Cum alegi salteaua de pat potrivită: top cele mai bune saltele de dormit [recomandări 2023]

Sănătatea și starea de bine depind de un somn cât mai odihnitor, iar o saltea care îți oferă un suport adecvat și adaptat nevoilor tale este esențială pentru nopți pline de confort. Îți prezentâm câțiva pași pe care îi poți urma pentru a te asigura că alegi salteaua potrivită pentru tine și cei dragi.

Sumar


Cum știi că trebuie să schimbi salteaua?

Cel mai important lucru la o saltea este să fie confortabilă și să îți asigure un somn relaxant care să te umple de energie. Totuși, la un moment dat nu mai îndeplinește aceste condiții. Câteva semne care îți dau de veste că a venit momentul să-ți schimbi salteaua includ:

  • Somnul nu mai este odihnitor, te răsucești și te agiți în pat fără un motiv întemeiat.

  • Salteaua a început să prezinte semne de deformare în zona pe care dormi.

  • La așezare se simt arcurile.

  • Salteaua are o vechime de mai mult de 7-10 ani.

E drept că nu ai control asupra stresului cotidian, dar un lucru asupra căruia ai control este calitatea saltelei pe care dormi, așa că atunci când aceasta îți dă semne că trebuie schimbată, ascult-o.

Numeroase studii au demonstrat efectele somnului asupra duratei de viață. Oamenii care nu dorm suficient se confruntă cu un risc ridicat de apariție a unor boli, cum ar fi diabetul, pierderea memoriei sau hipertensiunea arterială. Somnul insuficient duce și la dispoziție proastă, iritabilitate și o stare de nefericire, iar în condiții extreme, chiar la depresie. Având în vedere că somnul este esențial pentru o viață sănătoasă, iar salteaua are o deosebită însemnătate pentru un somn de calitate, este important să alegi cea mai bună saltea de dormit.

O saltea superioară va reduce durerile accentuate ale coloanei vertebrale, ale zonei lombare și gâtului, ajutând la menținerea unei poziții corecte a coloanei. De asemenea, contribuie la relaxarea mușchilor și la buna circulație a sângelui.

Cu atât mai importantă este alegerea celei mai bune saltele pentru copii, deoarece coloana vertebrală a copiilor și adolescenților este fragilă. Prin urmare, folosirea unei saltele nepotrivite începând de la cea mai fragedă vârstă poate duce la deformări ale coloanei vertebrale.

Cum alegi salteaua potrivită?

Pentru a alege cea mai bună saltea pentru tine, trebuie să ții cont de mai mulți factori.

După buget

Când vine vorba de bugetul pentru salteaua potrivită, recomandarea noastră este să nu te zgârcești – o saltea este o investiție, și dacă alegi una pe măsură acum, vei fi scutit de grija alegerii saltelei pentru alți șapte, opt ani. În același timp, poți găsi și saltele de calitate la prețuri foarte accesibile. În general, cu un buget cuprins între 1.500 și 2.500 de RON, cu siguranță vei reuși să găsești o saltea care să puncteze la toate capitolele: calitate, confort și rezistență.

Una dintre cele mai bune saltele din punctul de vedere al raportului preț-calitate sunt saltelele Diamond Hard și Diamond Soft, însă în colecția Mobexpert găsești saltele pentru toate nevoile și bugetele. Îți punem la dispoziție o scară, de la cele mai ieftine la cele mai scumpe pentru a face comparație și a găsi modelul optim pentru tine (prețurile prezentate sunt pentru saltele cu dimensiunile 160x200 cm, în afară de categoria „Saltea pentru copii” unde dimensiunile sunt 60x120 cm).

Tipul de saltea Preț minim Preț maxim
Saltea cu arcuri 1.197 RON 6.488 RON
Satea cu spumă 959 RON 17.469 RON
Saltea din latex 3.128 RON 6.359 RON
Saltea pentru copii 538 RON 842 RON

După poziția în care dormi

Suntem cu toții diferiți, din fericire, iar la fel de unic este și modul nostru de a dormi. În momentul în care explorezi opțiunile în vederea alegerii unei saltele potrivite, ai în vedere poziția predominantă în care dormi pentru a ști ce ți se potrivește cel mai bine.

Dacă dormi pe spate

Dacă dormi pe spate, ai nevoie de o saltea care să ofere un compromis: o saltea prea fermă poate rezulta în tensiune la nivelul umerilor și a părții inferioare a spatelui, iar una prea moale ar face ca șoldurile să se scufunde , perturbând linia dreaptă în care ar trebui să se afle umerii, spatele și șoldurile. Rezultatul acestui fenomen este un spate arcuit și potențiale dureri ale coloanei.

Prin urmare, dacă obișnuiești să dormi pe spate, ai nevoie de o saltea suficient de fermă, cum sunt saltelele pe arcuri sau hibride, care îți asigură o susținere potrivită și evită-le pe cele moi care creează zone de presiune neplăcute și nu asigură o poziție sănătoasă în timpul somnului, aspect care poate provoca probleme serioase de spate.

O metodă excelentă să verifici fermitatea saltelei este să încerci să aluneci o mână la baza coloanei: dacă este prea ușor, este posibil ca salteaua să fie prea fermă; dacă, din contră, nu ai destul spațiu, atunci salteaua este prea moale și nu îți oferă suportul cuvenit.

Pentru cei care preferă să doarmă pe spate, câteva dintre cele mai bune saltele sunt Florida, Daisy Hard sau Denver.

Dacă dormi pe burtă

Dacă obișnuiești să dormi pe burtă, ai nevoie de o susținere cât mai bună. Este indicat ca salteaua să îți ofere o susținere uniformă pentru că în această poziție corpul tău exercită o presiune mare în zona toracelui, existând șansa ca acesta să se scufunde în mod nesănătos în saltea. Practic, cei care dorm pe burtă sunt total opusul celor care dorm pe o parte, de aceea, au nevoie de o saltea fermă care să asigure că șoldurile și umerii rămân aliniate în timpul somnului.

Dar nici o saltea excesiv de tare nu este soluția. Saltelele cu arcuri sau hibride, care combină fermitatea arcurilor cu un strat de confort din poliuretan și/sau latex vor asigura un somn excelent.

În cazul în care poziția ta de dormit dominantă este pe burtă, îți recomandăm saltelele Diamond Hard, Premier Hard sau Chicago.

Dacă dormi pe-o parte

În cazul în care preferi să dormi pe-o parte, nivelul de fermitate trebuie să fie mediu. Această poziție vine la pachet cu mai multă mobilitate în timpul somnului, schimbând părțile pe care dormi. Prin urmare, ai nevoie de o saltea care ține pasul cu tine, cum sunt saltelele cu spumă. Este foarte important să fie suficient de moale pentru a se modela pe forma corpului și a elimina punctele de presiune.

Umerii și șoldurile trebuie să se scufunde în saltea, astfel încât coloana să se afle într-o poziție dreaptă în timpul somnului, fără a exista presiune pe articulații.

Indicate în cazul în cazul în care dormi cel mai frecvent pe o parte sunt Daisy Soft, Diamond Soft, Premier Soft, New York sau Florida.

După dimensiunea saltelei

Când alegi dimensiunea saltelei trebuie să ții cont și de înălțimea pe care o ai – salteaua trebuie să fie cu 15-20 centimetri mai lungă decât tine.

În cazul paturilor pentru o singură persoană, cele mai populare saltele au o lățime de 90 cm, deși în funcție de preferințele personale sau dimensiunea dormitorului, poți alege modele cu lățimea între 80 și 120 cm.

Pentru paturile duble, în funcție de spațiul disponibil, poți opta pentru o saltea cu lățimea cuprinsă 140 și 200 cm, cel mai popular model de saltea pentru două persoane fiind de 160 x 200 cm.

Și înălțimea saltelei contează. Grosimea minimă recomandată este de 16 cm, iar cea optimă este în jur de 20-24 de centimetri. În general, o înălțime un pic mai mare se poate traduce în confort și durabilitate.

De asemenea, când alegi înălțimea saltelei trebuie să ții cont și de tipul patului. În cazul în care somiera este mai joasă decât marginea cadrului de pat, ai nevoie de o saltea care iese în afară cu 10-15 centimetri, deci probabil te vei orienta către o saltea ce are mai mult de 25 de centimetri înălțime. Iar dacă distanța dintre somieră și marginea patului este mai mică, poți alege și o saltea mai subțire.

