Mobexpert Blog - I Love Summer Internship

Perioada vacanței este prilejul ideal pentru ca tinerii studenți să pună în practică noțiunile teoretice pe care le-au dobândit în băncile facultății. Astfel, colegii noștri din magazinul Mobexpert Iași au organizat un program de internship plătit în cadrul căruia au fost selectați 7 studenți ce vor face parte din echipa Mobexpert timp de 3 luni.

Programul a fost realizat în colaborare cu Universitatea Alexandru Ioan Cuza și organizația studențească AIESEC. Am beneficiat de susținerea profesorilor de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, cărora le mulțumim pe această cale.

Provocare, experiență și explorare. În câteva cuvinte: Internship Mobexpert. Am ocazia să aflu ce se ascunde în spatele acestui brand: oameni de succes cu povești impresionante, care confirmă faptul că limitele nu există; dar și o întreagă echipă care funcționează ca un lanț trofic. Ceea ce avea să fie o vacanță de vară plictisitoare s-a transformat într-o frumoasă experiență atipică.

Mădălina Burada, participant I Love Summer Internship

I Love Summer Internship oferă tinerilor interesați de carieră oportunitatea de a lucra în perioada vacanței de vară și de a învăța alături de profesioniști în domeniu. Ne dorim să contribuim la formarea tinerilor valoroși, care pot rămâne și dezvolta o carieră în cadrul companiei . De aceea punem la dispoziție toate resursele necesare pentru a obține rezultate excepționale într-un timp scurt.

Cei 7 interni fac parte din echipa Mobexpert Iași timp de 3 luni, iulie – septembrie 2017, perioadă în care se vor dezvolta atât pe plan profesional, cât și personal. Programul de lucru este flexibil, aceștia având posibilitatea de a alege între un program full time sau part time.

Entuziasmul meu pentru acest program de internship crește pe zi ce trece, la fel și dorința de a acumula cât mai multe cunoștințe. Am optat pentru cercetare și deja am început să lucrez la un proiect. Sunt curioasă câte voi realiza până la final.

Cojocaru Diana-Irina, participant I Love Summer Internship
Mobexpert Blog - I Love Summer Internship

Împreună cu specialistul nostru în dezvoltarea competențelor și ținând cont de înclinația fiecăruia, studenții și-au ales domeniul preferat: vânzări, logistică, marketing, cercetare sau design. În prima lună, vor urmări un plan de inducție care  îi va ajuta să înțeleagă valorile și obiectivele companiei, le vor fi prezentate istoria și grupul Mobexpert, urmând ca până la finalul programului să lucreze la proiectele pe care le vor propune, dezvolta și implementa. Este un parteneriat de tip win-win în care pariem pe dezvoltare alături de noile generații.

Alături de echipa Mobexpert am dat curs unei provocări care pe mine mă completează perfect. Aici mă pot dezvolta constant, atât personal, cât și profesional.

Sticea Ionela Mădălina, participant I Love Summer Internship

Internship-ul reprezintă primul contact al studenților cu mediul lucrativ și de business și vrem ca Mobexpert să fie locul în care aceștia încep să își dezvolte abilitățile și cunoștințele dobândite pe perioada facultății și, totodată, să le pună în practică.

Am citit cu ceva timp în urmă o parabolă în care un CFO întreba un CEO: ce facem dacă investim în oameni și ei pleacă? CEO-ul răspunde: dar ce facem dacă nu investim și ei rămân?

La Mobexpert, am ales să investim permanent în educație și suntem convinși că fără educație nu există dezvoltare și progres. Mobexpert investește an de an în programe educaționale de dezvoltare personală și profesională”, spune Adelina Badea, Manager Mobexpert Iași și Bucovina.

Și, pentru că imaginile pot valora de multe ori cât o mie de cuvinte, iată în final un scurt rezumat al experienței de până acum: