Idei de amenajare. Cum alegem cadoul potrivit pentru orice ocazie

Cum alegem cadoul potrivit pentru orice ocazie sau pentru persoana căreia îi este oferit? Colega noastră, Mihaela Tomescu , este designer de magazin și ne arată câteva idei de cadouri pentru Ea, pentru El, cei mici sau momentele speciale din viața lor.

Cadoul a fost dintotdeauna elementul de legătură dintre oameni, un mijloc prin care oferim și primim emoții. Un simbol, un gest delicat, o surpriză. Cel mai important factor în alegerea cadoului potrivit este, bineînțeles, reprezentat de persoana care îl primește.

Cadoul potrivit în funcție de persoană

Să găsim cadoul potrivit pentru Ea poate fi o reală provocare. Vrem să îi transmită atenție și apreciere, dar în aceeași măsură să fie practic și să se bucure de el în fiecare zi. Optează pentru un cadou special, sub forma unui obiect decorativ, care să îi împodobească frumos casa. O decorațiune poate constitui un cadou ideal, precum o figurină elegantă, o ramă foto cu un finisaj lucios și formă ondulată, menită să încadreze perfect cele mai frumoase amintiri sau o cutie pentru bijuterii , utilă oricărei femei, care se încadrează frumos pe o noptieră sau pe o măsuță de toaletă. Poți opta și pentru piese menite să ofere relaxare și răsfăț, care o vor ajuta să se încarce cu energie pozitivă după o zi plină: un ceainic deosebit pentru momentele aromate, un pled pufos pentru sesiunile de citit în zilele ploioase sau un set de parfum de cameră cu difuzor , pentru o ambianță plăcută, care să o încânte. Pe lângă latura funcțională, difuzorul devine și un obiect decorativ special, un accesoriu de efect în orice încăpere. Pentru un plus de confort, poți apela și la accesorii textile pentru baie . Potrivește un halat moale și pufos alături de o pereche de papuci de casă comozi, care mențin starea de bine. Cadoul ideal pentru doamnele care iubesc florile în casă pe tot parcusul anului reprezintă un aranjament floral în apă acrilică. Acesta va aduce încăperii culoarea și frumusețea naturii veșnic proaspete, fără a necesita îngrijire specială.

Pentru El recomandăm să ții cont de pasiunile lui și să optezi pentru piese ce denotă personalitate și dinamism. Alege o statuetă potrivită pentru accesorizarea biroului sau colțul său de studiu. La Mobexpert poți alege dintr-o gamă largă de obiecte decorative cu diverse tematici, pentru pasionații de auto, călătorii, aviație, muzică și multe altele. Pentru a impresiona un iubitor de clasic, o tablă de șah cu un design deosebit va veni în completarea eleganței care îl caracterizează. De asemenea, un suport de cărți sau o clepsidră pot fi alegeri la fel de inspirate. Poți opta și pentru accesorii de bar , care îl vor ajuta să prepare cele mai savuroase băuturi și să își amenajeze barul de acasă. Un shaker de cocktail, o frapieră elegantă sau un set practic de pahare. Pentru pasionații de gătit, îți recomandăm un set de ustensile de grătar care să-i ajute în pregătirea celor mai gustoase mâncăruri sau un cuțit de calitate, realizat manual, cu o lamă versatilă. Iubitorii de cafea pot fi surprinși cu un espressor modern, cu rol atât funcțional, cât și estetic, care îi va ajuta să se bucure în fiecare dimineață de băutura preferată. Articolele textile menite să ofere relaxare îi vor aduce cu siguranță zâmbetul pe buze. Un halat de baie realizat integral din bumbac, cu broderie elegantă, reprezintă alegerea perfectă pentru un plus de confort și stil în timpul petrecut acasă.

La copii poți opta pentru decoruri luminoase din lemn ori metal sau pentru una dintre nostimele jucării de pluș. Pentru un spațiu de joacă plin de creativitate poți dărui fotolii puf , tabureți în formă de animăluțe sau corturi colorate pe care cei mici abia așteaptă să le integreze în universul lor de acasă. O ramă foto tematică , un glob pământesc colorat sau o decorațiune de perete pot fi cadoul perfect pentru pasiunile din adolescență. În general, atunci când cauți idei de cadou pentru un copil, indiferent de vârsta acestuia, este indicat să consulți înainte părinții care îți pot oferi sugestii pertinente.

Un cadou este mereu despre persoana care îl primește. Pentru persoanele pe care nu le cunoști foarte bine sau în situațiile în care nu te poți hotărî, îți recomandăm Gift Card Mobexpert . Aceasta este o alegere inspirată atunci când dorești să surprinzi plăcut. Un mijloc de plată pentru achizițiile de mobilier și decorațiuni, Gift Card-ul vine împachetat sub forma unei felicitări pe care, bineînțeles, poți transmite gândurile tale bune.

Cadoul potrivit în funcție de eveniment

Fie că este vorba despre o nuntă, botez, casă nouă sau aniversare, Mobexpert este destinația ideală de cadou, potrivită fiecărei ocazii. Optează pentru elemente menite să aducă un plus de valoare noului cămin. Nu vei da greș cu un set de veselă practic și estetic, cum ar fi unul de porțelan. Poți completa cu un set de tacâmuri în aceleași tonuri sau cu un set de pahare decorate cu inserție aurie sau argintie. Electrocasnicele chic și moderne sunt, de asemenea, o idee inspirată. Un espressor, un blender sau un mixer pot lua cu ușurință locul decorațiunilor din bucătărie. Seturile de așternut , confecționate integral din bumbac satinat, sunt fine și delicate la atingere și asigură un somn plăcut. Pentru un plus de distincție și rafinament, alege piese cu detalii brodate sau cu decorație din dantelă. Poți adăuga chiar și o cuvertură de pat cu finisaj de catifea sau cu un model jacquard, compatibilă cu așternutul sau o pilotă de calitate pentru un somn odihnitor.

În ceea ce privește cadourile pentru botez, îți recomandăm accesorii practice, potrivite camerei bebelușului. Poți alege un așternut pentru pat din bumbac, un pled pufos sau pernițe decorative vesel colorate, pentru a putea însufleți atmosfera încăperii.

Personalizarea și ambalarea cadourilor

Dacă dorești să surprinzi cu adevărat, Mobexpert îți pune la dispoziție servicii originale precum monogramarea. Se pot monograma diferite articole textile precum halate, așternuturi, pleduri și altele. La final, pentru ca impresia și emoția să fie complete, îți recomandăm să folosești serviciul gratuit de ambalare al cadourilor.

Acestea au fost câteva dintre motivele pentru care Mobexpert este destinația de cadou potrivită fiecărei ocazii. Te așteptăm online și în magazine să descoperi miile de cadouri care așteaptă să fie dăruite.

Pentru mai multe sfaturi și idei, te invităm să vizionezi videoclipul nostru!

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)