După nivelul de fermitate al saltelei

Nivelul de fermitate al saltelei se referă la senzația pe care aceasta ți-o oferă atunci când te întinzi în pat. O poți simți drept o suprafață moale, în care te cufunzi în mod plăcut sau, din contră, îți place poziția dreaptă asigurată de tăria sa. Nivelul de fermitate sau senzația oferită de saltea este o chestiune subiectivă la fel cum este și modul în care percepi confortul. Prin urmare, îți recomandăm să testezi salteaua înainte de achiziție.

Fermitatea este determinată de numărul de arcuri sau de densitatea fibrelor din saltele.

  • Saltelele cu fermitate mică sunt cele mai moi și sunt de obicei recomandate celor care dorm pe o parte. În colecția Mobexpert, astfel de saltele sunt Daisy Soft, Tempur Cloud Elite 25 Cooltouch, New York.

  • Saltelele cu fermitate medie sunt potrivite pentru persoanele care se confruntă cu dureri de spate. Chicago, Florida, sau Sealy Shelmore sunt modele excelente pentru cei care preferă saltele cu fermitate medie.

  • Saltelele cu fermitate mare, cunoscute și ca saltele ortopedice, sunt cele mai rigide și sunt perfecte pentru cei care dorm pe spate sau pe burtă. Modele precum Diamond Hard, Gold Hard, Premier Hard sunt perfecte pentru cei care iubesc o saltea cu o fermitate mai mare.

Ca să alegi salteaua perfectă, trebuie să știi care anume este impactul nivelului de fermitate al saltelei asupra corpului tău.

cum alegi salteaua potrivita

În cazul în care salteaua este prea moale, corpul nu stă în poziția anatomic corectă, iar coloana vertebrală este tensionată.

cele mai bune saltele

În cazul unei saltele prea tari suprafața de contact este redusă, astfel, vor exista puncte de presiune în zona șoldului și a umărului și, la fel ca și în situația saltelei prea moi, coloana este tensionată.

cea mai buna saltea ortopedica

În cazul saltelelor ce oferă susținerea perfectă corpul este susținut corespunzător, coloana vertebrală stă în poziție anatomic corectă și nu există tensiuni.

O modalitate prin care poți ajusta nivelul de fermitate al saltelei sau al unei canapele extensibile este reprezentată de topul pentru saltea. Acesta oferă un plus de confort, protejând și prelungind viața saltelei.

După temperatura pe care vrei să o păstreze

Unele saltele absorb căldura corpului, ceea ce va scădea temperatura suprafeței, lucru care nu este ideal pentru un somn de calitate. O alternativă sunt saltelele cu două fețe, una cu lână pentru iarnă și o a doua cu bumbac pentru vară, pe care le poți folosi în funcție de sezon.

Dacă ești în căutarea unei astfel de saltele, Serta Bowry, Diamond Hard/Soft sau Gold Hard/Soft sunt opțiuni excelente.

După greutatea corpului

Greutatea corpului, de asemenea, joacă un rol important în alegerea saltelei. Oamenii care au mai puțin de 65 de kg vor prefera o saltea mai moale decât cei cu greutate medie (70 - 80 kg). Fiind mai ușori, aceștia se vor scufunda mai puțin în saltea comparativ cu alții. În același timp, oamenii care au o greutate mai mare au nevoie de o saltea cu un grad mai înalt de suport și fermitate.

După somieră

Un aspect la fel de important, deși adeseori trecut cu vederea este alegerea somierei. Numită uneori și rama de pat, somiera este suportul saltelei și, doar împreună, aceste două elemente îți oferă gradul optim de suport și confort necesar pentru un somn odihnitor.

Somiera are rolul de a prelua atât greutatea saltelei, cât și a corpului, asigurând astfel o poziție corectă a corpului în timpul somnului. Tipul acesteia influențează salteaua și, în consecință, calitatea somnului. De exemplu, o somieră cu lamele drepte din lemn oferă o susținere sporită și fermitate ridicată a saltelei. Dacă, în schimb, preferi o susținere mai delicată și o saltea cu o duritate medie spre mică, atunci cea mai potrivită ar fi o somieră cu lamele curbate. Acest model reacționează sub greutatea corpului, eliminând totodată punctele de presiune. În ultimul timp și somierele cu lamele metalice câștigă tot mai multă teren, datorită rezistenței materialului.

