#OameniiMobexpert – Anca: „Oferă înainte de a primi de la ceilalți”

Anca Morteanu, Manager Mobexpert Brașov

Pentru că oamenii din spatele unui brand sunt cei care îi dau viață, vă facem cunoștință cu colega noastră Anca Morteanu, Manager Mobexpert Brașov. Anca are 36 de ani și este în echipa Mobexpert de 13 ani.

  • Vrem să aflăm mai multe lucruri despre tine. Cine este Anca, ce a făcut înainte să lucreze în cadrul companiei Mobexpert?

Sunt un om norocos, cu o familie minunată care mi-a insuflat valorile după care mă ghidez, valori ce m-au ajutat să am lângă mine oameni deosebiți cu care să pot face performanță.

Înainte de a lucra în cadrul Mobexpert, am urmat Facultatea de Ingineria Lemnului, specializarea Proiectarea Mobilierului, la Universitatea Transilvania din Brașov. Primul meu job a fost cel de consilier vânzări în cadrul departamentului Bucătării, în anul 2005, imediat după terminarea facultății. Studiile, suportul oferit de companie, provocările zilnice și curiozitatea mea nativă m-au ajutat să obțin experiența necesară pentru a putea avansa către următoarele poziții disponibile în cadrul organizației.

  • Care este secretul c ând vine vorba de formarea unei echipe de succes?

A crea o echipă de succes este o provocare uriașă. Pentru a reuși acest lucru, avem nevoie de oameni care împărtășesc aceleași valori și viziuni, dar care au și mindset-ul de învingători. Dacă ar fi să enumăr câteva lucruri pe care le consider importante în formarea echipelor cu rezultate excepționale, acestea ar fi comunicarea ; să transmitem energie astfel încât să nu apară monotonia pentru că aceasta crește ineficiența; spiritul de echipă prin crearea unui mediu de lucru prielnic unde fiecare își poate pune în valoare abilitățile și poate evolua.

  • Cu ce așteptări vin candidații la interviu?

În general, candidații se așteaptă să găsească în cadrul Mobexpert Brașov un mediu propice pentru dezvoltare atât pe plan personal, cât și profesional, stabilitate, un nivel salarial corelat cu nivelul pieței și oportunități de afirmare. Așteptările lor sunt realiste și le considerăm importante, de aceea, facem tot posibilul să le oferim ceea ce își doresc, păstrând mereu în gând faptul că pasiunea și perseverența primează când vorbim de o carieră de succes.

  • În calitate de lider, cum reușești să îi inspiri pe colegii din echipă? Dar de unde îți iei inspirația pentru tine?

Cred că dacă ești tu în relațiile cu ceilalți, dacă îți faci munca sincer și cu pasiune, cu siguranță acest lucru se va simți în cadrul echipei. Pe principiul „ce ție nu-ți place, altuia nu-i face”, echipa mea cred că se simte inspirată când mă vede pe mine făcând și task-uri pe care le solicit către ei. Văzând cum creștem de la o zi la alta prin munca depusă, găsesc în mine și în entuziasmul celorlalți energia necesară pentru o nouă zi, un nou proiect, o nouă provocare.

  • Cum se îmbină viața profesională cu cea de acasă?

Cu ușurință, după mulți ani de experiență. Este clar că nu le poți separa în totalitate, sunt interdependențe și doar o armonie între cele două îți poate asigura stabilitatea, echilibrul necesar pentru ca tu să funcționezi optim. Când reușești să te poziționezi în centrul tuturor activităților care fac din tine un individ complet și complex, atunci te poți considera un om fericit cu adevărat.

  • Un proiect de care ești foarte mândră, de care îți aduci aminte cu cel mai mare drag?

Îmi amintesc cu plăcere de toate proiectele, indiferent de rezultate. Nu mă implic într-un proiect mai puțin decât în altul, nu am „zile bune” și „zile proaste”. Asta nu înseamnă că nu aș trece și eu prin diverse încercări, însă prefer să văd totul ca pe o provocare în ansamblu, să mă bucur de reușite și să îmi găsesc lecțiile noi de învățat din câte un eșec sau un rezultat mai slab.

  • În final, un principiu după care te ghidezi în carieră, un principiu după care te ghidezi în viaţă şi un sfat pentru generația actuală.

Se întâmplă ca un singur principiu să fie valabil pentru toate cele trei instanțe, în cazul meu: oferă înainte de a primi de la ceilalți, nu aștepta să ți se ofere întâi. Dă tot ce ai mai bun oricând, oricui, iar rezultatele nu vor întârzia să apară!

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)