#OameniiMobexpert – Diana: „Suntem suma acțiunilor noastre - asta este ceea ce ne definește.”

Diana Marinescu, Dezvoltator Produs Grup Mobexpert

Pentru că oamenii din spatele unui brand sunt cei care îi dau viață, vă facem cunoștință cu colega noastră Diana Marinescu, Dezvoltator Produs Grup Mobexpert.

  • Vrem să aflăm mai multe lucruri despre tine. Cum este Diana, ce a făcut înainte să lucreze în cadrul companiei Mobexpert?

Sunt o persoană atentă la lucrurile care ma înconjoară, preocupată de detaliu și o fire curioasă.

Am absolvit Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din Bucuresti si am profesat în domeniul designului de interior încă din timpul facultății.

  • Povestește-ne mai multe despre traseul tău profesional.

În anul 2005 am avut șansa să desenez un produs de mobilier pentru Grupul Mobexpert. Schița s-a transformat în prototip, acesta a fost validat, iar mobilierul realizat a fost produs în serii mari în fabrica Mureș Mex. Consider și astăzi ca acel produs a fost o oportunitate pentru mine de a mă alătura echipei Mobexpert, de a-mi manifesta creativitatea și de a promova idei autohtone.

  • Ce presupun proiectele la care lucrezi?

Sunt Dezvoltator de Produs în cadrul companiei . Asta presupune gestionarea unui proces continuu prin care se adaptează, completează, modernizează și îmbogățește colecția de mobilier prin proiectarea de produse noi, introducerea de stiluri și funcțiuni noi, de culori și materiale in trend . Acest proces este un răspuns la nevoile clientului, în permanentă schimbare și presupune înțelegerea dorințelor acestuia, dar și a capacității tehnologice și de producție a fabricilor din grup, precum și colaborarea cu inginerii proiectanți.

  • Dă-ne câteva detalii despre o activitate pe care o consideri ca fiind cea mai interesantă din partea de Dezvoltator de Produs , de până acum.

O provocare este aceea de a imagina tipuri noi de locuire, diferite de locuirea clasică, așa cum a fost ea înțeleasă până acum. Astăzi locuirea nu mai este doar permanentă, ci și temporară. De aici rezultă o serie de provocări în a răspunde cerințelor utilizatorilor care se orientează spre spații mici, atipice, chiar mobile; și aici mobilierul este esențial în conformarea unui cadru confortabil de locuire.

  • Care sunt sursele tale de inspirație? Ce te inspiră atunci când vine vorba de o colecție nouă în Mobexpert?

Produsele de mobilier reprezintă răspunsuri la nevoile clientului: funcțiuni noi, dimensiuni potrivite diferitelor tipuri de locuire, culori și materiale in trend sau stiluri noi. În fiecare an, împreună cu colegii mei, vizităm târgurile de profil, studiem tendințele și piesele propuse de marii producători de mobilă, vizităm târgurile de casă ale furnizorilor noștri și propunem clienților Mobexpert produse memorabile, de care aceștia să se îndrăgostească.

  • Cum aduni feedback din partea clienților Mobexpert?

Cele mai multe informații vin pe căi diferite, în funcție de magazin și de specificul regional/local. Feedback-ul clienților se transmite în cadrul companiei, către directorii de produs, cu care am o comunicare permanentă .

  • Cum a fost anul 2020 pentru tine? Care este cea mai importantă lecție de anul trecut?

Anul 2020 a fost un efort de reinventare și adaptare. Nu putem să fim niciodată pregătiți 100% pentru ceea ce ne rezervă viitorul – chiar și viitorul apropiat, tot ce putem face este să fim adaptabili și capabili să ne reinventăm în condiții nemaiîntâlnite. Și, de fapt, asta înseamnă progres ☺.

  • Cum vezi evoluția Mobexpert în acest an?

Mobexpert performează în orice condiții grație oamenilor profesioniști și competenți din companie, așa că am convingerea că viitorul ne va aduce tuturor satisfacții profesionale și personale.

  • Care sunt tendințele principale în materie de amenajări interioare pentru anul 2021 și perioada următoare?

În mod obișnuit, direcțiile majore în design sunt date de creatori de modă, de industria entertainment-ului sau de designul industrial-tehnologic. Aceste tendințe nu sunt întotdeauna imediat însușite de consumatori, ci este necesar un proces de pregătire a acestora pentru noutăți. Într-un an obișnuit, lucrurile au un parcurs firesc. Anul 2020 nu a fost însă unul obișnuit. 2020 a fost anul în care ne-am cunoscut cu toții locuința în detaliu, petrecând multe ore în casă, an în care am conștientizat importanța lucrurilor care ne înconjoară, fie că vorbim de mobilier, decorațiuni sau gadget-uri. Cred că în 2021 vom fi mai atenți la aceste lucruri, care fac parte din viața noastră, și mai ales la atributele lor: modularitate, multifuncționalitate și versatilitate. Apoi ambientul căminului, din care fac parte lumina, culoarea, textura, sound-ul sau mirosul, a fost conștientizat la nivel individual ca fiind esențial pentru o experiență de locuire confortabilă.

  • Care este proiectul tău de suflet?

Este important să acordăm acceași atenție tuturor proiectelor pe care le avem la un moment dat. Cu toate acestea, unele devin mai importante, devin reper de-a lungul timpului prin atributele pe care le poartă. Uneori succesul comercial al unui produs poate fi acel atribut, alteori este vorba de inovare, alteori compoziția rezultată este atributul principal. Și mai sunt situațiile speciale, când un produs cuprinde toate aceste atribute. Acestea sunt proiecte de care te atașezi și care rămân memorabile. Sunt mai multe proiecte la care mă gândesc acum. Prima colectie pe care am dezvoltat-o pentru Mobexpert începand cu anul 2005 – Colectia Venus – este cea pe care o consider primul reper, apoi colecția Jazz și colecția Denver. Aceste colecții au evoluat în următorii ani prin completări cu piese noi și adăugiri de noi funcțiuni, devenind piese de rezistență în colecția noastră.

  • Pe lângă muncă, ce te ajută să ai succes în acest domeniu?

Aș spune mai degrabă ce mă motivează: curiozitatea, că așa am început discuția, dorința de a înțelege ce ne face să ne simțim confortabil într-o locuință, care ne sunt nevoile, exigențele, limitele sau dorințele și cum putem depăși constrângerile determinate de cadrul fizic.

  • În final, un principiu după care te ghidezi în carieră, un principiu după care te ghidezi în viață, în general, și un sfat pentru generația actuală.

Suntem suma acțiunilor noastre – asta este ceea ce ne definește. Trebuie să putem să ne asumăm nu doar succesul, ci și eșecurile. Din eșecuri învățăm cel mai mult. Învățăm să facem mai bine data viitoare.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)