Ustensile pentru Gătit Pizza. Pregătește o pizza delicioasă, acasă

În jurul mesei, spațiul nu este niciodată prea mic pentru prieteni. Și ce preparat mai potrivit pentru a fi servit decât o pizza delicioasă și ușor de împărțit, gătită cu plăcere acasă? Joacă-te cu rețete dintre cele mai diverse și completează-ți colecția cu ustensile speciale pentru iubitorii de pizza!

Mobexpert Blog. Ustensile pentru gatit pizza

Sumar


Pentru preparat

Aluat pufos sau crocant? Indiferent de preferințe, cu câteva ustensile de bază te asiguri de cel mai delicios rezultat. Următorul pas – acoperă-l cu ingrediente proaspete, în combinații simple sau dintre cele mai creative. 

 

Pentru copt

Coacerea este la fel de importantă precum prepararea. Pentru ca pizza să fie perfect coaptă și să aibă o consistență pe gustul tău, asigură-te că temperatura este optimă, tava este potrivită și că ai la îndemână o ustensilă pentru manevrarea acesteia.

 

Pentru servit

Gătitul acasă este o plăcere, mai ales atunci când te bucuri de rezultat. Servește pizza pe un platou special sau chiar pe un tocător pentru un aranjament creativ al mesei. De asemenea, o ustensilă potrivită pentru porționarea acesteia își va dovedi cu siguranță funcționalitatea și utilitatea.

 

Îți propunem și o rețetă simplă și rapidă de pizza, de la care poți porni pentru un preparat pe gustul tău sau pe care o poți savura ca atare!

Ingrediente (4 pizza)

Pentru aluat: 500 g făină, o linguriță de sare de mare, 7 g drojdie, o linguriță de zahăr.
Pentru sosul de roșii: 1 cățel de usturoi, o legătură de busuioc proaspăt, ulei de măsline, o conservă de roșii.
Topping: 85 g mozzarella, busuioc proaspăt.

1.Amestecă făina cu sarea.
2.Adaugă zaharul cu drojdia în 300 ml de apă caldă și lasă amestecul căteva minute, apoi încorporează-l în făină. Frământă aluatul până ce capătă o consistență fină. Într-un bol gresat, lasă-l la dospit timp de 45 minute.
3.Toacă usturoiul și busuiocul și gătește-le într-o lingură de ulei de măsline bine incins. Adaugă conserva de roșii, sare și piper.
4.Porționează aluatul în 4 și întinde fiecare parte în formă rotundă, folosindu-se de făină pentru a nu se lipi.
5.Încălzește cuptorul la 250 grade C.
6.Acoperă aluatul cu sos, mozzarella după gust, frunze de busuioc proaspăt și puțin ulei de măsline, sare și piper.
7.Coace pizza timp de 7-10 minute, până când aluatul devine auriu și crocant.

(sursa: jamieoliver.com )

Pregătește și bucură-te de cea mai bună pizza chiar la tine acasă, iar pentru ca experiența să fie completă, împarte-o cu prieteni dragi!

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)