Idei de amenajare. Cum transformăm Terasa și Grădina în adevărate reședințe de vară

Cum amenajăm Terasa și Grădina? Colega noastră, Diana Gorbănescu, este designer de magazin și ne răspunde la întrebare cu sfaturi și propuneri pentru a crea spațiul ideal de acasă pentru petrecerea momentelor în aer liber. În continuare, îți vom prezenta 3 idei de amenajare pentru balcon, terasă și grădină.

Balconul – mica grădină suspendată

Deși prezintă o provocare din cauza dimensiunilor limitate, potențialul acestuia este mare, iar rezultatul poate fi un spațiu cochet și romantic.

La un balcon cu o suprafață mai mică, poți opta pentru un set de mobilier mai compact. Adaugă o ladă cu gheață , cu rol funcțional și estetic, pentru păstrarea băuturilor reci în zilele caniculare. Atmosfera va fi întregită de plante artificiale, ghivece și jardiniere . Dacă se dorește un efect complet de spațiu verde, poți îmbrăca un întreg perete cu gard artificial .

În situația în care ai unitatea de răcire, a sistemului de climatizare, amplasată pe balcon, o poți masca cu plante decorative sau cu diverse măști care să se integreze în peisajul tău. Pe timpul zilei, în cazul unui balcon însorit, te poți proteja cu o umbrelă cu un diametru mai mic.

idei amenajare balcon

Terasa

Dacă ai un spațiu mai mare, îl poți organiza ca pe un open space, făcând o zonificare pe funcțiuni. Zona de dining cu grătar , zona de plajă, zona de relaxare sau work from home și, bineînțeles, zona de living. Optează pentru un mobilier de exterior cu dimensiuni generoase, perfect pentru familiile numeroase și pentru persoanele cu mulți prieteni. Când vorbim despre un spațiu de asemenea dimensiuni, este clar că timpul petrecut aici va fi unul pe măsură. De aceea, este indicat să folosești o umbrelă sau o pergolă cu structură fixă, aspect foarte important pentru terasele situate la etajele superioare.

Dacă dorești un spațiu mai intim pe terasă, folosește un leagăn . Pe lângă umbră și relaxare, acesta poate deveni, de ce nu, și biroul de acasă.

Idei amenajare terasa

Grădină și Terasă

Având în vedere dimensiunile, posibilitățile de amenajare ale spațiului format din grădină și terasă sunt nenumărate.

Pe zona de terasă, amenajează un living foarte generos, special gândit pentru familii numeroase sau pentru petrecerea timpului alături de prieteni. În grădină lasă loc pentru o masă mare de dining și un grătar pe măsură, zona de relaxare la soare și un spațiu de joacă pentru copii. În acest scop, folosește o căsuță cu o structură rezistentă, unde cei mici își pot testa limitele imaginației.

Fiind vorba de spațiul exterior al unei case, bineînțeles că este nevoie de depozitări suplimentare, pentru perne, pentru pleduri, pentru huse, dar și pentru unelte de grădinărit sau alte activități care te relaxează.

Idei amenajare Gradina si Terasa

Pentru toate sfaturile de aranjare a Terasei și Grădinii, te invităm să vizionezi videoclipul nostru!

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)