Practice, originale sau haioase: Idei de cadouri de casă nouă care vor fermeca gazdele

Mutarea într-o casă nouă marchează începerea unei noi etape în viața proprietarilor – un eveniment pe cât de important, pe atât de emoționant. Dacă ai fost invitat la petrecerea care face oficială această mutare, eticheta dictează să aduci fericitelor gazde un cadou de casă nouă.

Însă alegerea cadoului perfect poate fi o adevărată provocare. De la relația pe care o ai cu gazdele la bugetul pe care îl ai la dispoziție, tradiții și superstiții sau necesitățile noilor proprietari – sunt o mulțime de factori care influențează darul ales.

Intenția ta este să oferi un cadou util, dar nu clișeic și care să fie primit cu entuziasm de către gazde. Aici îți sărim noi în ajutor. Află din în acest ghid tot ce trebuie să știi despre alegerea cadoului perfect de casă nouă.

Sumar


De ce să faci un cadou de casă nouă?

Să oferi cadouri de casă nouă este un obicei deloc nou. Vine încă din timpurile medievale, doar că în diferite părți ale lumii și în diferite perioade, ideea de cadou de casă nouă însemna diferite lucruri.

Înainte să apară încălzirea centralizată, invitații aduceau gazdelor în dar lemne de foc (literalmente un housewarming party ) – gest cu dublă însemnătate: pe de-o parte era un cadou practic, de cealaltă parte se credea că lemnul poate alunga spiritele rele.

Indiferent de epocă, ideea cadoului de casă nouă pornește de la o singură dorință – de a ajuta proprietarii locuinței să construiască o viață frumoasă în noua casă. Iar intenția de a contribui la fericirea proaspetelor gazde este lucrul care ne motivează și astăzi să facem astfel de cadouri.

De ce trebuie să ții cont când alegi cadoul perfect de casă nouă?

Sunt mai mulți factori de care trebuie să ții cont atunci când cauți un cadou de casă nouă inedit. Iată care sunt câteva dintre cele mai importante aspecte la care trebuie să atragi atenția când alegi un astfel de dar:

Relația pe care o ai cu gazdele

Cât de strânsă este legătura cu gazdele va dicta și cadoul pe care îl alegi. Dacă proprietarul este mai degrabă o cunoștință sau un coleg de muncă decât un prieten apropiat, atunci este în regulă să optezi pentru un cadou mai impersonal, dar care să fie în același timp practic.

Pe de altă parte, dacă între tine și noii proprietari de casă este o legătură mai strânsă – emoțională, de familie, de prietenie – poți alege un cadou mai substanțial, unul personalizat, amuzant sau cu valoare sentimentală – care să le amintească gazdelor de tine și de frumoasa conexiune dintre voi.

Vârsta gazdei

Într-o anumită măsură, și vârsta gazdei joacă un rol important în alegerea cadoului perfect. De exemplu, o persoană mai în vârstă probabil nu va aprecia la fel de mult ca un prieten tânăr cadourile bazate pe tehnologii inteligente.

Are copii gazda?

Dacă gazda are copii mici, încearcă să nu oferi daruri care s-ar putea să pună în pericol siguranța micuților. Obiecte ascuțite sau cele de dimensiuni prea mici, cum ar fi piesele de puzzle, pot fi înghițite de copiii mici așa că este cel mai bine de evitat astfel de cadouri.

În schimb, cadouri de care se pot bucura și copiii vor fi un adevărat succes. Obiectele decorative vesele, cum sunt cele luminate de becuri led vor da un aer jovial casei, fiind instantaneu îndrăgite de copii și adulți deopotrivă. O pătură moale și pufoasă sub care să se cuibărească toată familia în serile reci uitându-se la un film este la fel de potrivită.

Nevoile gazdei

Fie că ai aflat de la gazde sau de la alți invitați despre un obiect de care noii proprietari au nevoie pentru amenajarea locuinței proaspăt achiziționate sau renovate, dar nu au reușit încă să-l cumpere, poți să-l faci tu cadou. Așa te asiguri că darul pe care îl alegi va fi extrem de util și apreciat.

Pasiunile gazdei

Nu uita să ții cont și de hobby-urile persoanei care te-a invitat la petrecerea de casă nouă. Un cadou croit pe pasiunile gazdei este o soluție inspirată: acesta demonstrează că iei în considerare preferințele persoanei și, deoarece este un dar atât de personalizat, poți să fii sigur că nu va strânge praful într-un colț întunecat de debara.

