Cum să amenajezi cu stil o baie mică

Baia este încăperea în care îți petreci o bună parte a dimineții pregătindu-te pentru o nouă zi și, totodată, cea în care îți închei ziua cu o baie relaxantă sau un duș. Așadar, amenajarea acesteia merită o atenție sporită, pentru a te asigura că vei avea parte de o experiență plăcută de fiecare dată.

Dacă într-o baie cu dimensiuni generoase paleta posibilităților este cât se poate de largă, atunci când vorbim despre o baie mică, aceasta se restrânge. Cu puțină imaginație, însă, poți crea un decor deosebit, de care tu și cei dragi să vă bucurați din plin, fără a face compromisuri din punct de vedere al funcționalității.

Sumar


Alege mobilierul potrivit

Având în vedere că spațiul este limitat, numărul pieselor de mobilier, precum și dimensiunea acestora, trebuie să fie pe măsură. O mască pentru lavoar dotată cu unul sau mai multe sertare, un dulap înalt și unul suspendat sunt suficiente pentru a depozita toate lucrurile de care ai nevoie în baie. Pentru un plus de funcționalitate, poți alege un dulap suspendat dotat cu oglindă, eliminând astfel necesitatea unei piese de mobilier în plus.

Mobexpert Blog - Cum să amenajezi cu stil o baie mică

Mobilier baie MELISSA

Cadă sau cabină de duș?

O cabină sau un sistem pentru duș sunt adesea preferate unei căzi atunci când dimensiunile băii sunt reduse, deoarece ocupă mai puțin spațiu, păstrând astfel decorul ceva mai aerisit. Totuși, dacă nu ești dispus să renunți la băile lungi, cu apă fierbinte, poți alege o cadă de colț, economisind astfel spațiu prețios în cadrul băii tale.


Detaliile fac diferența

Completează imaginea lavoarului, a căzii sau a cabinei de duș cu o baterie elegantă, realizată dintr-un material rezistent la rugină, ușor de întreținut în timp. Astfel, vei puncta decisiv atât la nivel estetic, cât și funcțional.


Accesorii cu stil pentru o organizare eficientă

Periuțele și pasta de dinți, săpunul, discurile demachiante sau orice alte produse cosmetice de care ai nevoie pot fi organizate cu ajutorul unor accesorii create special în acest scop. Pentru un plus de stil, poți opta pentru recipiente realizate din lemn în combinație cu ceramică sau, pentru un look cu totul inedit, beton.


Pete de culoare

Pentru a însufleți decorul, nu ezita să apelezi și la câteva accesorii colorate. Prosoapele, covorașele de baie sau coșurile pentru rufe în nuanțe vii sunt soluția perfectă pentru a completa armonios paleta de culori din baia ta modernă.


Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)