Un alt aspect important este faptul că somiera asigură ventilația, ceea ce permite aerului să circule liber sub pat și previne riscul apariției mucegaiului, prelungind astfel durata de viață a saltelei.

Descoperă mai multe sfaturi despre cum să alegi patul potrivit în funcție de dimensiuni.

Durata de viață a saltelei

Durata de viață a unei saltele se referă la perioada în care aceasta își menține proprietățile. În medie, o saltea își păstrează caracteristicile inițiale timp de 7-10 ani , însă chiar și cele mai bune saltele se uzează în timp, forma lor se modifică și devin incomode.

În cazul în care ești interesat de cele mai rezistente saltele, cele din gama Tempur, garantează o longevitate de 15 ani, timp în care salteaua reține cel puțin 95% din caracteristicile inițiale.

Cele mai bune tipuri de saltele

Acum că știi de ce trebuie să ții cont când alegi salteaua, îți mai rămâne doar să afli modelele de saltele pe care le ai la dispoziție. Există patru mari tipuri de saltele de dormit, fiecare cu particularitățile ei. Iată care sunt cele mai populare.

Tip saltea de pat Avantaje Dezavantaje Produse Recomandate
Saltea cu arcuri
  • Durată de viață lungă
  • Preț avantajos
  • Fermitate ridicată: perfecte pentru persoanele cu o greutate mai mare
  • Asigură buna circulație a aerului
  • Varietatea opțiunilor disponibile
  • Grad de vibrație mai ridicat (mișcarea poate fi resimțită de parteneri)
  • Pot fi inflexibile
  • Chicago
  • Diamond Hard/Soft *
  • Gold Hard
Saltea cu spumă
  • Suport excelent
  • Ameliorează presiunea
  • Ia forma corpului
  • Ușor de curățat
  • Risc de deformare mai ridicat (comparativ cu cele cu arcuri)
  • Durată de viață mai scurtă
  • Tempur*
  • Genetics
  • Daisy Hard*
Saltea din latex
  • Preț mai ridicat comparativ cu alte saltele
  • Durată lungă de viață
  • Are calități antimicrobiene și hipoalergice
  • Izolarea înaltă a mișcării
  • Relaxează punctele de presiune
  • Pot fi mai greu de mutat sau de întors de pe o parte de alta
  • Trebuie ferite de razele soarelui sau surse de căldură
  • Latex Saltea
Saltea hibridă
  • Combină beneficiile mai multor tipuri de saltele, reducând totodată dezavantajele
  • Pot fi mai costisitoare
  • Premier Hard
  • Premier Soft

*Recomandarea Mobexpert

Saltele cu arcuri

În prezent, saltelele cu arcuri sunt unele dintre cele mai bune saltele de pe piață.

Avantaje: Principalele avantaje ale saltelelor cu arcuri sunt acelea că asigură o bună circulație a aerului și sunt extrem de durabile. Prin urmare, oferă confortul termic esențial unui somn odihnitor. În plus, varietatea mare a produselor îți oferă șansa să alegi o saltea cu arcuri care corespunde necesităților, preferințelor dar și bugetului tău, acestea fiind printre cele mai accesibile tipuri de saltele.

Dezavantaje: Cele mai multe saltele cu arcuri nu sunt foarte flexibile, iar dacă nu optezi pentru o saltea de calitate, acestea vor deveni incomode destul de rapid.

Potrivite pentru: oamenii care preferă să doarmă pe suprafețe mai ferme, vor un produs cu o longevitate sporită la un preț accesibil.

Saltelele pot fi realizate cu arcuri tradiționale sau împachetate. Arcurile tradiționale oferă rezistență și o bună susținere, nu se modelează pe forma corpului și pot transfera mișcarea către partener. Spre deosebire de acestea, saltelele cu arcuri împachetate asigură un plus de confort, adaptându-se formei corpului fără a transfera mișcarea.

Majoritatea saltelelor cu arcuri au în structura lor arcuri de tip bonnell sau arcuri de tip pocket – arcuri împachetate individual. Arcurile bonnell conferă saltelei fermitate ridicată și sprijin bun pentru coloana vertebrală. În schimb, arcurile împachetate sunt comprimate și nu pierd din înălțime, păstrându-și forma, pliindu-se, totodată, corect pe corpul tău. De exemplu, salteaua Diamond cu arcuri împachetate este mai durabilă decât salteaua Gold cu arcuri bonnell.

