Credem că stilul minimalist este ideal pentru toți cei care își doresc un decor modern și confortabil. Minimalismul este reprezentat prin piese de mobilier și decorațiuni realizate în linii simple, care reușesc să creeze o amenajare actuală, plină de personalitate. Acest stil se axează complet pe funcționalitatea pieselor de mobilier, aspectul acestora fiind unul care se evidențiază în mod discret. Minimalismul este potrivit atât pentru apartament, cât și garsoniere, întrucât piesele sunt compacte, fără forme elaborate, așa că se pretează și încăperilor de dimensiuni reduse.

Mai jos îți oferim câteva sugestii de piese de mobilier minimaliste pe care le poți folosi pentru a-ți amenaja livingul și dormitorul.

Pentru un living minimalist

Minimalismul poate fi adoptat în orice încăpere a casei tale, de la living și dormitor, până la baie și bucătărie. Pentru living există o mulțime de piese de mobilier dintre care poți alege, indiferent de amenajarea pentru care vrei să optezi. O bibliotecă modulară este ideală pentru că poți așeza corpurile de mobilier exact așa cum ai nevoie, în funcție de dimensiunile camerei și de celelalte piese pe care le dorești în acest spațiu. Piesele minimaliste pentru living se disting atât prin designul contemporan, cât și datorită aspectului elegant – acestea dau senzația unui spațiu mai larg și aerisit. În ceea ce privește canapelele și fotoliile, acestea au un design curat, simplu și modern, iar formele pline sunt susținute de picioare din lemn sau metal, materialele contrastând într-un mod elegant.

Pentru un dormitor minimalist

Prin piese de mobilier alăturate corespunzător, minimalismul creează un decor armonios, care conferă un aer proaspăt încăperii. Așadar, acest stil este binevenit în dormitor, locul unde relaxarea, confortul și starea de bine sunt mereu pe primul plan. Optează pentru un pat realizat în linii drepte care va fi, în același timp, o piesă versatilă în dormitorul tău. Dacă alegi un pat într-o singură culoare, poți schimba amenajarea oricât de des îți dorești, pentru că acesta va fi mereu potrivit. Pe lângă simplitatea pieselor de mobilier pentru care optezi în spațiul tău, minimalismul presupune și organizarea lucrurilor din casa ta. Alege comode și dulapuri care au mai multe sertare și îți permit să îți depozitezi lucrurile și hainele într-un mod cât mai organizat. Astfel, o să te bucuri în permanență de aspectul ordonat și aerisit al dormitorului tău.

Minimalismul este stilul ideal pentru tine dacă îți dorești să ai un spațiu organizat, amenajat într-un mod simplu și aerisit. Pentru că minimalismul presupune să umpli spațiile din casa ta numai cu piese calitative și durabile care reprezintă strictul necesar. Casa ta va fi un loc ușor de curățat și vei putea alege mobilierul care te definește cu adevărat și cu care te identifici.

*Prețurile produselor prezentate în articol sunt valabile la data publicării acestuia.