V-am întrebat pe pagina noastră de Facebook ce cameră preferați, iar bucătăria a fost în topul răspunsurilor voastre. Prin urmare, am pregătit un articol despre bucătăria în stil rustic, sperând ca acesta să vă inspire în amenajarea unui spațiu exact pe gustul vostru.

Stilul rustic este ideal pentru o bucătărie prietenoasă, cu o atmosferă caldă și primitoare. Îmbrățișează texturile naturale, culorile simple, pământii și autenticitatea detaliilor pentru o amenajare ca o oază de liniște și frumusețe naturală.

Mobexpert Blog. Idei pentru acasa. Bucatarie in stil rustic

Lemn, piatră, metale, fibre naturale

Materialele fac diferența într-o bucătărie rustică. Alege piese de mobilier din lemn, cu un design solid, dar confortabil și completează amenajarea cu accesorii din același registru natural. Accentele din metal, piatra, materialele textile simple, brodate sau croșetate se vor combina perfect în crearea unei bucătării confortabile.

Stilul rustic îți permite să refolosești piese pe care le ai deja. Nu ignora potențialul estetic al pieselor vechi, pe care le poți alătura celor noi într-un echilibru vizual. De asemenea, poți alege elemente cu aspect nefinisat sau antichizat pentru un spațiu cu adevărat fermecător.

Culorile naturii

În ceea ce privește cromatica, o amenajare rustică este cel mai bine realizată în nuanțe neutre și pământii. Accentele de verde închis sunt, de asemenea, binevenite. Compune o cromatică ce evocă frumusețea naturii și bucură-te de un spațiu ce te poartă cu gândul la vacanță.

Accesorii creative

Amplasate potrivit și indiferent de întrebuințare, elementele din încăpere se pot transforma în accesorii deosebite pentru decor. În acest scop, vesela, tacâmurile și recipientele pentru condimente cu finisaje autentice pot fi lasate la vedere. Alege rafturi deschise, suporturi cu aspect natural sau decorează pereții cu farfurii frumos colorate pentru o amenajare îndrăzneață.

Poți opta și pentru elemente din lumea vegetală precum imprimeuri naturale sau plante aromatice proaspete. De asemenea, corpurile de iluminat au capacitatea de a întregi aspectul amenajării. Îți propunem finisajele antichizate, ce vor aduce un plus de farmec în bucătăria ta.

Stilul rustic reprezintă o alegere estetică pentru bucătăria ta, amenajând-o cu naturalețe și căldură. Materialele și cromatica deosebită o vor transforma în locul perfect pentru gătit și servirea mesei în compania celor dragi.