Dulapul ideal pentru tipul de amenajare din casa ta

Dulapurile joacă un rol decorativ important, contribuind semnificativ la amenajarea din spațiul tău, însă funcționalitatea de care dau dovadă este punctul lor forte. Acest lucru arată importanța unui dulap în casa ta și faptul că este una dintre piesele de bază pe care le poți alege atât pentru dormitor, cât și pentru alte încăperi.

Astăzi discutăm despre beneficiile de care te poți bucura dacă alegi să adaugi un dulap în spațiul tău. Mai mult, îți prezentăm dulapuri potrivite unor stiluri specifice de amenajare; astfel, vei ști cu siguranță că dulapul pe care îl alegi este adecvat pentru restul decorului.

Sumar


Depozitare

Achiziționarea unui dulap îți va aduce automat mai mult spațiu destinat depozitării, iar acesta este probabil cel mai mare avantaj pe care ți-l oferă. Fie că vrei să dedici locul hainelor sau altor lucruri pe care nu ai unde să le păstrezi, spațiul în plus este binevenit întotdeauna. Dulapul este o soluție estetică destinată depozitării, păstrând lucrurile pe care nu ți le dorești expuse. Cu cât un dulap dispune de mai multe sertare și uși, cu atât îți pune la dispoziție mai mult spațiu pentru depozitare; așa că, în funcție de câte lucruri trebuie să depozitezi, asigură-te că dulapul pe care îl alegi este cel potrivit nevoilor tale.

Organizare

Un dulap cât mai mare și bine compartimentat nu numai că îți oferă spații pentru depozitare, ci te ajută să păstrezi lucrurile într-o ordine perfectă. Te poți folosi de o parte a dulapului pentru a-ți așeza hainele, iar pe cealaltă o poți umple cu alte lucruri, pe care să le organizezi după bunul plac. Un raft poate servi drept loc pentru așternuturile pentru pat, iar altul pentru prosoape, diverse accesorii sau orice alte obiecte pe care le vrei depozitate într-un mod cât mai organizat. Camera va avea un aspect mult mai ordonat și proaspăt.

Utilizarea spațiului pe verticală

În timp ce îți pune la dispoziție o soluție bună pentru depozitare, un dulap înalt va folosi spațiul pe verticală, așa că nu va ocupa mult loc din încăpere și nici nu o va încărca la nivel vizual. Astfel, vei avea mai mult spațiu liber fie pentru alte piese de mobilier sau accesorii pe care ți le dorești în cameră, fie pentru a te bucura de el așa cum este, având o cameră cât mai minimalistă.

Dulapuri pentru o amenajare clasică

Formele armonioase ale unui dulap clasic se vor evidenția într-un mod aparte, grație designului echilibrat. Indiferent de culoarea pe care o alegi, un astfel de dulap va aduce cu siguranță spațiului o notă de eleganță. Acesta îți va întâlni nevoile atât din punct de vedere al funcționalității, cât și în ceea ce privește estetica încăperii.

Dulapuri pentru o amenajare naturală

O cromatică naturală va asigura întotdeauna o atmosferă primitoare și relaxantă pentru spațiul tău. Un dulap în culori calde va lua parte cu ușurință la decor și se va face remarcat prin finisajele versatile.

 

Dulapuri pentru o amenajare urbană

Culorile calde ale stilului urban vor reflecta bunul gust din încăpere. Un astfel de dulap va completa amenajarea, iar rezultatul va fi unul atât practic, cât și aspectuos. Designul curat al piesei nu va umple încăperea la nivel vizual și va crea impresia de spațiu mai larg.

 

Dulapuri pentru o amenajare minimalistă

Stilul minimalist îți permite să te bucuri în permanență de o încăpere ordonată, iar acest lucru accentuează starea ta de bine. Un dulap minimalist este practic și versatil, având un aspect simplu.

Dacă te interesează acest subiect, poți citi aici articolul nostru despre amenajarea minimalistă, în speranța că îți va fi de folos. 

Dulapuri pentru o amenajare contemporană

Dacă te pasionează stilul contemporan, un dulap de actualitate se va potrivi perfect în decor. Liniile drepte ale unui astfel de dulap vor recomanda piesa de mobilier drept una cu adevărat deosebită, iar designul simplu va conferi încăperii un aspect unic.

 

Dulapuri pentru o amenajare nordică

O amenajare în stil nordic va asigura un plus de lumină naturală, asigurând starea de bine și atmosfera relaxantă din încăpere. Culorile deschise și detaliile lemnoase ale unui dulap vor completa decorul într-un stil aparte. De asemenea, culorile deschise vor asigura versatilitatea piesei de mobilier, astfel încât poți integra dulapul în mai multe amenajări.

Dulapuri pentru o amenajare romantică

Formele armonioase ale pieselor de mobilier realizate într-un stil romantic pot fi recunoscute cu ușurință. Detaliile delicate ale dulapului se vor evidenția și vor conferi întregii încăperi un aer rafinat și deosebit.

Un dulap are multe beneficii pentru tine și spațiul tău, de la depozitare până la aspectul mai ordonat al întregii camere. Este important doar să îl alegi pe cel care este potrivit pentru tine și amenajarea interioară din încăperea în care îl vei adăuga.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)