Cum alegi mobilierul perfect pentru exterior. Sfaturi și inspirație

Pentru a alege piesele de mobilier perfecte pentru terasă, grădină sau balcon, e necesar să iei în considerare câteva aspecte importante. Astfel, vei ști sigur că faci alegerea potrivită.

Astăzi vorbim despre elementele pe care trebuie să le ai în vedere când te afli în căutarea mobilierului pentru exterior.

Dacă vrei să-ți amenajezi spațiul exterior și ai nevoie de inspirație, te invităm să vezi aici Noua Colecție de Mobilier pentru Terasă și Grădină, în speranța că vei găsi ceva pe placul tău. ⛱☀

Sumar


Dimensiunile spațiului pe care îl ai la dispoziție

Dacă în cazul terasei sau grădinii este mai ușor să alegi mobilierul care te atrage pentru că dimensiunile pe care le ai la dispoziție sunt mai generoase, când vine vorba despre un balcon mai mic trebuie să te încadrezi perfect în spațiul pe care îl ai la dispoziție. Înainte de a face o achiziție, asigură-te că ai măsurat corect suprafața spațiului tău (indiferent dacă vorbim despre terasă, grădină sau balcon) și că știi cu exactitate dimensiunile pieselor de mobilier pe care vrei să le cumperi. În felul acesta, nu vor exista experiențe neplăcute, iar mobilierul se va potrivi perfect. Cu cât este mai generos spațiul de afară, cu atât poți adăuga mai multe piese.

Designul pieselor de mobilier

Designul pieselor de mobilier este un aspect important, pentru că acesta trebuie să fie pe gustul tău. Poate suna simplu, însă, uneori, când ai mai multe opțiuni dintre care poți alege, poate dura ceva până te decizi asupra pieselor preferate. Așadar, noi te sfătuim să nu te grăbești și să îți rezervi timp pentru a vedea mai multe stiluri, în magazine sau online. După ce ai găsit câteva seturi sau piese care te atrag, analizează toate opțiunile și alege produsele care se pretează complet cerințelor tale.

Materialele din care sunt confecționate piesele de mobilier

Asigură-te că materialele din care este realizat mobilierul pentru exterior sunt rezistente și calitative. Dacă alegi fotolii, scaune, leagăne sau șezlonguri cu perne, ai grijă ca acestea să fie prevăzute cu huse impermeabile și protecție împotriva razelor UV, ele prevenind deteriorarea pieselor în timp; totodată, culorile vor rămâne vibrante și aspectuoase.

Piese confortabile

Pe lângă faptul că piesele pe care le alegi trebuie să fie calitative , noi credem că e nevoie de o atenție specială atunci când vine vorba de confort. Este important să te simți mereu bine acasă, iar spațiul exterior este destinat în totalitate relaxării. Fie că petreci timp pe șezlong răsfoind o carte sau ești la masă alături de prieteni dragi, mobilierul de afară trebuie să te ajute la crearea propriei oaze de relaxare, acasă. 

Dacă alegi cu grijă piesele de mobilier pentru exterior, vei obține un spațiu pe placul tău, care te va îndemna să te relaxezi în voie în sezonul cald.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)