Cele mai inspirate idei pentru cadouri de casă nouă în funcție de mesajul pe care vrei să-l transmită stilul darului

Numărul de opțiuni pe care îl ai la dispoziție când alegi cadoul de casă nouă poate fi copleșitor. Ca să simplificăm lucrurile, le-am împărțit pe categorii. Așadar, iată câteva dintre variantele de cadouri pentru care poți opta:

Cadouri de casă nouă tradiționale/simbolice

Sunt câteva daruri simbolice de casă nouă care au ajuns până în vremurile noastre. Unii le văd drept superstiții, pentru alții sunt de bun augur. Iată care sunt ele, dar și cum poți să adaugi o notă modernă acestor cadouri tradiționale.

Sarea simbolizează belșugul. Poți s-o oferi în dar ca parte a unui set de râșnițe. Alege un set cu design special și nu ai să dai greș.

Pâinea este un simbol al norocului și belșugului. O poți dărui fie alături de alte alimente sau poți alege să o dăruiești într-un elegant coș de pâine. Acesta este o adiție excelentă în orice bucătărie deoarece permite păstrarea pâinii într-un loc uscat și mereu la îndemână, așa că gazdele vor aprecia acest dar practic, dar și plin de însemnătate.

Vinul simbolizează veselia și voia bună, de aceea, este o idee bună să oferi în dar o sticlă de vin bun gazdei. Dacă vrei să faci acest cadou și mai special, alege și un suport pentru sticle de vin. Indiferent dacă noii proprietari sunt colecționari de vin sau nu, un loc special pentru depozitarea sticlelor este binevenit, mai ales dacă aceștia au inclus în amenajarea livingului și un bar.

Zahăr și miere pentru o viață la fel de dulce și armonioasă ca acestea. Câteva borcane de miere artizanală vor transmite exact acest mesaj, iar dacă incluzi și un recipient deosebit pentru depozitarea și servirea mierii, cu siguranță cadoul nu va trece neobservat.

Lumânările sunt o altă idee inspirată de cadou cu o semnificație aparte, simbolizând lumina, armonia și liniștea sufletească. Un set de lumânări parfumate sau un suport de lumânare cu un design original sunt cadoul de casă perfect pentru a transmite acest mesaj.

Lemnul transmite ideea de stabilitate, de aceea un cadou de casă nouă care are la bază acest material este cât se poate de potrivit. Diferite decorațiuni din lemn, un ceas cu acces rustic sau chiar mici piese de mobilier vor reuși să încânte gazdele, transmițând în același timp o urare deosebită.

Cadouri haioase

Mai ales prietenilor apropiați poți să le oferi în dar și cadouri amuzante care să le aducă zâmbetul pe față și să le amintească cu drag de tine. Un covoraș de intrare cu mesaj hazliu sau diferite accesorii nostime vor îndeplini cu succes această sarcină.

Cadouri practice

Este deosebit de important ca darurile pe care le alegi să fie practice și utile. Tocmai de aceea, cadouri precum seturile de veselă, tacâmuri sau pahare sunt o alegere inteligentă. Același lucru este valabil și pentru seturile de prosoape, halatele de baie sau ustensile pentru gătit sau grătar.

Cadouri personalizate în funcție de hobby

Un alt lucru de care poți să ții cont în alegerea darului sunt pasiunile gazdei. Este un înflăcărat jucător de șah? Un set de șah nu doar va fi primit cu entuziasm, dar va fi aranjat la loc de cinste în casa nouă. Pasionat de dans, muzică sau ciclism? Cu siguranță poți să găsești un obiect decorativ care să reflecte acest hobby.

Pentru cei care iubesc cu îndârjire lectura, o idee inspirată sunt suporturile de cărți. Acestea dau un farmec aparte oricărei biblioteci, așa că bibliofilii vor fi fermecați de aceste piese.

Iar dacă noul proprietar iubește călătoriile, de ce să nu-i faci un cadou care să-i amintească chiar și atunci când se află acasă că următoarea aventură abia așteaptă să fie trăită? Un glob pământesc nu doar transmite acest mesaj, dar are toate șansele să devină obiectul decorativ preferat al gazdei.

Dacă vrei să oferi un cadou care este, de-a dreptul, special creat pentru gazdă, o idee bună este să recurgi la monogramare. Include inițialele, numele sau un mesaj scurt pe un set de așternuturi, ștergare sau alte articole și rezultatul va fi un cadou cu adevărat unic. Pentru mai multe detalii, scrie-ne pe pagina de Facebook sau la adresa online@mobexpert.ro.

Ce se dăruiește de obicei: Cele mai populare alegeri de cadouri de casă nouă

După cum probabil ți-ai dat deja seama, opțiunile în materie de cadouri de casă nouă sunt multe și variate, dar printre cele mai populare se numără:

Piesele de mobilier mici

Lasă la latitudinea gazdei alegerea paturilor, dulapurilor și a altor piese de mobilier masive. Dacă ții neapărat să oferi în dar cadouri ce țin de mobilă, atunci optează pentru piese mai mici, care dau un aer inedit locuinței. Principalul lucru de care ții cont aici este să alegi piese care se vor potrivi în stilul casei.

