#OameniiMobexpert - Cătălina: „Ascultarea este cheia”

Cătălina Doru, Designer Interior Mobexpert Iași

Pentru că oamenii din spatele unui brand sunt cei care îi dau viață, vă facem cunoștință cu colega noastră Cătălina Doru, Designer Interior Mobexpert Iași.

  • Vrem să aflăm mai multe lucruri despre tine. Cum este Catalina, ce a făcut înainte să lucreze în cadrul companiei Mobexpert?

Îmi place să spun despre mine că sunt un om fericit. Îmi place să merg în natură, să călătoresc și să-mi găsesc o activitate care să mă tină mereu în priză.
Am terminat Universitatea de Arte George Enescu din Iași, specializarea design interior. După care m-am aventurat prin USA cu programul Work & Travel, ca orice student cu vise mari. Pot spune că a fost una dintre cele mai frumoase experiențe din studenție. Mobexpert este primul meu job în România.

  • De unde provine această pasiune pentru design interior?

Am descoperit această pasiune în facultate, făcând mereu documentări pentru temele pe care le aveam. Mi-am dorit această specializare. Așa am simțit eu.

  • Cum caracterizezi stilul tău creativ? Si care este stilul tău de design preferat?

Creativitatea pentru mine înseamnă culoare și formă. Îmi plac atât culorile calde, cât și cele reci și îmi place faptul că pot fi creativă încontinuu. Îmi place că mă pot abate de la reguli atunci când simt nevoia de ceva altfel ( free mind, free soul, free spirit). Stilul meu preferat este cel care creează o legătură între estetic și funcțional. Aș încadra aici stilul contemporan, urmat de celelalte, într-o ordine secretă. ?

  • De unde te inspiri? Care sunt sursele tale de inspirație și cum le aplici în magazinele Mobexpert?

WWW-ul și telefoanele performante sunt instrumentele care stau la îndemâna oricui pentru a căuta idei inspiraționale, ca punct de plecare. Recunosc că orice perete gol e o provocare pentru mine. Mobexpert are o varientate mare de produse, astfel încât în magazin ideile se nasc ușor și la fel de ușor le pot pune în aplicare.

  • Care este partea favorita din procesul creării unui amenajări?

Începuturile sunt tentante și motivante, însă partea favorită rămâne cea de la final, când intervine satisfacția lucrului bine făcut.

  • Cum decurge colaborarea ta cu un client? Cum îți dai seama ce își dorește, ce i se potrivește?

Comunicarea este esențială, dar ascultarea este cheia! De multe ori clientului i se potrivește ceea ce îi place, plecând de la piesa de mobilier sau decorațiunea favorită. Ținând cont de dorința clientului, îmi pot da seama de ceea ce vrea și are nevoie acesta. Pentru mine este esențial să pot crea clientului confortul în propria-i casa.

  • Care au fost cele mai frecvente solicitări vizavi de amenajarea unei locuințe?

Cele mai frecvente solicitări sunt cele legate de textură, lumină și culoare.

  • Ce înseamnă să ai o casă frumoasă?

O casă frumoasă înseamnă confort. Pe lângă asta, este esențial ca lucrurile să fie puse în valoare unele în raport cu celelalte. Fiecare client merită să aiba un spațiu care sa îi ofere atât confort, cât și satisfacție.

  • Care este cea mai frumoasa experiență de când ești designer? Dar cel mai important proiect?

Mi-e greu să spun că am avut una singură. Fiecare experiență este diferită. Fiecare proiect e diferit. În acest domeniu există o diversitate destul de mare. Este puțin probabil să folosesc aceeași ecuație la toate proiectele. Îmi place să cred că mereu merg către o destinație nouă și că traseul va fi mereu diferit.

  • Așa cum știm cu toții, de la începutul lunii martie, lucrurile s-au schimbat pentru toată lumea. Pentru tine cum s-au schimbat?

Sunt o fire panicoasă și asta nu mă ajută deloc. Cred că trăim momente unice și că nimeni nu a fost educat în acest sens. Eu nu am stat prea mult acasă. Am fost prinsă în proiectul de reamenajare a magazinului Mobexpert Pipera și am cam uitat că ceea ce ni se întamplă e și adevărat.

  • Ce crezi că urmează după această perioadă?

Cred că suntem atât de mici și știm atât de puțin, încât lucrurile astea mari ne cam dau bătăi de cap.

  • Transmite cititorilor noștri un sfat de care sa tina cont atunci când își amenajează casa.

Este important ca spațiul în care locuiesc să le ofere confortul la care au visat mereu și să le satisfacă nevoile.

  • Ce sfat ai pentru generația tânără, ținând cont mai ales de această perioadă? Ce ar putea să facă pentru joburile în care sunt deja sau pentru care se pregătesc?

Să își caute vocația și să aibă curaj să încerce, să fie încrezători în ceea ce fac căci, cine știe, lucrurile pot ieși mai bine decât și-au imaginat. Etapa în care ne aflăm acum are inevitabil și un sfârșit. Acesta trebuie să îi găsească puternici și motivați să ne continuăm visurile, cu încrederea că ceea ce pot face poate ieși mai bine decât au crezut.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)