#OameniiMobexpert - Elena: „Îmi plac oamenii care nu se tem să iasă din zona de confort.”

Elena Ciobanu, Manager Departament Militari

Pentru că oamenii din spatele unui brand sunt cei care îi dau viață, vă facem cunoștință cu colega noastră Elena Ciobanu, Manager Departament Militari.

  • Vrem să aflăm mai multe lucruri despre tine. Cum este Elena, ce a făcut înainte să lucreze în cadrul companiei Mobexpert?

Înainte de a deveni parte din echipa Mobexpert, activităţile mele principale erau împărţite între facultate, prieteni/familie şi voluntariat în cadrul unei asociaţii tip ONG care avea ca scop susţinerea şi dezvoltarea tinerilor proveniţi din medii defavorizate. Pot spune despre mine că sunt o persoană optimistă, ambiţioasa şi deschisă oricărei provocări.

  • Povestește-ne mai multe despre traseul tău profesional.

Fără să stau prea mult pe gânduri, la sfârşitul anului I de facultate, am aplicat pentru postul de Consultant Vânzări în cadrul magazinului Mobexpert Pipera, post pe care l-am obţinut şi pe care am continuat timp de aproape 3 ani de zile, până la finalizarea studiilor de licenţă şi masterat. A urmat un an plin de provocări în care am învăţat multe lucruri noi şi constructive în funcţia de asistent manager departament. În aprilie 2019, mi s-a oferit oportunitatea de a avea propria echipă, devenind manager department în cadrul magazinului din Pipera. Pentru că experienţele se multiplică atunci când schimbările sunt majore, în prezent mă aflu în faţa unei noi provocări alături de colegii din Militari.

  • Cu ce este Mobexpert special pentru tine?

Mobexpert reprezintă baza activităţii mele profesionale, este locul unde am învăţat cu adevărat ce înseamnă responsabilitatea şi dedicarea.

  • Cum decurge o zi din activitatea ta? Care sunt cele mai mari provocări?

Nu aş putea descrie întocmai o zi de lucru. Petrec cea mai mare parte a timpului în magazin, printre produse şi încerc, alături de colegii mei, să aduc o schimbare şi reîmprospătare fiecărei game de mobilier în parte. Cea mai mare provocare este să îmi organizez timpul, să stabilesc priorităţile din fiecare zi şi bineînţeles, să le duc la capăt până la terminarea programului. Desigur, pot apărea şi situaţii neaşteptate, iar găsirea unor soluţii în rezolvarea acestora devine o adevărată provocare.

  • Care sunt principalele ingrediente pentru o experiență plăcută într-un magazin Mobexpert?

Fiecare magazin Mobexpert oferă clientului un mediu familial şi călduros prin conceptul de amenajare şi prin ambientul creat de muzică, lumina şi decor. De asemenea, atenţia şi interesul angajatului pentru nevoile clientului conduc cu siguranţă la o experienţă plăcută în magazin

  • Ce te motivează? Ce te inspiră?

Inspiraţia o găsesc în tot ceea ce mă înconjoară, în oameni, în activităţi şi în experienţele de zi cu zi. Mă consider o persoană puternică şi după cum am afirmat şi mai sus, deschisă oricărei provocări, însă de-a lungul timpului au existat numeroase momente şi situaţii în care am spus că nu pot. Mi-am demonstrat de fiecare dată că pot face mai mult decât am crezut şi că modul de gândire este cel mai important factor în realizarea obiectivelor propuse. Mă simt motivată în principal de rezultate şi de dorinţa de a învăţa ceva nou în fiecare zi.

  • Si cum reușești să îi inspiri și pe cei din jurul tău?

Pentru a-i putea inspira pe cei din jur, este important ca aceştia să aibă încredere în tine. Încerc tot timpul să am o gândire pozitivă şi să îmi îndeplinesc promisiunile făcute.

  • După ce valori te ghidezi în activitatea ta?

Integritatea este cu siguranţă una dintre cele mai importante valori umane. Nu poţi pretinde să ai rezultate bune pe termen lung dacă nu eşti un om onest şi asumat. La nivel de echipă, altruismul poate deveni valoarea cea mai însemnată în atingerea obiectivelor.

  • Ce reprezintă pentru tine succesul și care sunt pilonii de bază pentru o echipă de succes?

Succesul poate avea mai multe semnificaţii. Pentru mine însă, reprezintă orice obiectiv îndeplinit şi orice lecţie învăţată. La baza unei echipe de succes stau disciplina, comunicarea şi pregătirea continuă. Mi se pare foarte important să ştii să îl apreciezi pe cel de lângă tine, să îi recunoşti meritele, dar şi să îl faci atent în momentul în care face o greşeală. O echipă unită va fi întotdeauna o echipă de succes.

  • Ce calități apreciezi la oamenii din echipă?

Determinarea şi responsabilitatea. Îmi plac oamenii care vor întotdeauna mai mult şi care nu se tem să iasă din zona de confort. Să vrei să faci un lucru nou, ceva care poate nu se încadrează în atribuţiile tale, este de apreciat, şi cu siguranţă reprezintă un câştig pentru viitor.

  • Care este cea mai importantă lecție pe care ai învățat-o în ultimul an?

Sunt convinsă că ultimul an a venit cu un bagaj bogat de lecţii pentru fiecare dintre noi. Personal, am învăţat că nimic nu este sigur, dar totul este temporar. Gândind emoţional, am învăţat că lucurile mărunte şi oamenii din jur stau la baza fericirii şi a împlinirii ca om.

  • Ce sfat ai pentru generația tânără? Ținând cont mai ales de această perioadă, ce ar putea să facă pentru joburile în care sunt deja sau pentru care se pregătesc?

Să fie optimişti, să vadă fiecare zi că pe o oportunitate de a învăţa ceva nou şi să trateze totul cu responsabilitate. Orice efort, mai devreme sau mai târziu, va fi răsplătit, iar rezultatul muncii nu va întârzia să apară. Paşi mici spre visuri mari!

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)