Mobexpert Blog - Spațiu limitat, idei nelimitate. Cum amenajezi un dormitor mic

Am spus-o constant și simțim nevoia să o repetăm cu fiecare ocazie: un spațiu limitat nu atrage automat după sine ideea unei încăperi în care au fost sacrificate confortul și stilul. Alegând piese de mobilier aspectuoase și cu funcționalitate multiplă, pentru a păstra un decor aerisit la nivel vizual, poți reuși să transformi dormitorul din apartamentul tău în oaza de relaxare la care ai visat dintotdeauna.

Paturi cu ladă pentru depozitare

Un pat elegant, completat de o somieră și o saltea de calitate, îți asigură confortul de care ai nevoie la finalul unei zile încărcate și contribuie din plin la un somn odihnitor. Profită la maximum de spațiul pe care îl ai la dispoziție și alege un model dotat cu sertare sau cu ladă pentru depozitare. Acestea sunt foarte utile pentru a păstra lenjeria de pat, pernele și pilotele, dar și hainele care nu mai au loc în dulap.

Dulapuri cu oglindă

Apropo de haine: în dormitor, ai nevoie de un loc în care să îți poți așeza majoritatea hainelor și, totodată, ai nevoie să te poți vedea atunci când le îmbraci, pentru a te asigura că ținuta aleasă este una inspirată. Așadar, un dulap cu oglindă este soluția ideală în acest sens, iar dimensiunea acestuia ar trebui să fie direct proporțională cu pasiunea ta pentru modă. Mai precis, dacă deții o colecție impresionantă de haine, asigură-te că alegi un dulap suficient de încăpător.

Noptiere elegante, cu sertare

Deși este o piesă de mobilier de dimensiuni reduse, noptiera se dovedește a fi foarte utilă în organizarea eficientă a dormitorului. Una sau două noptiere cu sertare sunt ideale pentru depozitarea accesoriilor sau obiectelor de valoare. În plus, pe blatul acestora poți așeza veioza, cartea pe care o citești înainte de a adormi, telefonul mobil sau telecomanda.

Decorațiuni de efect

Odată asigurate funcționalitatea și confortul, nu-ți rămâne decât un singur pas: personalizarea dormitorului, astfel încât acesta să-ți reflecte personalitatea și să se transforme într-o încăpere elegantă și primitoare. Optează pentru o decorațiune de perete care să spargă monotonia acestuia, însă fără a-l încărca prea mult la nivel vizual, având în vedere dimensiunile reduse ale dormitorului. Completează decorul cu una sau mai multe perne decorative care să înveselească aspectului patului și… Voilà! Acum ai un dormitor perfect funcțional și, pe deasupra, și aspectuos.

Bucură-te din plin de confortul de acasă.

*Prețurile produselor prezentate în articol sunt valabile la data publicării acestuia.