Soluții de depozitare pentru organizarea eficientă a spațiului: Idei ingenioase pentru fiecare cameră

O viață liniștită începe de la o casă curată și bine organizată care îți creează o stare de bine, te ajută să gândești limpede și te face să revii cu drag de fiecare dată. Pentru că știm cât de important este să profiți de tot spațiul pe care îl ai la dispoziție în casa ta, ți-am pregătit idei și soluții inedite de depozitare care te vor ajuta să economisești spațiu și să organizezi fiecare încăpere într-un mod eficient. 

Sumar


Soluții de depozitare în funcție de cameră

Pentru ca spațiile din casa ta să-ți ofere o stare de bine este important ca latura funcțională să o dubleze pe cea estetică, iar pentru a reuși trebuie să ai în vedere organizarea cât mai bună a fiecărei încăperi din locuință. Cutiile pentru depozitare, rafturile și dulapurile reprezintă o soluție convenabilă pentru obținerea unei amenajări aerisite, atât la nivel estetic, cât și funcțional. Iată mai jos câteva soluții și trucuri care să te ajute să amenajezi o casă sau un apartament de care să te bucuri din plin:

Idei de depozitare în living

De cele mai multe ori, livingul este încăperea cu cele mai generoase dimensiuni din casă. Chiar dacă spațiul este unul mai mare, dacă îți dorești să te relaxezi într-o încăpere aerisită și ordonată, vei avea nevoie de câteva piese de mobilier destinate depozitării.

Pe lângă canapea, pe care o poți alege având și ladă de depozitare, vedeta din living este biblioteca. Datorită corpurilor de mobilier din care este compusă, biblioteca este locul perfect în care poți include lucrurile care vrei să facă parte din decor. De asemenea, poți ascunde în spatele ușilor și în sertare alte obiecte pe care le dorești organizate într-un mod practic.

Optează pentru o bibliotecă ale cărei dimensiuni să fie în armonie cu spațiul de care dispui, pentru că o piesă prea voluminoasă nu va face decât să aglomereze și mai mult livingul.

Etajerele și polițele sunt o altă variantă ideală pentru organizarea cărților, a ramelor foto cu cei dragi, a decorațiunilor, plantelor sau a altor obiecte decorative. Alege o etajeră cu suficient spațiu pentru a găzdui fiecare obiect fără a părea aglomerat, dar nu atât de mult spațiu încât rafturile să pară goale.

Unul dintre principalele puncte de interes în living este televizorul, așa că de aici nu poate lipsi comoda TV care vine cu funcționalitate în completarea decorului și îți pune la dispoziție câteva compartimente generoase. Aceasta oferă spațiu în plus de depozitare unde poți să pui accesoriile televizorului, niște decorațiuni discrete sau să-ți faci o mică bibliotecă. Pentru mai mult spațiu, optează pentru suspendarea televizorului pe unul dintre pereții camerei.

Vrei un suport pentru telecomandă, cana cu băutura preferată sau oricare alte obiecte esențiale, la o mică distanță de canapea? O măsuță de cafea cu spațiu de depozitare este alegerea potrivită.

Află mai multe din ghidul nostru despre amenajarea livingului. Ce piese de mobilier nu trebuie să-ți lipsească.

Spații pentru depozitare în dormitor

Pentru un somn plăcut și odihnitor, ai nevoie de un spațiu curat, aranjat și liniștit, care să te îmbie la relaxare. Piesele de mobilier cu spațiu de depozitare inclus reprezintă o soluție inteligentă, dacă nu vrei să aglomerezi încăperea inutil, dar să ai și unde să „ascunzi” lucrurile de care nu ai nevoie în fiecare zi.

Dacă ai nevoie de spații de depozitare din belșug, alege un pat cu ladă sau sertare unde să poți păstra perne, pături, lenjerii de pat, poate chiar haine pe care nu le mai porți, și nu numai. Poate fi un pat simplu sau chiar tapițat. Dacă optezi pentru unul tapițat, ai grijă ca acesta să aibă un design finuț și nu foarte voluminos, în cazul unui dormitor mic.

