Paturile tapițate - puncte bonus la capitolul stil în dormitor

Confortabile și deosebit de aspectuoase, paturile tapițate câștigă tot mai mult teren în rândul celor care doresc să își amenajeze un dormitor care să emane stil și bun gust. Indiferent de material, culoare sau model, acestea conferă încăperii destinate odihnei un aer primitor, care îmbie la relaxare.

Îți prezentăm în continuarea articolului câteva aspecte la care să fii atent în procesul de alegere a patului tapițat perfect pentru dormitorul tău.

Sumar


Alegerea materialului

Prima decizie pe care trebuie să o iei atunci când te hotărăști să achiziționezi un pat tapițat este la nivelul materialului din care este realizată tapițeria. Cele mai populare în acest sens sunt stofa, ecopielea și pielea naturală, primele două având un succes ceva mai mare grație întreținerii facile și prețului redus în comparație cu cel al pielii.

Dacă pielea are nevoie periodic de soluții speciale cu rol de hidratare pentru a își menține textura și aspectul, stofa și ecopielea trebuie doar șterse periodic de praf cu o perie pentru haine, respectiv o cârpă moale.


Alegerea modelului și a culorii

Odată stabilit materialul, următorul pas este să te hotărăști ce culoare vrei să aibă patul tău tapițat și dacă dorești un model simplu sau unul ceva mai spectaculos din punct de vedere vizual. Culorile deschise, precum alb, crem sau bej, inspiră calm și relaxare, fiind o alegere perfectă pentru a crea un ambient cald, care te invită la odihnă.

Din punct de vedere al modelului, poți opta, în funcție de preferințele tale, pentru un pat minimalist, cu linii drepte și forme simple, sau pentru unul cu tăblii arcuite, decorate cu butoni eleganți.

Alegerea mobilierului complementar

Unul dintre principalele avantaje ale unui pat tapițat este că îți oferă o gamă vastă de posibilități atunci când trebuie să alegi celelalte piese de mobilier. O primă soluție ar putea fi chiar un dormitor mobilat complet cu piese tapițate, la rândul lor, cu același material.

Dacă nu îți surâde această idee, poți opta pentru piese de mobilier într-o nuanță apropiată de cea a patului pentru a crea un decor omogen. Totodată, în cazul în care picioarele din lemn ale patului au o culoare contrastantă cu cea a tapițeriei, alegerea unor noptiere și a unei comode în aceeași nuanță va conferi un plus de eleganță dormitorului tău.

Indiferent de tipul de pat tapițat pe care îl alegi, de un lucru poți fi sigur: acesta va aduce negreșit puncte bonus dormitorului tău atât din punct de vedere al stilului, cât și al confortului.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)