Culori neutre pentru casa ta. Iată câteva idei inspirate

Culorile neutre pot fi, cu siguranță, baza oricărei idei decorative. Dacă pleci din direcția lor, poți da frâu liber creativității, adăugând accesorii și decorațiuni în culori diverse, care se vor potrivi de minune cu tonurile de gri sau bej pe care le alegi. Le poți alege pentru fiecare încăpere din casa ta, de la living și dormitor până la bucătărie și baie, fiind opțiunea ideală pentru spații decorate în stil modern.

Sumar


În living

  • În living, poți opta pentru o canapea în jurul căreia să construiești restul decorului. Ai de ales atât dintre numeroasele nuanțe de bej pentru o amenajare călduroasă, dar îți stau la dispoziție și tonuri de gri pentru un vizual mai rece.
  • O canapea sau un colțar bej se va potrivi de minune cu alte culori mai închise sau cu detalii din metal.
  • Adaugă o măsuță pentru cafea, o consolă pentru televizor sau o etajeră care vor evidenția eleganța încăperii. Vei obține astfel o amenajare plăcută și primitoare.
  • Culorile neutre pe care le alegi pentru mobilierul din living vor pune în valoare designul și aspectul deosebit al acestora.

Piesele de mobilier pentru living au, pe lângă rolul funcțional, posibilitatea de a contribui cu mult stil la decorul spațiului. O etajeră înaltă poate fi suportul perfect pentru decorațiuni sau ghivecele cu flori. Totodată, o consolă sau o comodă pentru televizor se va evidenția într-un mod discret și va lua parte subtil la amenajarea deosebită din încăpere.

În dormitor

  • Dormitorul este propria ta oază de relaxare – locul unde te odihnești într-un mediu plăcut și confortabil.
  • Este necesar ca piesele de mobilier din dormitor să răspundă tuturor nevoilor tale, în timp ce oferă un spectacol vizual încântător.
  • În acest spațiu din casa ta, culorile neutre se vor potrivi precum o mănușă pentru că, datorită caracteristicilor pe care le au, acestea sunt perfecte pentru a crea un ambient relaxant.
  • O noptieră și o comodă în tonuri neutre nu vor face decât să accentueze rafinamentul din dormitor.
  • Culorile neutre sunt ideale pentru dormitor, deoarece nu încarcă spațiul la nivel vizual și, în același timp, garantează un aranjament cu adevărat deosebit.

În bucătărie

  • Cu cât decorul este unul mai deosebit, cu atât experiența gătitului va fi mai plăcută.
  • Este o adevărată plăcere să-ți petreci timpul într-un spațiu aspectuos, atent decorat, atât din punct de vedere al pieselor de mobilier, cât și în ceea ce privește paleta cromatică pentru care optezi.
  • În bucătărie, culorile neutre, atât pentru pereți, cât și pentru mobilier, vor lăsa loc pentru a accesoriza spațiul exact așa cum îți dorești.
  • Piesele de mobilier în culori neutre pentru bucătărie vor reuși să confere o atmosferă liniștitoare întotdeauna și vor asigura aspectul inedit al încăperii.
  • Dacă incluzi culorile neutre în decorul bucătăriei tale, vei obține o amenajare echilibrată din punct de vedere cromatic.
Mobexpert Blog. Culori neutre

Bucătărie Sofia

Bucătărie Brooklyn

Mobexpert Blog. Culori neutre

Bucătărie Dover

În baie

  • Pentru că, de cele mai multe ori, băile sunt de dimensiuni reduse, culorile neutre sunt cea mai bună alegere – nu încarcă spațiul la nivel vizual și îți oferă posibilitatea de a accesoriza locul după bunul plac.
  • Poți aduce mici elemente colorate, precum prosoape sau un covoraș, care vor echilibra decorul și vor crea împreună un adevărat spectacol cromatic.
  • Totodată, alegerea culorilor neutre pentru decorul băii tale îți garantează un spațiu plin de lumină și o atmosferă relaxantă.
  • Alege piese care răspund cerințelor tale și reușesc să îmbine cu succes latura funcțională cu cea estetică.

Culori neutre pentru pereți

În ceea ce privește piesele de mobilier, acestea pot fi înlocuite destul de des. Poți face mereu mici modificări în casă, adăugând o nouă comodă în dormitor sau alegând o altă masă pentru zona de dining. Pe de altă parte, alegerile pe care le faci referitor la pereți sunt mai de lungă durată și este recomandat să optezi pentru ceva ce te reprezintă și evidențiază personalitatea încăperii. Culorile neutre sunt, din nou, opțiunea ideală, acestea oferindu-ți o varietate largă de piese de mobilier pe care le poți alege. Totodată, poți face modificări la capitolul mobilier oricând vrei, știind că pereții în culori neutre vor fi mereu de actualitate.

 

O încăpere decorată numai în culori neutre

Dacă vrei să alegi o opțiune îndrăzneață, încearcă să decorezi întreaga cameră în culori neutre. Poți folosi mai multe nuanțe ale aceleiași culori, rezultatul fiind unul elegant și sofisticat. Vei avea parte de multă lumină în spațiul respectiv și, mai mult, decorul va fi unul modern și rafinat.

 

Culorile neutre sunt opțiunea ideală pentru decoruri dintre cele mai diverse, asigurând un aspect deosebit al încăperii, alături de o atmosferă plăcută și liniștitoare.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)