Cum să fim mai productivi acasă. 4 sfaturi pentru tine

De când am început să lucrăm mai mult de acasă, viețile unora dintre noi au suferit schimbări considerabile. Din cauza obiceiurilor care ne-au fost afectate și pe care nu le mai putem practica în interor (mersul la birou, ieșitul în oraș, plimbările prin parcuri etc.), programul nostru este acum altul.

Uneori, observăm că dăm mai puțin randament acasă decât la birou – nu ne putem concentra, acordăm mai mult timp pentru rezolvarea unui task pe care la birou îl efectuam rapid și, astfel, o mare parte din zi este petrecută la biroul de acasă.

În articolul de astăzi, îți oferim câteva sfaturi care te vor ajuta să fii mai productiv de acasă și să rezolvi cu ușurință tot ce îți propui.

Sumar


1. Asigură-te că ai parte de un somn odihnitor

Este foarte important ca somnul din timpul nopții să fie unul de calitate. Relaxează-te în patul confortabil și bucură-te de așternuturile moi. Înainte de somn, ar fi bine să lași deoparte device-urile și să te bucuri de o carte bună. Încăperea trebuie să fie complet întunecată, fără lumini artificiale care să te distragă. Trezindu-te odihnit de dimineață, te vei simți binedispus și gata de o nouă zi.

2. Răsfață-te cu un mic dejun sănătos

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, așa că ar fi bine să nu sari peste ea. Preparatele făcute în casă sunt gustoase și sănătoase și, în plus, a pregăti masa pentru tine sau pentru cei dragi este o activitate distractivă. Soarbe o cafea sau un ceai cald, mănâncă ce îți place și ești gata de treabă!

Îți recomandăm să citești articolul nostru despre cum să gătești și să servești masa în deplin confort. Sperăm că este o sursă de inspirație pentru tine!

 

3. Amenajează special un spațiu destinat lucrului

Indiferent de job-ul pe care îl ai, regula de bază este întotdeauna aceeași – asigură-te că lucrezi într-un loc ordonat și aerisit. Obiectele lăsate în dezordine și încăperile foarte întunecate devin surse de stres atunci când încercăm să ne desfășurăm activitatea de zi cu zi. Pentru depozitare, folosește piese de mobilier simple și funcționale, pe care le poți folosi pentru stocarea documentelor și a cărților.

Alege un scaun pentru birou care îți va întâlni nevoile în ceea ce privește confortul – o piesă cu spătar și șezut realizate din materiale calitative, bază reglabilă și roți, care îți oferă mai multă libertate de mișcare.

Un birou de dimensiuni generoase îți va pune la dispoziție tot spațiul de care ai nevoie pentru a lucra. Dacă piesa este prevăzută cu sertare sau diverse compartimente este cu atât mai bine, întrucât te bucuri de mai mult spațiu pentru depozitare.

 

4. Nu uita de relaxare

Nu este recomandat să lucrăm toată ziua fără pauze. O dată la câteva ore ridică-te de pe scaun și mergi prin casă, pe balcon, terasă sau în grădină. De asemenea, specialiștii spun că nu este sănătos să lucrăm mai mult de opt ore zilnic, așa că este bine să ai stăpânire asupra delimitării timpului pe care îl petreci lucrând.

Profită de timpul liber și fă orice fel de exerciții fizice – acest lucru te ajută să previi durerile de spate și să te menții în formă. Serile le poți petrece pe canapeaua confortabilă din living, citind sau urmărind serialele și filmele preferate .

Sperăm că sfaturile noastre ți-au fost de folos și te vor ajuta să-ți desfășori activitatea de acasă într-un mod plăcut.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)