Șansele de a te putea bucura de zile cu temperaturi plăcute scad considerabil pe măsură ce toamna își intră în drepturi, însă acest lucru nu ar trebui să stea în calea dorinței tale de a petrece timp în aer liber.

Dacă este amenajată corespunzător, terasa poate fi în continuare gazda petrecerilor sau a întâlnirilor cu gașca de prieteni. Îți prezentăm câteva soluții și idei care îți vor permite să continui distracția alături de cei dragi chiar și în zilele sau serile răcoroase.

Cum amenajăm terasa pentru zilele răcoroase de toamnă

Încălzitorul, aliatul tău în lupta cu frigul

Cu halogen, gaz sau infraroșu, cu picior sau pentru perete – variantele sunt numeroase, în funcție de dorințele și nevoile tale. Cert este că, indiferent de modelul ales, un încălzitor va rezolva rapid și eficient problema temperaturilor scăzute.

Șemineul, o altă soluție eficientă

De asemenea, în încercarea de a crea un ambient călduros puteți opta cu încredere pentru un șemineu cu gaz pe care să îl amplasați pe terasă sau chiar pentru un set de mobilier pentru terasă care include o masă-șemineu.

Pături moi și călduroase

O soluție simplă și eficientă pentru a te încălzi este să te cuibărești sub o pătură sau sub un pled pufos. Pentru a puncta și la nivelul aspectului, poți alege un model vesel colorat, în contrast cu vremea mohorâtă de afară, sau unul elegant, care imită blana naturală.

Și, desigur, o băutură fierbinte

Din peisajul unei zile răcoroase nu poate lipsi un ceai fierbinte și aromat. Prepară-l rapid cu ajutorul unui fierbător și al unei căni dotate cu sită pentru infuzie. Pentru a păstra mai mult timp ceaiul cald, poți alege un model termoizolant.