Fie că ai un job care îți permite să lucrezi din confortul propriei case, fie că ai nevoie doar ocazional de un spațiu în care să îți poți desfășura activitățile, biroul de acasă trebuie să fie mereu pregătit să îți creeze condiții propice de lucru.

Pe lângă toate aspectele care țin de ergonomie, un rol foarte important în această ecuație îl joacă aspectul camerei sau zonei de lucru. Pentru că, nu-i așa?, productivitatea crește simțitor când lucrezi într-un ambient relaxant, creat exact după gustul tău.

Așadar, iată câteva idei pentru amenajarea cu stil a biroului de acasă.

Alege piesele de bază: biroul și scaunul

Caută un birou care să îți completeze personalitatea și, de ce nu, să se plieze pe specificul jobului tău,  alături de un scaun realizat într-un stil asemănător. Astfel, dacă activitatea ta necesită o atitudine ceva mai sobră și un nivel ridicat de concentrare, poți opta pentru un birou clasic, în nuanțe închise de culoare. În schimb, dacă scopul este stimularea creativității, un birou într-o culoare deschisă, cremoasă, este alegerea perfectă.

Păstrează ordinea

Organizează eficient obiectele din birou cu ajutorul unei etajere și/sau al unei casetiere. Astfel, vei avea acces rapid și ușor la cărțile, actele, instrumentele de scris sau orice alte lucruri de care ai nevoie atunci când lucrezi.

Profită de lumina naturală

Amplasează biroul într-o zonă apropiată de fereastră, astfel încât să profiți cât mai mult de lumina naturală. Pentru momentele în care ai nevoie de intimitate, alege o draperie elegantă, într-o nuanță pală de culoare. Totuși, încearcă pe cât posibil ca pe timp de zi să eviți acoperirea ferestrei, permițând soarelui să îți creeze condițiile de iluminat necesare pentru a îți desfășura activitățile în dauna folosirii unei surse artificiale de lumină.

Asigură-ți o sursă suplimentară de lumină

Evident, pe timp de seară și în perioadele anului în care cantitatea de lumină naturală este redusă, vei avea nevoie de o sursă suplimentară de lumină. În acest sens, o veioză amplasată pe birou sau o aplică fixată pe peretele de deasupra spațiului de lucru sunt cele mai practice și, în același timp, elegante soluții la care poți apela.

Personalizează-ți biroul cu stil

Nu în ultimul rând, adaugă un strop suplimentar de stil cu ajutorul unor decorațiuni inspirate. Pe lângă faptul că pot contribui la crearea unei atmosfere relaxante, acestea pot îndeplini în același timp și un rol practic. Exemplul perfect în acest sens: un set de suporturi pentru cărți.