Mobexpert Blog - Cum eviti cele mai frecvente greseli de amenajare

Cadru încărcat

Un spațiu ordonat și perfect funcțional este dificil de menținut atunci când este prea încărcat. Evită aglomerarea spațiului cu prea multe decorațiuni, păstrând astfel un aspect armonios și echilibrat.

Iluminare nepotrivită

Nimic nu este mai plăcut la finalul unei zile pline decât compania persoanelor dragi și atmosfera caldă de acasă, iar o singură sursă de lumină puternică poate ruina ambianța primitoare. Cea mai plăcută modalitate de a ilumina un spațiu este folosind minimum două surse, precum un lampadar sau o veioză care vor inunda încăperea cu lumină caldă.

Covoare de dimensiuni mici

Covorul are puterea de a crea unitate în cadrul decorului, desăvârșindu-l cu stil și un plus de confort. Cel mai important pas în alegerea unui covor este să te asiguri că are dimensiunea potrivită. De obicei, acesta coincide cu zona cea mai animată din încăpere și trebuie să fie suficient de mare pentru ca piesele de mobilier din acea zonă să fie plasate pe covor.

Prea puțin spațiu de depozitare

Spațiul de depozitare este esențial pentru un mediu bine organizat și o imagine aerisită a decorului. Ai în vedere spațiul de depozitare în alegerea pieselor de mobilier, optând pentru corpuri cu uși și sertare și canapele sau paturi cu ladă.

Tablouri la o înălțime nepotrivită

Tablourile au un rol esențial în personalizarea oricărei încăperi, iar înălțimea la care sunt agățate este importantă pentru ca efectul să fie cel așteptat. Ideal este ca acestea se fie agățate la înălțimea medie a unei persoane pentru a le privi confortabil, de la același nivel.

Estetica în detrimentul funcționalității

Mai mult decât estetice, piesele de mobilier trebuie să răspundă cu eficiență nevoii de confort și funcționalitate. În momentul alegerii mobilierului, ai în vedere aceste aspecte pentru a te asigura că amenajarea este pe cât de frumoasă, pe atât de confortabilă.

Lipsa culorii

Deși culorile neutre nu au vârstă și sunt mereu la modă, un strop de culoare poate face minuni pentru decorul tău. Completează-l cu mici accente de culoare pentru o imagine de ansamblu echilibrată și plină de viață.

Nu există reguli stricte de urmat în amenajarea unui cadru estetic și confortabil. Cu atenție la detalii, te vei asigura că spațiul de acasă răspunde cu eficiență nevoii de confort, în timp ce îți reflectă personalitatea și este pe gustul tău.