Iată câteva dintre cele mai bune saltele cu arcuri din colecția Mobexpert:

1. Saltea Chicago: Una dintre saltelele din seria exclusivă produsă de Serta USA pentru Mobexpert. Salteaua oferă o distribuție uniformă a greutății, susținere ideală indiferent de poziția în care dormi, iar materialele din care este fabricată asigură o temperatură echilibrată – o condiție esențială pentru un somn relaxant.

Saltea Chicago >

2. Saltea Diamond Hard: Realizată cu arcuri împachetate, această saltea reduce transferul mișcării, se adaptează formei corpului, înlătură punctele de presiune și asigură susținerea perfectă pentru odihnă.

3. Saltea Diamond Soft oferă un grad ridicat de confort și susținerea necesară pentru un somn odihnitor. Arcurile împachetate care stau la baza acestei saltele previn lăsarea marginilor, asigurând astfel o durată de viață prelungită a saltelei.

4. Saltea Gold Hard, bazată pe sistemul cu arcuri bonnell, are o suprafață fermă și o durată lungă de viață. Iar finisajul din tricot care completează salteaua împiedică alunecarea așternutului, ceea ce face somnul extrem de confortabil.

5. Saltea Sealy Woodlake, cu structură din arcuri împachetate individual, oferă un grad ridicat de suport și de confort pe timpul nopții datorită numeroaselor straturi de confort. 

Saltele cu spumă

Saltele cu spumă sunt moderne și superioare din punct de vedere tehnologic. În prezent, acestea se numără printre cele mai populare tipuri de saltele.

Avantaje: Saltele cu spumă oferă o susținere excelentă, deoarece se pliază perfect pe forma corpului, distribuind uniform greutatea pe suprafața saltelei. Elimină punctele de presiune, sunt igienice și ușor de curățat.

Dezavantaje: Acestea pot avea o durată de viață mai mică și comparativ cu saltelele cu arcuri pot fi mai costisitoare.

Potrivite pentru : cei care vor o saltea mai moale, care le conturează corpul și absoarbe mișcările partenerului, asigurând un somn netulburat pe parcursul întregii nopți.

Saltelele cu spumă pot fi realizate din mai multe tipuri de spumă:

Saltele cu spumă poliuretanică

Saltelele de pat realizate cu spumă poliuretanică nu doar oferă o susținere uniformă, dar reprezintă și o alegere durabilă. La rândul lor, se adaptează formei corpului și reduc transferul mișcării, oferind confortul necesar unui somn odihnitor.

Descoperă modele excelente de saltele cu spumă poliuretanică:

1. Saltea Daisy Hard. Saltelele cu spumă pot fi și ferme, iar Daisy Hard este exemplul perfect în acest sens. Aceasta reacționează instantaneu la presiunea exercitată de corp, oferă susținere omogenă și vibrațiile mișcării aproape nu sunt resimțite. În plus, salteaua asigură o temperatură echilibrată, iar toate aceste detalii rezultă într-o stare unică de confort.

2. Salteaua Tesy este perfectă pentru a fi folosită ocazional. Aceasta oferă susținere corespunzătoare pentru corp și asigură temperatură echilibrată. În plus, materialul matlasat care acoperă salteaua este antialergenic.

Spumă foarte elastică

Saltelele realizate din spumă foarte elastică au o durată de viață mai mică, dar oferă o suprafață de sprijin foarte confortabilă.

Spumă cu memorie

Deosebit de confortabile, cele mai cunoscute saltele din spumă sunt saltelele cu memorie realizate din revoluționarul material vâsco-elastic. Spuma cu memorie este un sinonim al confortului, care preia presiunea exercitată de corp și o distribuie uniform. Astfel, saltelele din spumă cu memorie se adaptează cu delicatețe formei corpului indiferent de poziția de dormit și reduc punctele de presiune.

Salteaua Daisy Soft este o alegere excelentă pentru cei care vor să opteze pentru o saltea cu spumă de memorie. Aceasta are un strat de spumă “gel memory” care contribuie la menținerea unei temperaturi constante.

