Compartimentare dressing: Cum să-ți organizezi dulapul de haine practic și eficient

O viață liniștită începe de la o casă curată și bine organizată care, la rândul său, începe cu un dulap ordonat. Când alegi un nou dressing, sunt multe detalii pe care trebuie să le ai în vizor: stil, culoare, formă, dimensiuni. Dar pe lângă aspectul exterior al dulapului, la fel de important este și ce se ascunde în spatele ușilor.

Secretul unui dressing practic și eficient, de care te vei bucura mult timp, stă în compartimentarea reușită a acestuia. Nu e greu să obții acest lucru, atât timp cât urmărești cu atenție sugestiile și ideile noastre de alegere și organizare a dulapului perfect.

Sumar


Amenajarea dulapului în funcție de dimensiunea camerei

Când alegi dressing-ul e important să ții cont de camera în care îl vei amplasa și, în special, de dimensiunile acesteia. Un dulap prea mare într-un dormitor mic va crea o atmosferă sufocantă, iar dacă ai la dispoziție un spațiu mai amplu, ar fi păcat să nu profiți de el incluzând un șifonier mai spațios.

Dressing mic

Dacă ai puțin spațiu la dispoziție este indicat să optezi pentru un dulap înalt până în tavan, care este compartimentat în funcție de nevoile garderobei tale.

Optează pentru un dressing care are atât rafturi, sertare cât și compartiment pentru umerașe și vei uita de grija că nu ai unde să pui hainele.

Dressing-urile cu uși culisante, pe lângă faptul că sunt foarte practice, te ajută să salvezi spațiu prețios. În plus, poți folosi acest tip de dulap pentru a “păcăli” realitatea. Dacă optezi pentru un model cu uși din oglinzi, acestea vor lumina camera, creând iluzia unui spațiu mai mare.

Dressing mare

O încăpere de dimensiuni mai generoase îți lasă mai mult loc de joacă când vine vorba de amenajarea dressing-ului. În primul rând, poți opta pentru dulapul viselor tale: spațios, cu diferite compartimente bine definite, în care toate hainele își găsesc locul. Pe lângă dulap, poți include și o comodă mai mică. Astfel, variind dimensiunile pieselor de mobilier, vei crea un decor deosebit în dormitor.

Iar dacă ai destul spațiu în casă încât să-ți amenajezi un dressing room ca la carte – o cameră separată pentru încălțăminte, haine și accesorii – atunci pe lângă dulap, mai poți include în amenajare o măsuță de toaletă, un taburet, o banchetă, sau chiar un fotoliu. Transformă-ți dressing-ul într-un loc relaxant, practic și comod.

Idei de compartimentare a dressing-ului în funcție de garderobă

Stilul tău vestimentar dictează mai multe decizii când vine vorba de compartimentarea dressing-ului. De aceea, unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le ai în vedere când alegi dulapul este cum arată garderoba ta.

Garderoba office sau elegantă

Piesele de îmbrăcăminte elegante, cum ar fi rochiile diafane sau fustele lungi satinate, dar și ținutele office – costume, cămăși, sacouri – trebuie ținute pe umerașe pentru a evita șifonarea.

Dacă garderoba ta se regăsește în partea mai elegantă a spectrului vestimentar, atunci cea mai bună soluție pentru tine este să optezi pentru un dulap de haine care are una, două sau mai multe compartimente cu bară pentru umerașe. Astfel, hainele tale vor fi mereu organizate, iar pregătirile de dimineață vor decurge ușor și plăcut. Iar pentru cele câteva lucruri casual care se regăsesc în garderoba ta, poți opta pentru o comodă.

Dacă vrei ca eleganța stilului tău să se transpună și în aspectul mobilierului, îți va plăcea la nebunie un dulap cu design clasic și deosebit. Optează pentru o piesă cu spațiu generos pentru depozitarea pe umerașe a hainelor pe care poți s-o incluzi cu încredere în living sau dormitor.

Garderoba practică

Dacă, însă, stilul tău vestimentar este mai degrabă casual, format în principiu din tricouri, blugi, și când se mai răcește vremea afară, pulovere, umerașele nu te vor mai ajuta la fel de mult.