Măsuța de cafea. Dacă știi paleta cromatică și stilul în care e amenajată locuința, o măsuță mică de cafea ar putea fi un cadou grozav. Aceasta aduce o deosebită valoare estetică livingului și, în plus este folositoare, servind ca suport pentru reviste, pentru gustări, cafea sau băuturi.

Set de taburete. Aducând un plus de confort și eleganță în noua locuință, un taburet – sau un set – poate face diferența dintre un living monoton și unul modern, care emană energie pozitivă. Ca și în cazul celorlalte piese de mobilier, asigură-te ca designul taburetelor alese se combină armonios cu stilul și cromatica încăperii.

Accesorii și decorațiuni

Accesoriile și decorațiunile se numără printre cele mai populare cadouri de casă nouă, și alese bine, pot fi și printre cele mai îndrăgite.

Poți opta pentru un tablou unic, un ceas , suporturi de cărți, sfeșnice , vaze pentru flori, diferite statuete – aceste detalii care dau personalitate unei case și o transformă dintr-o simplă locuință într-un cămin. Este important că darul ales să reflecte personalitatea și stilul destinatarului.

Accesorii pentru curte și grădină

Pentru fericiții care se mută într-o casă nouă unde au și grădină, diferite accesorii pentru curte și grădină pot fi un cadou excelent. Dacă au bucătărie de vară sau un grătar afară, cu siguranță se vor bucura de niște ustensile pentru grătar .

Un hamac sau șezlong vor crea colțișorul ideal de relaxare în curte – și cine nu ar aprecia un asemenea cadou? Și niște ghivece pentru flori din ceramică sau piatră vor bucura gazdele ce iubesc plantele și grădinăritul.

Aparate electrocasnice

Extrem de practice și utile, aparatele electrocasnice sunt o idee excelentă de cadou de casă nouă. Un storcător de fructe va asigura un mod de viață sănătos, iar un espressor sau o cafetieră este cadoul perfect pentru iubitorii de cafea.

Pentru a-și începe fiecare dimineață cu un mic dejun sănătos și crocant, un toaster este un cadou potrivit, iar dacă știi că gazdele iubesc să gătească, atunci un mixer de bucătărie va fi primit cu entuziasm.

În cazul unui cadou mai substanțial, cum sunt electrocasnicele, este indicat să te consulți și cu ceilalți invitați, pentru a te asigura că nu cumperi un produs de care gazda nu are nevoie sau care deja a fost cumpărat de către altcineva. De asemenea, nu uita să incluzi și certificatul de garanție.

Descoperă colecția Mobexpert de electrocasnice care vor fi utile pentru noile gazde.

Cum alegi cadoul de casă nouă în funcție de destinatar?

Cine este proprietarul locuinței poate juca un rol la fel de important în alegerea cadoului perfect de casă nouă.

Cadouri de casă nouă pentru bărbați

Dacă un prieten tocmai și-a cumpărat propria locuință, cu siguranță va aprecia cu cadou practic și original. Un șorț pentru grătar este un accesoriu indispensabil când faci grătar și totodată o idee interesantă de cadou pentru prietenul care iubește să organizeze petreceri în curte.

Alte cadouri pot să includă diferite gadgeturi, obiecte decorative, cum ar fi un ceas de perete cu un design aparte, sau chiar diferite accesorii și ustensile, de la tirbușoane pentru vin, decantoare ori lăzi pentru gheață.

Dacă știi că prietenul tău poartă un ceas de mână, o idee bună ar fi să-i oferi o cutie pentru ceas. Alege una cu un design masculin și aceasta va deveni locul perfect pentru păstrarea accesoriului preferat.

Ce cadou de casă nouă poți face femeilor

Femeile acordă atenție deosebită la detalii, așa că e important să pui suflet în alegerea cadoului de casă nouă. Poți opta pentru cutii de bijuterii, difuzoare pentru parfum, modele cochete de perne decorative sau obiecte decorative drăgălașe.

Doamnele și domnișoarele vor aprecia în mod deosebit și florile. Așadar, o idee simpatică de cadou de casă nouă o constituie și vazele sau chiar aranjamente de flori artificiale. Rezistente în timp și cu necesități minime de îngrijire, acestea dau un farmec aparte spațiului și transpun locatara într-un mic paradis doar al ei, departe de agitația junglei urbane.

Idei de cadouri de casă nouă potrivite pentru cupluri

Dacă încerci să găsești cadoul potrivit de casă nouă pentru un cuplu care tocmai s-a mutat împreună, pornește de la ideea că darul ales ar trebui să-i bucure în egală măsură pe ambii. Astfel, un set de lenjerie de pat este o idee bună sau un set de pahare de șampanie pentru momentele de relaxare sau pentru ocaziile speciale care cer un pahar de spumant.

