Spații pentru depozitare. Mobilier multifuncțional în camera copiilor

Organizarea lucrurilor din camera celui mic poate fi o adevărată provocare atunci când spațiile destinate depozitării nu sunt suficiente.

Pentru că cei mici au nevoie de o atenție specială în ceea ce privește amenajarea camerei, este nevoie de mobilier bine compartimentat care va putea găzdui în mod eficient toate lucrurile necesare.

Dacă săptămâna trecută am discutat despre birouri și scaune pentru birou, astăzi îți prezentăm mobilierul ideal pentru depozitare, dar și câteva piese multifuncționale care îți vor da o mână de ajutor în a valorifica spațiul cât mai mult.

Sumar


Casetiere și Noptiere

Piese de mobilier de dimensiuni relativ reduse, casetierele, noptierele și comodele sunt ideale pentru a păstra diverse lucruri pe care cel mic le folosește în mod constant.

Casetierele permit copilului să aibă mereu la îndemână manualele școlare, cărțile, caietele și ustensilele pentru scris. Datorită faptul că poate fi așezată direct sub birou, o casetieră nu va ocupa spațiu suplimentar și se va evidenția prin funcționalitatea de care dă dovadă.

Noptierele vin perfect în completarea patului și armonizează amenajarea, creând un echilibru. Astfel, cel mic poate folosi noptiera pentru a așeza o carte, lampa pentru citit, un ceas deșteptător sau chiar diverse obiecte ornamentale.

Comodele au dimensiuni mai generoase și datorită compartimentării cu sertare sunt ideale pentru a păstra cât mai ordonat lenjeria, pijamalele, tricourile și alte obiecte vestimentare.

Multifuncționalitate – paturi și cufere

  • Un pat prevăzut cu perne de tip rulouri și spătar are dublă funcționalitate – ziua servește drept canapea, fiind ideal pentru momentele în care cel mic primește prieteni în vizită, iar noaptea se transformă cu ușurință într-un pat confortabil, perfect pentru un somn odihnitor.
  • Un alt exemplu de piesă practică este sertarul opțional care poate fi adăugat cu ușurință patului; astfel, cel mic fie se bucură de un spațiu în plus pentru depozitare, fie de un pat improvizat prin adăugarea unei saltele.
  • Un cufăr în camera celui mic va face, cu siguranță, o diferență majoră la capitolul depozitare și confort, pentru că, în timp ce păstrează lucrurile copilului, poate fi folosit cu încredere drept banchetă și suport pentru cărți sau laptop.
 

Etajere

  • Etajerele înalte sunt ideale pentru camerele de dimensiuni reduse, pentru că depozitarea are loc pe verticală, iar piesa de mobilier nu ocupă mult spațiu și nu încarcă încăperea la nivel vizual.
  • O etajeră înaltă este suportul perfect atât pentru cărți, cât și pentru diverse obiecte ornamentale.
 

Dulapuri

  • Dulapurile bine compartimentate pot găzdui nu numai toată garderoba celui mic, dar și alte piese, precum așternuturi pentru pat sau prosoape.
  • Compartimentarea eficientă își va dovedi funcționalitatea în crearea unui spațiu plăcut și ordonat.
  • Bara pentru umerașe va facilita organizarea lucrurilor celui mic, fiind destinată cămășilor și altor haine care nu se vor șifona.
  • Un dulap prevăzut cu oglindă îi va oferi locul perfect unde se va pregăti pentru școală în fiecare dimineață.
 

Câteva piese de mobilier aspectuoase și bine compartimentate sunt alegerile perfecte pentru camera celui mic.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)