Vezi întreaga colecție de saltele cu spumă!

Saltele din latex

Avantaje: Durabil, natural și sănătos, latexul îi permite saltelei “să respire”. Asigură o bună circulație a aerului și păstrează mediul uscat. De asemenea, structura materialului reacționează eficient la presiunea exercitată de corp, oferind maximum de confort. Saltelele din latex sunt durabile și rezistente la bacterii, mucegai și praf, fiind hipoalergenice în mod natural.

Dezavantaje: Latexul este un material destul de greu, din acest motiv, poți întâmpina unele probleme dacă vrei să întorci salteaua de pe o parte de alta sau dacă vrei să o muți. Și prețul saltelelor cu latex este relativ mai ridicat comparativ cu saltelele simple cu arcuri sau cu spumă poliuretanică. Un alt lucru important de care trebuie să ții cont este mentenanța acestora: saltelele din latex trebuie ferite de lumina directă a soarelui sau alte surse de căldură.

Potrivite pentru: persoanele cu dureri de coloană vertebrală, asigurând o poziție corectă în timpul somnului.

Saltea Latex >

Saltele hibride

Saltele hibride câștigă tot mai multă popularitate, îmbinând în proporții variate mai multe materiale pentru un plus de confort și suport.

Avantaje: Saltelele hibride sunt perfecte pentru cei care vor să profite de avantajele mai multor tipuri de saltele în una singură. Acestea sunt special concepute pentru a maximiza beneficiile și a reduce punctele slabe ale saltelelor menționate mai sus. Astfel, saltelele hibrid sprijină perfect coloana vertebrală, spatele, talia și gâtul și în același timp, se adaptează perfect la schimbările de temperatură ce survin în timpul somnului, rezultând într-o odihnă reconfortantă. În general, saltelele hibride conțin straturi de spumă poliuretanică, spumă cu memorie și un sistem de arcuri.

Dezavantaje: Saltelele hibride pot fi un pic mai costisitoare comparativ cu alte saltele de o calitate similară.

Potrivite pentru: cei care vor să strângă avantajele mai multor lumi- confort, suport, rezistență – într-o singură saltea. Obții durabilitatea saltelelor cu arcuri, conturul și eliberarea punctelor de presiune specifice saltelelor cu spumă. Un compromis excelent!

Iată care sunt câteva dintre cele mai populare saltele hibride:

1. Salteaua Premier Hard.Realizată cu arcuri împachetate care vin însoțite de un strat de confort din latex, acest model de saltea îți va asigura nu doar un somn odihnitor, dar și o postură sănătoasă.

2. Salteaua Premier Soft oferă un grad înalt de confort îmbinând arcurile împachetate individual cu un strat de confort cu spumă de memorie. Aceasta se utilizează pe o singură parte, însă oferă un nivel optim de susține și confort.

Cele mai recomandate mărci de saltele

Cu sute – sau chiar mii – de modele la dispoziție, alegerea unei saltele poate fi un proces destul de anevoios. Scopul nostru este să-ți facem viața mai ușoară, așa că te ajutăm să găsești salteaua potrivită pentru tine. Pe lângă aspectele menționate mai sus de care trebuie să ții cont în alegerea saltelei, venim și cu o listă de recomandări – saltele care, fără îndoială, îți vor face odihna mai plăcută.

1. Saltele Serta

Serta este producătorul #1 de saltele din Statele Unite și un nume de top în industria saltelelor la nivel global. Ce deosebește acest brand de altele existente pe piață este felul ingenios în care acesta îmbină tehnologiile în procesul de fabricare a saltelelor. Componentele incluse sunt eco-friendly, iar confortul excepțional este una dintre condițiile de bază urmărite cu rigurozitate de compania americană, aliniindu-se astfel principiilor Mobexpert.

Printre cele mai bine bine vândute saltele din gama Serta se numără Chicago și New York. Ambele oferă susținere excelentă, indiferent de poziția în care dormi.

cele mai bune tipuri de saltele

2. Saltele Tempur

Ce face saltelele din gama Tempur cu adevărat deosebite este materialul cu același nume din care sunt fabricate. Materialul tempur oferă o suprafață ce ameliorează presiunea, iar saltelele sunt proiectate astfel încât să absoarbă și să distribuie în mod egal greutatea corpului, respectiv să absoarbă mișcarea pentru a maximiza confortul. Astfel, poți folosi salteaua Tempur împreună cu partenerul fără să fii deranjat de mișcările acestuia. Saltelele din această gamă au și o longevitate mai mare – specialiștii companiei promit o performanță ridicată a saltelei pentru 15 ani.