Acest tip de piese vestimentare se păstrează cel mai bine pe orizontală ca să nu se lărgească sau să-și piardă forma. Astfel, este indicat să te orientezi către un dulap cu mai multe rafturi. Dar nu neglija nici necesitatea unui compartiment cu umerașe pentru geci și alte obiecte.

Garderoba generoasă și versatilă

Azi ești într-o rochie elegantă, iar mâine porți cu mândrie tricoul cu Rammstein și o pereche de blugi rupți. Faptul că ai un stil versatil și multe haine cere mult spațiu de depozitare, așa că dacă vrei să ai loc pentru toate, va trebui să alegi un dulap pe măsură. Optează pentru un dressing care are atât compartimente cu bară pentru umerașe pentru bluze, rochii și multe alte obiecte care se șifonează, rafturi pentru miriada de tricouri, pantalon, pulovere, dar și sertare pentru lenjerie, șosete sau eșarfe.

Garderoba cu multe perechi de pantofi

E imposibil să nu iubești pantofii, așa că trebuie să te asiguri că dulapul pe care îl alegi îți acomodează pasiunea. Dacă ești o fashionista și ai câte o pereche de pantofi diferită pentru fiecare zi a lunii, poți alege un dulap destinat doar pentru încălțăminte.

Iar dacă nu vrei să dedici un dulap întreg doar pentru încălțări, optează pentru un dressing care are rafturi numeroase, mai ales în partea de jos. Astfel, vei putea păstra fiecare pereche de pantofi în cutia sa – un mare plus dacă vrei ca încălțămintea să rămână ca nouă pentru mai mult timp.

Cum organizezi dulapul în funcție de cine îl va folosi

Garderoba nu e singurul aspect pe care trebuie să-l evaluezi cu atenție înainte de a achiziționa un dressing nou, ci și cine îl va folosi.

Dulapul folosit la comun cu partenerul

Cui nu i-ar plăcea să aibă un veritabil dressing room la dispoziție? Dacă, însă, nu ești atât de norocos și trebuie să împarți dulapul din dormitor cu partenerul, în primul rând, asigură-te cu dressingul pe care îl veți folosi îndeplinește necesitățile amândurora.

Cea mai reușită soluție, mai ales dacă amândoi aveți în mare parte haine office, este un dulap care să aibă compartimente separate cu bare pentru umerașe. Astfel, fiecare are propriul spațiu de depozitare.

Dulapul pentru copii

Când vine vorba de dulapul pentru copii, trebuie să ții cont de câteva lucruri. În primul rând, pentru copiii mai mici trebuie să alegi dulapuri sigure. O opțiune sunt dulapurile care se fixează de perete, această măsură de siguranță prevenind accidentarea.

Alege dulapuri pentru copii compartimentate versatil, atât cu rafturi, sertare, cât și bară pentru umerașe. De asemenea, pentru a-i învăța să fie responsabili de lucrurile lor, asigură-te că rafturile sau bara de umerașe pe care pun hainele este la înălțimea potrivită.

Copiii vor îndrăgi imediat dressing-ul tematic, mai ales dacă amenajarea camerei reflectă pasiunile și interesele lor.

Descoperă vasta colecție de dulapuri Mobexpert!

Soluții pentru un dressing organizat și practic

Fără îndoială, compartimentarea dulapului este cheia unei organizări reușite. Totuși, sunt unele trucuri pe care poți să le folosești pentru a maximiza spațiul din dressing.

Folosește cutii de depozitare

Cutiile pentru depozitare sau alte tipuri de organizatoare sunt o soluție eficientă pentru a profita de fiecare centimetru din spațiul din șifonier. Le poți folosi pentru a păstra accesoriile sau alte obiecte de mici dimensiuni.

Descoperă mai multe cutii și coșuri pentru depozitare.

Iluminează dressing-ul

Importanța luminilor în spațiul dressingului nu poate fi subestimată. O sursă de lumină în imediata apropiere a dulapului te va ajuta să alegi hainele și accesoriile mai eficient și, în plus, oferă o notă deosebită de design în încăpere. Încadrarea dulapului cu o cornișă cu lumini va transforma încăperea, atât din punct de vedere practic cât și estetic.

