Soluții practice pentru amenajarea spațiilor mici

Atunci când spațiul de acasă nu este tocmai generos, amenajarea trebuie gândită în scopul funcționalității și al caracterului practic. Mobilarea spațiilor mici pare a fi o reală provocare, însă, realizată cu atenție, poate transforma orice cameră într-una extrem de confortabilă și estetică.

Sumar


Piesele perfecte pentru un Living confortabil

Un spațiu mic nu te împiedică să amenajezi un living exact pe gustul tău. Alege un element central, în jurul căruia să creezi restul amenajării. Un bun exemplu este canapeaua. Ai în vedere dimensiunile exacte ale livingului în alegerea unei canapele și funcționalitatea acesteia. Extensibilă sau cu o ladă pentru depozitare, aceasta contribuie la amenajarea unui spațiu multifuncțional, practic și confortabil.

O altă idee este ca celelalte piese de mobilier să fie de dimensiuni medii sau mici, să aibă un design compact și să fie ușor de mutat în cadrul încăperii.

Dormitor estetic și funcțional

Maximizează spațiul din dormitor cu piese de bază minimaliste, în forme simple și compacte, dar estetice. Nu sunt recomandate piesele voluminoase, care încarcă vizual spațiul. În plus, un avantaj al designului simplu este reprezentat de versatilitatea sa, oferindu-ți șansa de a te juca cu decorul într-o multitudine de moduri.

Accesoriile sunt, de asemenea, importante în amenajarea unui dormitor de dimensiuni mici. Nu vei da greș utilizând oglinzi în cadrul decorului. Acestea creează în cameră iluzia de spațiu și de lumină.


În Bucătărie, folosește la maximum spațiul pe verticală

Cea mai simplă abordare pentru valorificarea spațiului este amenajarea pe verticală. Ajută la eliminarea mobilierului de la sol, oferind locul perfect pentru depozitare. Mobilierul de bucătărie ce include cuptorul, chiuveta și hota, este, de asemenea, o alegere inspirată tocmai prin designul compact, care nu ocupă mult spațiu.

De luat în considerare sunt și mesele și scaunele pliante sau suprapozabile. Astfel, poți extinde masa din bucătărie doar atunci când este necesar, salvând spațiul în restul timpului.

Baie luminoasă, în culori deschise

Se întâmplă frecvent ca baia să aibă dimensiuni mici, cu precădere în apartamente. În amenajarea băilor mici, trebuie să ai în vedere excluderea lucrurilor inutile din decor și alegerea unor piese concentrate în aceeași zonă și funcționale, care contribuie la o menținere facilă a ordinii din încăpere.

De asemenea, cromatica este esențială. Culorile deschise maximizează vizual spațiul, umplându-l de lumină. Acestea sunt esențiale mai ales dacă baia nu are ferestre sau acestea sunt prea mici.


Sperăm că ideile ți-au fost de folos și îți dorim spor și inspirație în amenajarea unui spațiu practic și plăcut!

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)