Cele mai populare saltele Tempur sunt Tempur Sensation, Tempur Cloud Elite și Tempur Firm Supreme.

Tempur Cloud Elite >

3. Saltele Mobexpert

Fiindcă vrem să-ți oferim întotdeauna cele mai bune produse, le creăm chiar noi. Ne consultăm cu specialiști pentru a ne asigura că saltelele noastre sunt de calitate superioară, confortabile și rezistente – o investiție în sănătatea ta. Pentru un somn relaxant și zile pline de energie optează pentru o saltea Mobexpert fabricată în România.

Câteva dintre cele mai populare saltele Mobexpert sunt: salteaua Diamond Hard, Rental, Tesy, Daisy Soft și Daisy Hard.

Saltea arcuri Rental >

4. Saltele Sealy

Cu o experiență de peste 140 de ani, Sealy este astăzi unul dintre cele mai populare branduri de saltele din America. Având la bază inovația și pasiunea, misiunea Sealy de a oferi un somn de calitate a rămas neschimbată de-a lungul timpului. Astfel, calitatea unui somn grozav este garantată cu o saltea din gama Sealy.

Cele mai populare saltele Sealy sunt: salteaua Sealy Caramel, Sealy Shelmore, Sealy Glenfair și Sealy Woodlake.

Descoperă întreaga colecție de saltele Mobexpert: alegerea perfectă atât pentru o postură sănătoasă cât și pentru odihnă relaxantă.

Topul Mobexpert

Alegerea saltelei perfecte este o decizie subiectivă, însă, în esență, sunt câteva saltele care satisfac nevoile utilizatorilor la cel mai înalt nivel. Sunt produse care se vor adapta perfect corpului și bugetului tău, care îți vor oferi un somn confortabil și fără durere. Iată topul saltelelor pe care noi le recomandăm cu încredere.

  • Cea mai rezistentă/ durabilă saltea cu arcuri: Deși durabilitatea saltelei depinde de mai mulți factori, salteaua Sealy Woodlake cu arcuri împachetate este una dintre cele mai rezistente de pe piață.

  • Cea mai rezistentă/durabilă saltea cu spumă: Daisy Hard. Cu cât miezul de poliuretan are o densitate mai mare, cu atât salteaua este mai durabilă.

Cea mai bună saltea în general: Saltelele Tempur sunt recunoscute drept cele mai bune, însă, până la urmă, cea mai bună saltea este cea pe care te simți cel mai bine și care îți oferă cel mai înalt grad de suport.

Cum ai grijă de noua saltea după ce o achiziționezi?

Un alt aspect important de care trebuie să ții cont atunci când vine vorba de salteaua ta este felul în care ai grijă de ea. Dacă vrei să prelungești durata de viață a saltelei trebuie să fii la curent cu toate modalitățile de curățare și îngrijire. Iată tot ce trebuie să știi despre întreținerea saltelei cu sau fără arcuri, care îți vor asigura un somn liniștit și relaxant.

Ai nevoie și de husă pentru a proteja salteaua, dar și pentru a-i conferi acesteia o senzație mai plăcută la atingere. Îți recomandăm să alegi o husă dintr-un material hipoalergenic sau din fibre naturale care vor ajuta pielea să respire. Evită materialele sintetice fiindcă acestea pot crea iritații, iar pentru o mai bună igienizare a spațiului de dormit, optează pentru o husă lavabilă.

Descoperă mai multe huse pentru saltea care-i vor prelungi durata de viață!

Preferințele tale pentru o saltea sunt la fel de unice ca tine. Luând în considerare factorii care îți influențează somnul, asigură-te că alegi o saltea potrivită și deosebit de confortabilă.

De la cele mai renumite branduri internaționale la saltele de calitate superioară produse în România, în vasta colecție de saltele Mobexpert, cu siguranță, o vei găsi pe cea potrivită pentru tine!

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)