Dulapul este o piesă esențială în ceea ce privește depozitarea lucrurilor în dormitor. Un dressing spațios va fi suportul perfect pentru întreaga garderobă. Alege unul foarte bine compartimentat, care are atât rafturi și sertare, cât și spațiu pentru umerașe. Astfel, vei putea așeza toate piesele vestimentare în ordine, după bunul plac.

Noptiera este un alt element esențial în amenajarea dormitorului și este un excelent spațiu de depozitare pentru lucrurile mărunte, dar importante, de care ai nevoie înainte de somn. E locul unde pui rapid cartea sau revista pe care o citești înainte de culcare, ochelarii, paharul cu apă, crema de mâini, telefon, etc. Optează pentru noptiere cu rafturi sau sertare ca să obții mai mult spațiu pentru obiectele personale.

Fie că sunt înalte, late sau înguste, comodele sunt și ele ideale pentru depozitarea și organizarea lucrurilor în dormitor. Împărțite cu ajutorul sertarelor, ele sunt potrivite pentru stocarea tricourilor, pijamalelor, lenjeriei sau prosoapelor.

Idei de depozitare în bucătărie

Dacă în dormitor păstrezi multe lucruri, în bucătărie e și mai și. Nu trebuie să fii un mare pasionat de gătit pentru a avea o mulțime de obiecte în bucătărie, fie că sunt căni, pahare, condimente, oale, tigăi sau tacâmuri - toate acestea trebuie să fie organizate cât mai bine.

Focusează-te pe zonele esențiale: o vitrină pentru veselă, mai multe sertare și rafturi pentru depozitarea ustensilelor, un blat de lucru mai mare pentru pregătirea mâncării și depozitarea electrocasnicelor mici. Optează și pentru seturi de borcănele și caserole colorate care vor da un aer fresh spațiului și te vor ajuta să păstrezi ordinea în bucătărie.

Nu uita de recipientele pentru depozitare, suporturi de agățat pentru ustensilele suspendate, organizatoarele pentru sertare și seturile simpatice pentru bucătărie care promit funcționalitate și crearea unui spațiu plăcut, ideal pentru gătit.

Dacă în bucătărie se află și zona de dining, bufetul este potrivit pentru a stoca atât vesela și tacâmurile, cât și decorațiunile textile pentru masă, alături de alte accesorii pentru gătit. Optează pentru mobilier practic, precum mese extensibile și scaune suprapozabile, care pot fi depozitate cu ușurință după fiecare utilizare.

Descoperă mai multe idei practice pentru amenajarea bucătăriei în ghidul nostru dedicat.

Soluții de depozitare pentru un spațiu organizat în baie

Pentru crearea unei băi frumos organizată, în care fiecare lucru își are locul său, dar este totuși mereu la îndemână, alege piese de mobilier cu mai multe sertare și rafturi care te ajută să depozitezi lucrurile în mod cât mai organizat. Deoarece baia este o încăpere cu dimensiuni relativ reduse, cea mai bună soluție de depozitare în baie constă în alegerea pieselor de mobilier înalte, unde depozitarea poate fi făcută pe verticală.

Pentru a te asigura că te folosești de tot spațiul pe care-l ai la dispoziție, dar fără să aglomerezi camera, dotează baia cu mască de lavoar cu sertare, etajere pe care să pui prosoapele, produsele cosmetice sau de machiaj, un dulap cu oglindă în care să depozitezi lucrurile de care te folosești mai rar, chiar și un raft pentru duș unde să organizezi produsele pentru baie.

Ia în calcul și spațiul de deasupra ușii unde poți monta o poliță pe care să depozitezi lucruri pe care nu le folosești în fiecare zi. De asemenea, coșurile mici de depozitare cu mânere îți sunt de folos pentru depozitarea obiectelor de mici dimensiuni.

