Acasă, este esențial ca spațiul pe care îl ocupă cel mic să îi ofere acestuia condiții prielnice pentru o dezvoltare armonioasă. Când vine vorba de amenajarea camerei copiilor, de cele mai multe ori, dimensiunile reduse ale încăperii reprezintă o limită, însă cu inspirație și creativitate poți obține un decor atât funcțional, cât și aspectuos.

În articolul de astăzi, vrem să-ți arătăm de ce aspecte poți ține cont atunci când vrei să combini utilul cu plăcutul în camera celui mic. Există numeroase moduri prin care poți crea un mediu potrivit atât pentru joacă și odihnă, cât și pentru studiu.

Dacă vrei să amenajezi camera celui mic, în perioada 22.05.-28.05.2019, pe www.mobexpert.ro, te bucuri de reduceri de 20% la Mobilier pentru Copiihttps://mobexpert.ro/collections/mobilier-copii-oferte-speciale.

Mobilier practic care va reflecta personalitatea celui mic

Odată ce a mai crescut, copilul îți poate spune ce culori îi plac, ce tematică își dorește pentru camera sa și cum ar vrea ca aceasta să fie amenajată. Poți ține cont cu ușurință de dorințele sale, pentru că există o gamă variată de mobilier pentru copii, de unde îi poți alege preferatele. Poți opta pentru o amenajare cu o cromatică vibrantă sau, din contră, pentru culori pale. De asemenea, există numeroase variante în ceea ce privește tematica unei camere pentru cel mic, de la Frozen, Cars, Star Wars până la opțiuni simple, dar vesele, care îl vor binedispune pe micuț și îi vor crea propriul univers. Latura estetică o completează cu succes pe cea practică, deoarece mobilierul este aspectuos, dar funcțional și calitativ, ideal pentru camera unui copil.

În ceea ce privește paturile, opțiunile sunt numeroase. Atât din punct de vedere al designului, cât și al funcționalității pe care acestea o asigură. Poți opta pentru un pat simplu, dar și pentru două paturi suprapuse, care vor salva mai mult spațiu în cameră. Tot pentru a valorifica spațiul pe care îl ai la dispoziție într-un mod cât mai eficient, poți alege un ansamblu cu pat, mai multe uși și sertare.

  • Un pat supraînălțat asigură celui mic confortul necesar asemenea unui pat obișnuit, însă te ajută să valorifici spațiul de care dispuneți în încăperea respectivă.
  • Un pat supraînălțat, cu un birou inclus, satisface nevoile copilului tău atât în ceea ce privește odihna, cât și la nivel de studiu sau lectură.
  • Spațiile de depozitare deschise, sertarul și ușa permit celui mic să își organizeze într-un mod cât mai minuțios ustensilele pentru scris, cărțile, caietele și alte lucruri dragi.
  • O altă idee este aceea de a opta pentru un pat fixat în perete.
  • Acesta îți permite să transformi camera de zi a celui mic în dormitor și invers, într-un timp foarte scurt.
  • Acest tip de paturi dispun de un sistem de blocare a patului care garantează în permanență siguranța celui mic.
  • Dimensiunile generoase ale patului pot găzdui chiar și doi copii.
  • Patul trebuie fixat pe perete, iar cureaua pusă la dispoziție împiedică strângerea zilnică a așternuturilor pentru pat.

Dulap bine organizat pentru un copil ordonat

Pe lângă amenajarea camerei, comodele, noptierele, bibliotecile și dulapurile, au rolul de a păstra într-un mod organizat toate lucrurile celui mic – de la haine și jucării până la cărți, caiete și alte rechizite. Un dulap bine compartimentat va garanta ordinea în garderobă, iar cel mic se poate pregăti cu eficiență în fiecare dimineață. Rafturile vor permite depozitarea hainelor într-un mod ordonat, iar o bară pentru umerașe va fi suportul perfect al hainelor pentru școală – uniforma, cămășile, pantalonii sau rochițele nu se vor șifona, fiind așezate cât mai practic. De asemenea, spațiile mai înalte din dulap vor permite stocarea cutiilor.

Comodele spațioase sunt perfecte pentru cărți, caiete, ustensile pentru scris și alte materiale necesare proiectelor pentru școală. Comodele și noptierele întregesc cu funcționalitate camera copilului, în timp ce iau parte la decorul de poveste al camerei. Noptierele vor permite celui mic să aibă mereu aproape lampa de veghe, alături de alte lucruri necesare.

Recomandăm piese de mobilier cu certificat TUV, care garantează siguranța copilului tău și te asigură că faci alegeri calitative.

Birou, scaun și etajeră – ergonomie și funcționalitate

Atât pentru realizarea temelor sau a proiectelor pentru școală, cât și pentru diverse hobby-uri, precum jocurile pe calculator, biroul și scaunul pentru birou ale copilului tău trebuie să fie calitative, oferindu-i un suport corect pe tot parcursul șederii. Zona de lucru va fi una perfect amenajată, astfel încât cel mic să fie productiv, în timp ce se bucură de un spațiu decorat chiar pe gustul său. Suprafața de lucru a biroului trebuie să fie una generoasă pentru desfășurarea în voie a activităților, iar scaunul trebuie să-i ofere copilului tot confortul de care are nevoie, susținând poziția corectă a coloanei.

Decorațiuni pentru cei mici

Așa cum decorațiunile au un rol important în amenajarea oricărui spațiu din casă, și în camera celui mic este nevoie de atenție și pasiune în alegerea obiectelor decorative. Aici, opțiunile sunt variate, iar tu poți opta fie pentru tablouri  sau alte decorațiuni, fie chiar pentru jucării. Asemenea pieselor de mobilier, și decorațiunile pot avea un rol funcțional, unele dintre ele îmbinând cu succes partea practică și cea estetică. O decorațiune cu led-uri va fi lampa perfectă de veche, iar o măsuță cu scaune pentru joacă îi va găzdui pe toți prietenii micuțului tău. Decorațiunile reprezintă o parte semnificativă din amenajarea camerei celui mic, pentru că ele îi reflectă personalitatea și îl ajută să-și creeze propriul spațiu în care se va simți minunat.

Alege imprimeuri vesele pentru un decor de poveste

În camera celui mic, imprimeurile joacă un rol semnificativ în ceea ce înseamnă decor și amenajare. Aici, poți da frâu liber imaginației, alegând imprimeuri vesele pentru covor, așternuturi de pat sau chiar tapet. Dacă vrei să adaugi mai multă culoare în camera celui mic fără prea mult efort, aplică un tapet pe unul dintre pereții camerei și gata – obții un decor plin de viață. Poți face același lucru și în cazul așternuturilor pentru pat; câteva piese colorate vor aduce încăperii un plus de lumină. Bumbacul este materialul ideal pentru așternuturile celui mic, fiind un material plăcut la atingere și moale în contact cu pielea copilului. În același timp, un covor imprimat cu diferite modele vesele va fi locul perfect pentru joacă.

Cu atâtea opțiuni și idei inspirate pentru amenajarea camerei celui mic, este ușor să îi creezi un spațiu ca-n povești.

*Prețurile produselor prezentate în articol sunt valabile la data publicării acestuia.