Folosește accesorii pentru o depozitare mai eficientă

Vestea bună este că poți să personalizezi unele dulapuri, optând pentru rafturi, sertare sau alte elemente care te vor ajuta să obții un interior bine compartimentat al dulapului. De exemplu, dulapul Caroline îți pune la dispoziție o bază cu trei sertare pe care poți să o incluzi pentru o organizare deosebit de eficientă a pieselor vestimentare în dulap. Sau poți opta pentru un divizor , care îți va oferi spațiu extra pentru stocarea pantofilor, a cutiilor sau alte obiecte de dimensiuni reduse.

Organizează-ți hainele inteligent

Pentru a obține un dulap practic și ordonat este esențial să alegi modul de organizare al hainelor potrivit pentru tine. Poți opta să-ți organizezi dressingul pe categorii, astfel încât fiecare raft sau compartiment să conțină un singur tip de produs vestimentar. Blugii stau cuminți pe raftul lor, puloverele într-un spațiu separat, iar fustele așteaptă momentul când vor fi purtate de pe un alt raft.

Mai poți organiza dressing-ul în funcție de sezon. Astfel, vara vei ține hainele subțiri, văratice la îndemână, și pe cele groase pe rafturile de sus, iar iarna inversezi ordinea.

O altă soluție, deosebit de placută vizual, este să-ți aranjezi hainele în dulapul din dormitor în funcție de culori. Aceasta crează un dressing demn de Instagram sau Pinterest, dar în același timp te ajută să navighezi mai ușor opțiunile vestimentare din propria-ți garderoba.

Nu uita de oglindă

Ar fi practic imposibil să te îmbraci fără că să arunci o privire (sau zece) în oglindă. De aceea, includerea unei oglinzi în amenajare e esențială. O soluție optimă este să alegi un dressing care are oglinzi pe post de uși. Acest detaliu te ajută să eficientizezi fiecare metru pătrat din aria încăperii, fiindcă nu ocupă loc în plus și creează impresia unui spațiu mai larg.

Dacă nu ții neapărat să-ți vezi reflecția de fiecare dată când treci pe lângă dulap, poți opta pentru un model care are oglinda poziționată pe interiorul ușii.

Nu e obligatoriu să alegi un dulap care are oglinzile incorporate. Dacă ai mai mult loc liber, mergi pe ideea unei oglinzi separate, fie suspendată sau pe perete. Acest accesoriu decorativ va adăuga un plus de stil întregii încăperi, fiind în același timp și foarte practic.

Descoperă mai multe modele de oglinzi.

Rezistent, comod, unic: Mobilier fabricat în România

Dressing-ul nu este o piesă de mobilier pe care o schimbi foarte des, de aceea e important să acorzi atenție designului și compartimentării acestuia. Fie că optezi pentru numeroase rafturi pentru dressing, mai multe bare pentru umerașe, sertare spațioase sau o combinație a tuturor acestor elemente – contează să alegi mobilă care se potrivește stilului și nevoilor tale.

Scopul nostru este să-ți oferim exact acest lucru.

Mobilierul Mobexpert fabricat în România îți pune la dispoziție dulapuri de calitate superioară și cu aspect exterior deosebit de care te vei bucura mult timp. Iar dacă ești în căutarea dressingului care îți va completa perfect dormitorul, citește ghidul nostru pentru a estima care ar fi costurile unui proiect de (re)amenajare și apoi vino in showroomurile noastre ori pe mobexpert.ro pentru a descoperi cele mai frumoase dulapuri.

În plus, acum te bucuri de primul planificator de buget cu prețuri concrete, creat de Mobexpert, care te va ajuta să-ți planifici mai bine resursele financiare și îți oferă și o listă de piese de mobilier recomandate, care se pliază pe preferințele, nevoile și buzunarul tău.

calculator mobila

Dacă vrei să faci pasul urmator și să dai o față complet nouă casei tale, serviciul de design interior Mobexpert te poate ajuta să găsești cele mai potrivite soluții pentru tine si familia ta. Programează o ședință online gratuită cu un consultant în amenajări interioare și descoperă modalități practice și interesante de a îți redecora locuința.

 

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)