, polițele și suprapozabilele de birou vor economisi spațiul, datorită designului compact al acestora. Bibliotecile oferă un suport generos pentru așezarea cărților, decorațiunilor sau altor lucruri, grație numeroaselor polițe, ajutându-l pe cel mic să își păstreze lucrurile într-un singur loc.


Iluminat

Lumina are un rol important în ambientul camerei copilului, de aceea o iluminare potrivită îl ajută pe acesta să rămână concentrat și să își protejeze ochii. Deși este recomandat ca amplasarea spațiului de lucru să fie în apropierea ferestrelor, este necesară și o sursă de lumină suplimentară pentru atunci când se lasă seara, cum ar fi veiozele reglabile sau cu sistem de prindere cu clips.


Accesorii de birou

Accesoriile de birou îi ajută pe copii să fie organizați și să mențină ordinea în spațiul de lucru, astfel că îi poți achiziționa organizatoare pentru rechizite și suporturi pentru creioane sau pixuri, pentru a avea la îndemână toate obiectele necesare. Un ceas de birou va fi alegerea potrivită pentru ca acesta să aibă noțiunea timpului pentru studiu și relaxare. De asemenea, câteva decorațiuni precum un glob pământesc sau un obiect luminos cu inițiala numelui ori personaje simpatice vor ambienta plăcut spațiul, oferind o notă veselă, optimistă și jovială.


Un spațiu de lucru amenajat eficient și complet funcțional va contribui la dezvoltarea armonioasă și organizată a copilului tău, de aceea alege întotdeauna piesele perfecte de mobilier care să asigure confortul și să mențină productivitatea acestuia.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)