Descoperă mai multe trucuri în ghidurile noastre despre amenajarea băii și amenajarea unei băi mici.

Idei pentru depozitare în hol

Deși, de cele mai multe ori, holul de la intrare este de dimensiuni reduse, te poți folosi cu încredere de tot spațiul disponibil, alegând mobilierul potrivit. Dulapul pentru hol are un rol foarte important în organizarea hainelor pe care îți dorești să le ai mereu la îndemână. Atât dulapurile cu rafturi, cât și cele cu bară pentru umerașe îți pun la dispoziție un spațiu generos pentru depozitare.

Dacă spațiul din hol este destul de restrâns, optează pentru un cuier suspendat. Acesta poate fi așezat atât pe ușă, în special în cazul unui hol închis, dar și pe perete.

Dacă ai un hol de dimensiuni mai generoase alege și o banchetă prevăzută atât cu spațiu de depozitare pentru diverse accesorii, dar și cu un raft special pentru încălțămintea pe care o folosești mai des.

Descoperă tot ce trebuie să știi despre piesele esențiale în ghidul nostru despre amenajarea holului.

Soluții și spații de depozitare pe balcon

Soluțiile de depozitare pentru balcon depind de dimensiunea acestuia. Un dulap micuț va crea senzația unui spațiu organizat și îngrijit, iar o ladă din lemn în care să pui pături sau perne poate fi cu ușurință folosită și pe post de banchetă. O altă idee ingenioasă ar fi cutiile din lemn, agățate pe perete pe post de rafturi. Sunt practice și elegante în același timp.

Descoperă mai multe idei și recomandări pentru amenajarea balconului indiferent de dimensiuni.

Depozitare în camera copiilor

Camera copiilor este propriul lor univers, unde petrec mult timp cu jocuri, lecturi, teme și odihnă. De la haine, jucării sau rechizite, chiar de la cea mai fragedă vârstă, copilașii au nevoie de spații de depozitare. Pe lângă amenajarea camerei, dulapurile și noptierele au rolul de a păstra într-un mod organizat toate lucrurile celui mic.

O bibliotecă sau o etajeră unde copilul își va păstra cărțile și alte obiecte decorative micuțe vor da personalitate încăperii. Dacă spațiul e prea mic pentru o bibliotecă, montează câteva rafturi sau polițe care vor îndeplini cu același succes scopul.

Din zona de joacă nu trebuie să lipsească una sau mai multe piese de mobilier pentru depozitarea jucăriilor. Poate fi vorba de o comodă, de niște cufere interesante sau lăzi în culori vesele.

Află mai multe din ghidul nostru despre spațiile de depozitare în camera copiilor

Amenajează și organizează fiecare încăpere în mod practic și cu stil

Alege mobilierul potrivit și bucură-te de tot spațiul pe care îl ai la dispoziție în casa ta. Ține cont de aceste soluții de depozitare și organizare ingenioase și te vei bucura de o locuință în care ordinea, funcționalitatea și estetica se îmbină într-un peisaj plin de stil. Mai mult de două treimi din mobilierul Mobexpert este produs în propriile fabrici pentru a ne asigura că obținem calitatea și prețurile optime pentru tine.

Dacă simți că ai nevoie de mai mult ajutor pentru găsirea soluțiilor de depozitare potrivite, consultanții Mobexpert îți stau mereu la dispoziție. Apelează la serviciul nostru de design interior pentru idei și sfaturi personalizate spațiului și nevoilor tale.

serviciu design interior

În plus, am creat primul planificator de buget cu prețuri concrete care te va ajuta să-ți planifici mai bine resursele financiare și care îți oferă o listă de piese de mobilier recomandate care se pliază pe preferințele, nevoile și buzunarul tău.

caclulator buget

 

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)