Cadouri de casă nouă pentru fini

Nașii sunt, de obicei, cei care îi ajută pe însurăței să facă primii pași în viața de cuplu căsătorit. Astfel, cadoul de casă nouă pentru fini trebuie să fie practic, să-i ajute pe tinerii proprietari să creeze o viață prosperă în noul lor cămin. Poți opta pentru obiecte de uz casnic, piese de mobilier mici, corpuri de iluminat sau electrocasnice esențiale.

De exemplu, o masă de cafea cu design geometric sau un lampadar modern vor contribui la decorul fermecător al spațiului, cu condiția ca stilul acestora să se potrivească cu stilul casei.

Cadouri pentru nași

Cadoul de casă nouă pentru nași trebuie să reflecte respectul purtat acestor oameni dragi și importanți. Un ceas de perete care iese în evidență sau alte decorațiuni deosebite, precum un tablou modern sau o oglindă care oferă un aer sofisticat oricărei încăperi va fi primită cu multă plăcere de către nași.

Cadouri pentru prieteni

Când un prieten drag se mută în casă nouă, darul pe care îl alegi trebuie să aibă valoare sentimentală și să surprindă legătura dintre voi. O ramă foto în care neapărat incluzi și o poză care vă amintește de una dintre aventurile preferate trăite împreună va fi un cadou emoționant. O decorațiune pentru perete în forma unei hărți este un memento perfect să vă motiveze să călătoriți împreună și să creați noi amintiri speciale.

Poți merge și pe variante mai practice, dar la fel de interesante. Un tirbușon calitativ – accesoriu esențial în orice bucătărie sau un set de fondue pentru petrecerile pe care urmează să le organizați împreună vor fi la fel de apreciate.

Cadouri de casă nouă pentru rude/familie

Cadourile de casă nouă pentru rude apropiate trebuie să fie practice și folositoare. Instrumentele pentru gătit oale, tigăi, diferite ustensile pentru copt – pot fi o opțiune bună, dar și accesoriile pentru servit masa, cum ar fi seturi elegante de veselă sau niște pahare sunt cadouri ce-și vor găsi utilitatea în noua locuință.

Poți opta și pentru textile pentru casă în diferite forme. Un set calitativ de așternuturi de pat se va dovedi utile în dormitorul pentru oaspeți, iar seturile de prosoape pentru bucătărie sau baie, la fel, vor fi de mare ajutor. Dacă optezi pentru textile, ține cont de faptul că țesăturile naturale, în special bumbacul, este recomandat.

Ce cadouri de casă nouă să eviți?

Pe lângă toate aceste cadouri pe care poți să le oferi cu încredere celor dragi cu ocazia mutării într-o casă nouă, sunt și câteva pe care ar fi cel mai bine să le eviți. Obiectele religioase sunt printre acestea, mai ales dacă nu cunoști apartenența religioasă a proprietarilor. Poți opta pentru astfel de daruri doar dacă ești foarte apropiat de gazdă și ești sigur că va aprecia cadoul.

Și oferirea produselor de îngrijire personală drept cadou ar trebui evitată. Nu doar riști să alegi ceva care nu este pe gustul gazdei, dar acest tip de cadou nu are relevanță în contextul organizării sau amenajării unei case noi. Ai putea, în schimb, să oferi în dar un set de baie care-i va ajuta să-și organizeze spațiul eficient și elegant. Voucherele, la fel, nu se includ în lista celor mai bune idei, deoarece dau impresia unui cadou impersonal, care a fost luat în ultimul minut.

De acasă pentru acasă: Cadouri de casă nouă fabricate în România

Când vine vorba de achiziționarea cadoului potrivit de casă nouă, încearcă să găsești produse care să le fie gazdelor pe plac, dar care să le fie și utile. Produse care vor trece testul timpului odată cu casa nouă pe care tocmai au achiziționat-o.

De asta îți recomandăm să-ți îndrepți atenția către piese de mobilier și alte produse fabricate în România. La Mobexpert, scopul nostru este să oferim întotdeauna produse de cea mai înaltă calitate, rezistente, comode și aspectuoase. Produse pe care tu să le oferi cu mândrie, iar cei dragi să le primească cu entuziasm. Pune un zâmbet pe fața noilor proprietari de casă cu ajutorul produselor românești.

Ai vreo petrecere de casă nouă la care trebuie să ajungi în perioada sărbătorilor de iarnă? Norocul e de partea ta! Alege un cadou deosebit de casă nouă care va ajuta proaspetele gazde să transforme casa în acasă.

reduceri mobexpert

 

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)