Mobexpert Blog. Ce trebuie sa stii despre camera copiilor

Foto: Gama VENCE

Cred ca suntem cu toții de acord că odaia copiilor trebuie să îndeplinească următoarele 4 roluri:

  1. Loc de odihnă
  2. Loc de joacă
  3. Loc pentru activități școlare
  4. Să reflecte personalitatea copilului

Sună bine, dar cum facem asta, ne vei întreba?

Răspunsul este simplu:

Înainte de a da start sesiunii de shopping pentru achiziționarea mobilierului și decorațiunilor, stabilește strategia de amenajare a camerei împreună cu copilul. Este foarte important să-l implici încă de la început pentru că îi arăți că îi apreciezi opiniile, dar și pentru că el va fi beneficiarul camerei. Planul de amenajare te va ghida pe durata întregului proces, ajutându-te să obții mai ușor rezultatul dorit.

Vorba aceea, dacă nu știm pentru ce luptăm, nu vom câștiga niciodată.

Bun, să luăm pe rând fiecare funcționalitate.

  1. Zona de dormit trebuie să asigure confortul și odihna celui mic

Include aici un pat cu structură rezistentă și nu uita de somieră și spațiu pentru depozitarea așternuturilor.

Următorul pas este alegerea unei saltele ergonomice astfel încât cel mic să se bucure de toată susținerea întreaga noapte. Foarte important, salteaua chiar trebuie aleasă cu grijă și îți recomandăm să nu faci economii când va veni momentul să o achiziționezi. Mai ales că cel mic va petrece o bună parte din timp dormind pe această saltea, deci este de la sine înțeles că aceasta trebuie să fie comodă și să asigure o poziție sănătoasă a corpului.

Mobexpert Blog. Camera copiilor

Lângă pat așază noptiera, unde prichindelul tău va putea să pastreze cărțile preferate din care citește înainte de culcare.

  1. Amenajează un spațiu de joacă în camera copilului pentru a se bucura la maxim de momentele recreative

Acesta este momentul în care chiar trebuie să te consulți cu cel mic, să ții cont de pasiunile lui, astfel încât să revină cu drag acasă de fiecare dată. De exemplu, nu încerca să introduci un pian în cameră, dacă cel mic este pasionat de curse de mașini. Vei cheltui bani degeaba pe ceva ce nu-și va găsi niciodată utilitatea. Ce nu trebuie să lipsească de aici este o piesă de mobilier pentru depozitare, cum ar fi o comodă cu sertare. Aici pot fi stocate jucăriile, cărțile și expuse decorațiunile și amintirile preferate.

Pentru a consolida senzația de relaxare, poți adăuga o canapea, un fotoliu, taburet sau de ce nu, un leagăn, în funcție de spațiul pus la dispoziție.

  1. Zona dedicată activităților de studiu trebuie să fie plăcută și distractivă la nivel vizual și să respecte normele confortului

La fel ca în cazul saltelei, biroul și scaunul trebuie să asigure o postură corectă pe durata efectuării temelor, având grijă de coloana vertebrală a elevului. Scaunele și birourile cu înălțime reglabilă sunt recomandate.

Mobexpert Blog. Cameră copii

Lângă acestea poți amplasa etajere de diferite dimensiuni sau o bibliotecă cu rafturi.

  1. Folosește jucăriile, corpurile de iluminat, covoarele și decorațiunile pentru a personaliza camera copilului

Toate cele enumerate mai jos, alese astfel încât să fie pe gustul copiilor, te pot ajuta să obții o atmosferă caldă și veselă. Miciile detalii fac întotdeauna diferența, iată câteva sugestii:

Mobexpert Blog. Cameră copii

JUNIOR Scaun joacă 157 lei 133 lei*

*Prețurile produselor prezentate în articol sunt valabile la data publicării acestuia.