Cum faci ordine în dezordine în 2 pași simpli

Abia ai făcut curățenie, dar deja lucrurile par a nu fi la locul lor. Oare de ce aspectul ordonat al casei este atât de dificil de menținut? Imaginea de ansamblu este una încărcată. Ai încercat să duci fiecare lucru la locul lui după ce îl utilizezi, dar diferența nu a fost semnificativă.

Dacă situația îți este cunoscută, este posibil să te confrunți de fapt cu un spațiu supraaglomerat, iar întrebarea la care trebuie să răspunzi este dacă toate lucrurile pe care le deții au utilitate.

Pentru că un spațiu ordonat și perfect funcțional este dificil de menținut atunci când este prea încărcat, ți-am pregătit câteva sfaturi care au potențialul de a-ți simplifica viața.


Sumar


Când le-ai utilizat ultima dată?

Acumulăm lucruri cu ușurință, dar cu adevărat dificil este să renunțăm la ele. Problema apare atunci când o mare parte dintre acestea nu prezintă deloc utilitate. O primă etapă prin care trebuie să treci pentru un spațiu bine organizat este să alegi ceea ce păstrezi și lucrurile la care renunți.

Știm cu toții, această etapă este cea mai dificilă pentru că ne atașăm emoțional de obiecte. Răspunsul la întrebarea „când le-ai utilizat ultima dată?” te va ajuta să îți dai seama ce păstrezi, care sunt acele produse de care ai cu adevărat nevoie și care sunt cele de care trebuie să scapi.

Poate fi surprinzător să constați cât de multe lucruri îți ocupau inutil spațiul. Fie că este vorba de haine, veselă, cărți sau alte piese, le poți dona dacă se află într-o stare bună. Cineva se va bucura de ele, iar spațiul tău va dobândi un aspect plăcut și aerisit.

Creează un sistem organizat

Odată înlăturat excesul, urmează atenta organizare a lucrurilor rămase. Este necesar ca acestea să fie depozitate în ordine și la îndemână, fiind ușor de găsit și utilizat.

Pe categorii. Un sfat simplu pentru o organizare eficientă este reprezentat de categorisire. În funcție de utilitate, grupează lucrurile în categorii și plasează-le în zona în care sunt cel mai frecvent folosite. Astfel, vor fi la îndemână și ușor de păstrat în același loc.

Cutii de depozitare, sertare, coșuri. Spațiile pentru depozitare sunt esențiale pentru o bună organizare. Plasează strategic coșuri sau cutii de depozitare în locurile în care este cel mai necesar. Lucrurile nu vor fi la vedere, ci în elemente cu potențial pentru decor, care îi vor conferi încăperii o imagine ordonată.

Alege un centru de interes. Concentrează piesele de mobilier, decorațiunile și lucrurile utile din fiecare încăpere numai în anumite puncte ale acesteia, pornind de la un element central. Astfel, vei crea un centru de interes, restul încăperii fiind cât mai aerisit.

Cu cât deținem mai multe lucruri, cu atât spațiul va fi mai greu de organizat. De fapt, avem nevoie de foarte puține lucruri pentru a fi fericiți. Ai în vedere obiectele cu adevărat utile și construiește un mediu ordonat, compatibil cu nevoile tale.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)