Camera celor mici trebuie să debordeze de culori vii și decorațiuni simpatice, care să le asigure acestora un mediu în care să își poată desfășura activitățile nestingheriți. Indiferent dacă este vorba despre joacă sau activități educative, un decor vesel le va stimula cu siguranță creativitatea prichindeilor.

Deși susținem încurajarea copiilor să își creeze singuri decorul din cameră, știm totodată și că o surpriză este întotdeauna binevenită. Și cum Ziua Copilului bate la ușă, ne-am gândit că ți-ar prinde bine o serie de sugestii pentru a îi oferi celui mic un cadou care să îi înfrumusețeze camera.

Decorațiuni vesele pentru pereți

O idee inspirată pentru a schimba aspectul tern al unui perete monocolor este decorarea acestuia cu diferite accesorii. Un set de decorațiuni în formă de flori, steluțe sau fluturași va completa perfect aspectul ludic al încăperii. O altă soluție excelentă poate fi și un foto display, care îi va încuraja pe cei mici să decupeze fotografiile preferate sau chiar să realizeze propriile desene pe care să le expună.

Tapetul – o alternativă îndrăzneață

Pentru a produce o schimbare cu un efect și mai puternic, puteți alege să îmbrăcați unul, doi sau chiar toți pereții camerei cu un tapet decorat cu un motiv hazliu sau inspirațional. Astfel, veți crea un decor de vis în camera micuților.

Culori vii la nivelul podelei

Un covor moale, în culori pastelate, punctează atât la nivelul aspectului, cât și al funcționalității. Astfel, acesta va aduce un plus de energie decorului și le va asigura celor mici o suprafață călduroasă pe care să se poată juca în voie.

Cadouri de „noapte bună”

Asigură-te că cei mici se bucură la finalul zilei de un somn liniștit, care să le permită să își reîncarce bateriile pentru o nouă zi plină de aventuri. În acest sens, alege un set de așternut realizat din materiale naturale, de calitate superioară.

Accente nostime

O pernă decorativă imprimată cu un model hazliu va înveseli aspectul patului, fotoliului sau al scaunului de birou din camera copiilor. Sugestii? Ce spui de o pisică-prințesă sau de un dalmațian cool, care pare că s-a pregătit de o vacanță exotică?

Indiferent ce decorațiuni alegi pentru camera celor mici, nu uita să te bucuri de un lucru: de zâmbetul lor larg și sincer atunci când descoperă surpriza.